Unapred se izvinjavam ako postoji ista tema. Naime nakon dugogodisnjeg varalicararenja i nakon promene sredine gde je lov ribe musicom Nr. 1 odlucio sam da krenem sa tim. Ono sto mene muci je taj cuveni problem oko izbora stapa. Neko kaze kupi jeftin stap pa vezbaj njime a neko da je bolje poceti sa kvalitetnim stapom. Pozajmio sam jedan jeftin combo set od druga koji i sam ne zna zasto ga je kupio
ali i kao totalni pocetnik vidim da je stap neprecizan i nekako mlitav. Vidim da je na akcijama od 50% do 70% moguce kupiti neke stapove pa sam naisao na jedan za koji pise da je prvenstveno namenjen za slanu vodu ali je moguce pecati i na jezeru. Ja prvenstveno pecam na rekama a ponekad i na jezerima. Da li ti stapovi osim posebne zastite zbog slane vode imaju i neku specijalnu akciju za more koja ne odgovara ribolovu na rekama ili je i njih sasvim normalno moguce koristiti na rekama? U opisu npr. stoji da je stap brz. Stap je iz kategorije 9' #5 - 4 delova. http://www.e10-flyfishing.com/a-43499452-3722327/flyrods/a-jensen-spook-stalker/