Šta mislite o ovome?

miki no swear

Newbie
Učlanjen(a)
06.11.2013.
Broj reagovanja
0
Pozdrav drugari. Mislim da ću vam se u skorije vreme aktivnije priključiti jer me uhvatila i ova zaraza....
Već duže vreme tražim pribor za mušičarenje ali iskreno baš i ne žurim, slatke su to muke  :tbumb:

Elem interesuje me da li bi totalnom početniku u mušičarenju (ali samo u mušičarenju pošto su mi skoro sve ostale tehnike jako poznate) odgovarao ovaj model štapa:
Vantage FLY 2.70    5 AFTM
Ako  je neko uopšte čuo za to, jer mi je izbor baš slab a ovo bih mogao lako da nabavim. Nisam baš voljan da kupujem preko neta jer ipak više volim da probam pre nego što nešto pazarim.
Što se tiče voda i ribe koju bih pecao, ne bih se ja sad obazirao na to nego bih radije prvo da naučim da mašem, a što se tiče štapa 5AFTMA mislim kroz ova vaša pisanija da je te akcije jako upotrebljiv a neću se baš ni venčati za štap i kapiram da kao i u mnogim drugim tehnikakma za različite situacije, vrste i pristupe treba i drugi pribor.
Pozdrav...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Fladen Vantage fly rod..ako je rec o tom stapu videh da ga ima sportdirect..iskreno po meni ti je to ok..vecina nas je pocela sa stapom od 9 fita #5..pa polako..usresredi se na bacanje ( ja sam jos daleko od dobrog bacanja ali I sa ovim znanjem hvatam ribu ( ponekad  :hammer: :hammer: :hammer: )) lako ces kasnije menjati stap ako pozelis..

Prilozi

• 94110903_xl.jpg
    94110903_xl.jpg
    22,4 KB · Pregleda: 192

miki no swear

Newbie
Učlanjen(a)
06.11.2013.
Broj reagovanja
0
E to je taj štap. Sigurno ću ga vremenom menjati, ili će da završi među onih 20 ili više što imam kući. Leba ne traži što kažu ljudi. Bitno mi je da mi samo na početku baš ne odmogne dok ne uđem u štos i sve će biti ok.
Hvala kolega na savetu!

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ma bitna je zelja I volja da naucis da bacas..ako imas nekog u blizini za koga znas da mase dobro pitaj ga da ti pokaze cake, jebeno je posle ispraviti kad se pogresno nauci ( iz svog primera ti kazem, muku mucim ) ..samo budi uporan..sve najbolje pozz

smoker13

Senior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
22
Ok ti je taj stapic, bar po meni... Ja sam prvi kupio u formaxu, Phantom fly, najjeftiniji od svih pa sam nekako savladao i promenio stap naravno, i dalje ucim... Svakako je najbolje kad ti neko pokaze, objasni i ispravlja greske... Ja sam koristio kameru pa se snimao i kontao greske, jer i nisam bas imao pri ruci svakodnevog instruktora... Samo napred...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nista u tim nizim klasama nema da se kupi u radnji kod nas. Niti su ikada uvozili. Obicno ima 5/6 i jace.

barajevac

Newbie
Učlanjen(a)
13.01.2015.
Broj reagovanja
0
Hvala simpsone.
Našao sam keeper 7'6 #3 ali u tom cenovnom rangu kod nas to je izgleda jedini štap.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Klasu 3 sam mu ja predlozio jer covek peca na potocima i ponekad na kolubari.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Barajevac, mozda vredi da razmislis o nekoj cetvorci ipak? Vetar, nimfe, malo dalji zabacaji... Sve je lakse sa cetvorkom nego sa trojkom.

barajevac

Newbie
Učlanjen(a)
13.01.2015.
Broj reagovanja
0
Pa tako će izgleda i biti, vantage #4 od 2,40. Možda sam malo preterao sa ul sa kojim sam u varaličarenju otišao u krajnost.  Idem sutra u novootvoreni freetime na voždovcu pa ću ga i kupiti. Da uzmem za njega čekrk vantage 5/6 ili onaj jeftiniji od kompozita? Neki predlog za kanap koji mogu kod njih da uzmem ili da naručim onaj no name iz Pirota? DT sam mislio. 4 ili 5?  Ne bih sada prodavao varaličarski pribor ali hej, ako počne da skuplja prašinu ići će na doboš pa će i ff pribor da bude kvalitetniji.
Ako neko misli da sam udavio sa početničkim pitanjima neka ode malo na akvarijum.org u deo za početnike pa neka vidi šta je davljenje :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Pa nemam pojma sta da ti kazem, ja sam generalno protiv tih najstrasnije jeftinih stapova, ali ako ti se svidja uzmi ga.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
imas i robinson stap od oko 2-3 soma dinara u pkvmu neki dugo pecaju na njega,a imas i kod travara balzer stapove reda velicine oko 5-6 hiljada koji nisu losi na drmusanje

Vrh Dno