sportski ili nesportski?

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Navikao sam da sve i svuda pišem ćirilicom, i prihvatam primedbu.
Evo da se ponašam sportski i u skladu sa pravilima "fer pleja" kolega Tomasini.
Kako kažeš, već smo razgovarali o tome, ali fer plej bi trebalo da važi za sve.
Nije ništa opasno da se malo potrudiš i makar malo upoznaš ćirilicu. Neće ti verovatno nikad trebati kao ni meni ruski, al jebiga..može da ti slučajno zatreba - naiđeš na dobru knjigu...a prevoda nema.
Ja sam zbog ličnog interesovawa pročitao knjigu na ruskom "Osvjencim, glazami SS" u prevodu "Aušvic, očima SS"
Zbog koncepcije sajta, a i na tvoj zahtev, ubuduće ću pisati latinicom.
Uzdravlje kolega

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Ne bi vjerovao, ali čirilicu sam čak i učio u osnovnoj školi, cijelu jednu godinu (ako se ne varam bio sam zadnja generacija). Fora je što sam bio vrlo težak za knjigu, i dobro se sjećam koliko mi je muke zadavala jedna pjesma o nekoj kravi koja je pojela (prožvakala) novine, a koju smo trebali prevoditi sa čirilice  :doh:  Inaće, ne inzistiram slučajno da pišeš na latinici, smatram da ostajem uskračen za kvalitetne odgovore. A evo, pošto spominješ poštenu igru, obvezujem se da ću si dati truda i tvoj odgovor sa prethodne stranice prevesti na latinicu  :tbumb:

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
alp je napisao(la):
Bolen-bucov cca 70 cm ulovljen na Sage TXL#3, 2,10m i predvez 0,13mm, pusten je u naizgled vrlo zdravom stanju. Je li to sportski poduhvat ili maltretiranje ribe?

Jeste i tek kako sportski poduhvat obzirom na pribor i velicinu ribi,ali je isto tako i  maltretiranje ribe jer je skroz nepotrebno toliko mrcvariti ribu neadekvatnim priborom...to sto je sportski ne mora da znaci da je humano i bezopasno po ribu ali to je tako kako je i mi tu nista ne mozemo,ako ce mo tako i samo vadjenje ribe iz vode i pipanje rukama je dovoljno opasno da riba nakon pustanja ne prezivi tako da je to stvar sa kojom moramo da se svi pomirimo ako zelimo da se bavimo ribolovom...

PS.
Svaka cast za ulov  :tbumb: ...jako ti zavidim na uzitku zamaranja ovolikog bucova ovakvim priborom  :blush:
...po slici i po duzini bi reko da je bio oko 4-5 kg...lepo

Vrh Dno