Stap na poklon

Mentalist

Junior member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Broj reagovanja
0
Oprostite sto cu otvarati malo vise tema na forumu (mozda i ne), ali, dobio sam na poklon stap za musicarenje. Stap nije nov.

Zanima me kakav je. Je li dobar, i je li pogodan za lov pastrmke (klijena, lipljena) na rijekama 8-14m sirine.

Slijedece pise na njemu:
Silstar MX 3700-285
Lenght: 2.85m
Sec.: 2
Action: AFTMA 7-8

Buduci da nisam lovio tada niti me previse zanimalo musicarenje (varalicario sam), kupio sam Fly line, jeftini cekrk, namotao i ostavio do ormara.

Fly Line je slijedeca: Ron Thompson WF6F Floating.

U zadnje vrijeme pocinjem gajiti strast za ovu vrstu ribolova, pa vas molim za odgovor.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Prvo: POJACALO TI NISTA NE VALJA  ;) rekao bih i za gitaru ali je nevidim, to ce ovde neki drugi strucnjaci, posto ih ima , da ti kazu jel valja il ne valja  :hammer:
Drugo: za taj stap ti treba kanap 7 ili 8 a ne taj 6 sto si uzeo.
Trece: Po onom sto si pisao na kakvim recicama i rekama ces da lovis, ovo ti je prejak stap
Cetrvto: Ako imas uslova da lovis bucove ili stuke sacuvaj ga za te namene a probaj da si priustis neku 4vorki ili 5cu 8 -8.5ft

Mentalist

Junior member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Broj reagovanja
0
Djole je napisao(la):
Prvo: POJACALO TI NISTA NE VALJA  ;) rekao bih i za gitaru ali je nevidim, to ce ovde neki drugi strucnjaci, posto ih ima , da ti kazu jel valja il ne valja  :hammer:
Drugo: za taj stap ti treba kanap 7 ili 8 a ne taj 6 sto si uzeo.
Trece: Po onom sto si pisao na kakvim recicama i rekama ces da lovis, ovo ti je prejak stap
Cetrvto: Ako imas uslova da lovis bucove ili stuke sacuvaj ga za te namene a probaj da si priustis neku 4vorki ili 5cu 8 -8.5ft

Steta...

P.S.
Pojacalo bas i ne koristim. Sviram klasiku, po manjim kulturnim desavanjima i slicno.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
maršalka i džipsonka? jej  :tbumb:

Da, za takve rečice i te ribe ti kao početniku isto preporučujem štap klase wt4 ili wt5 u dužini 8' ili 8'5'' i isto tako strunu iste klase kao što je na štapu. Ovo što sada imaš je prejako za takav ribolov kakav spominješ. Na takav štap kao što je taj tvoj bi ja stavio strunu wf8 i koristio bi ga za lov bucova, štuke, smuđa, soma a može i šarana u svakom slučaju te ostaliih težih riba.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Đole i Sebastijan su dali pravi odgovor, ali je Seb pogrešio što se tiče gitare.

Ovo nije Gibson, ja tipujem na Fender Stratocaster a Mentalist nek kaže da li sam u pravu.  :)

Mentalist

Junior member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Broj reagovanja
0
MM je napisao(la):
Đole i Sebastijan su dali pravi odgovor, ali je Seb pogrešio što se tiče gitare.

Ovo sigurno Gibson, ja tipujem na Fender Stratocaster a Mentalist nek kaže da li sam u pravu.  :)

Od pastrmke duzine 30cm dodje do lososa...

I ne, nije ni Fender ni Gibson, samo je pojacalo brandirano. Ovo je Yamaha (dakako, kopija Stratocaster-a).

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja sam prvo pomislio na stratorku ali ne znam sto pomislih na gipsonku kako god...  ma ima i kod nas lososa samo sto nisu cesti tako krupni primerci....a to je tzv. KALIFA ;) :D dok ne nabaviš adekvatan mušičarac za to što si naveo ovim probaj ganjati pastrmku sa strimerima ako ti je strimerisanje zanimljivo.

Mentalist

Junior member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
ja sam prvo pomislio na stratorku ali ne znam sto pomislih na gipsonku kako god...  ma ima i kod nas lososa samo sto nisu cesti tako krupni primerci....a to je tzv. KALIFA ;) :D dok ne nabaviš adekvatan mušičarac za to što si naveo ovim probaj ganjati pastrmku sa strimerima ako ti je strimerisanje zanimljivo.

Isplati li se kupovati stap do 100KM (ne znam bas koliko je to dinara), i koje bi brand-ove trebao traziti ili cak mozete preporuciti model?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Jedan KM 53 dinara,u tvom slučaju cc 5300 dinara.Za te pare (50e) slabo da ćeš naći nešto pristojno.

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Mentalist je napisao(la):
Isplati li se kupovati stap do 100KM (ne znam bas koliko je to dinara), i koje bi brand-ove trebao traziti ili cak mozete preporuciti model?

Ne.  Za te pare ne možeš da kupiš ni pristojan varaličarac. Kod mušičarenja štap ima veću bitnost, tako da moraš da izdvojiš više para.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Vodi se po tome kako štap tebi izgleda i kako ti leži u ruci. probaj ga malo, mora da ti bude rukohvat udoban u ruci...mada vremenom češ tek da znaš kakav štap ti odgovara. Ako možeš probaj ih što više. Za 50€ s može nači vrlo upotrebljiva i ok alatka ali ako želiš malo više muzike treba izdvojiti više love.

Od tih jeftinijih štapova Ron Thompson ima sasvim ok štapove za svoju cenu koja se kreče tu negde + i - 50€.

Tu imaš također i firmu "Shakespeare" pa i "Byron". Također ako možeš pogledaj štapove u tom cenovnom rangu od firme "Airflo". 

Za 80 ili 100€ možeš več da nađeš malo korištene a odlične štapove srednje cenovne klase koji inače koštaju oko 150 do 250€. Pogledaj i oglase šta se nudi ili daj ti ovde oglas da kupuješ takav i takav štap za toliko i toliko love pa če verovatno neko več nešto da ti ponudi.

Dr.Nitro

Junior member
Učlanjen(a)
26.04.2011.
Broj reagovanja
0
jak stap ko Sekula :) Mozes i kanap 6 da koristis, mada nije to to, ali moze. A sto se tice pojacala sto kaze djole, voleo bi licno da ga isprobam :)

sale guitar

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
A gde sam ja u toj prici da probam malo pojacalo :-X

Prilozi

• IMG_2978.JPG
    IMG_2978.JPG
    101,2 KB · Pregleda: 276

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ja ne znam gde si ti u toj priči ali sam primetio nešto jako zanimljivo šareno sa leve strane !

Vrh Dno