stap za stuku 8 ili 9

core.graphic

Newbie
Učlanjen(a)
25.06.2009.
Broj reagovanja
0
pozdrav, jedno 2 godine se bavim ovim sportom , tu i tamo , najvise sam se napecao klenova a manje ovih drugih riba, zato sto tu gde pecam slabo ih ima, a na komercijalne vode nisam ni isao... a za Drinu ,imam pre kratak stap, 8,6 5# orvis , frequent flyer.... elem , to sam prodao , nemam vise nista, pa planiram da uzmem jedan dobar komplet za stuku , pa se dovoumim izmedju stapa 8# ili 9# u duzinama 9" ili 8.6"  stuku bi pecao iz camca, i siguran sam da te dimenzije zelim , ne bi isao ispod 8.6.... nikako! voleo bi da mi neko kaze koji stap da odaberem do nekih 300eur ili pak 400e, da je "fast" znaci da radi gornji deo, da je po mogucnosti iz 2 ili 3 dela, i ako uzmem recimo stap class 8# dal cu moci da ga upregnem sa strunom 9.... kapiram da ce tako biti bolji izbacaj strimera od 10-15cm..... nemojte mi zameriti ako sam negde pogresio! znaci zanima me koji mi stap preporucujete da je ok i takodje koja se struna dobro pokazala po vama! stuke bi pecao malo ovde u srbiji , a vise u slovackoj na jednom jezeru iz camca...... dal je dovoljna uopste 8ica za stuku....

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Stuku mozes loviti i peticom sto se borbe tice ali naravno mnogi ce se sloziti da nije to to. Ja bi na tvom mestu uzeo wt9 od 9 stopa dužine pa možeš loviti fino i iz čamca i sa obale pa i možda mladicu itd. Zašto devetku najviše zbog raznoraznih velikih strimera. Od kanapa ja bi uzeo RIO Outbound wf9i. Ja ga često koristim za štuku i mladicu.

Od štapova za te pare koje spominješ...hmmmm. Možda: Orivs Acces ili Clearwater 9'0'' wt9, Neki od LOOP-a možda iz OPTI serije. Isto tako mnogo zanimljiv bi bio Scott A4 9'0'' wt9 koji košta 389€. Ima toga još ali ja bi se lično osvrnio na ovo što sam naveo.

core.graphic

Newbie
Učlanjen(a)
25.06.2009.
Broj reagovanja
0
za duzinu sam ondak siguran da je ok 9' ,neko mi je nedavno pomenuo taj kanap.... cek to je plivajuci, al tone mu prednji deo??? ili sam pogresio...
a sto se tice mladice moci ce sigurno , posto sam je lovio u okolini Uzovnice i drlace.... varalicarenjem, i to laganijim stapom CD SunRise 15-50gr.... poslednja 9,5kg i to sam izvadio bez greske.... a koriste se kao 100,200gr masinice 6000,8000 ja sa takvim priborom ne bi mogao da uzvam (mada jaka je voda i veci vobleri, ili glavinjare pate se sa laganim priborom), imao sam pa sam prodao... a, kapriam da strimer nema takvog otpora....
od stapova mozda bi uzeo Scott upravo raj A4 posto za S4s nemam kintu , mada mi se s4s svidja sto je iz 2 dela.... , mozes li mi objasniti , zasto bas klasu 9# dal je velika razlika u odnosu na 8# recimo, sta znaci recimo stap 8 overload sa strunom 9, ili stap 9 i struna 9..... ako me kapiras, koje su fizicke razlike izmedju stapova 8 i 9 , dal je velika razlika, bojim se da mi 9 nece biti pre jak, "los za osecaj"... nisam nikad baratao sa tim cudima... kad je lepo ukomponovan stap sa tom strunom i te duzine, dal je problem i muka zabaciti preko 20-25m....

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
stap ti ovisi o velicini stuka,dakle,kolike stuke planiras loviti?

core.graphic

Newbie
Učlanjen(a)
25.06.2009.
Broj reagovanja
0
u slovackoj su od 2 do 12 , na strimera od 15cm moze da udari i jedna i druga zar ne.... na joci isto tako slicno, kad pecam ,pecam sa stapom CD Blue Rapid 275 ,7-28gr (stap stvoren za jigg) i bacam idra kasike i spinerbajtove i voblere od recimo tu 12cm i pecam isto stuke od 2 do 8-9 kg.... a neko koristi i jaci stap, tipa 80gr.... a prakticno mogu oba da love... zato me zbunjuje 8,9,10 jacina stapa .... tj. dal ce mi osmica 8 resiti vecinu situacija

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
nema sta da te zbunjuje.uzmi 9ft/9wt ,fast da nije jako ukrucen ili medium fast. i kanap rio outbound short 10 wt intermediate i bacaces strimere od 30 + cm,ako ih budes pravio od odgovarajuceg materijala.ovo nema da omane.poz

core.graphic

Newbie
Učlanjen(a)
25.06.2009.
Broj reagovanja
0
nema problema , onda cu tu kombinaciju .... ima li negde video da vidim kako izgledaju zabacaji sa tim kanapom, tj. sa jacim klasama i vecim strimerima

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
neznam da li negde ima video,mozda nesto pronadjes na youtube.ovaj alat radi bezprekorno,ali pod uslovom da naucis i da radis sa njim,tj.da naucis da mases.nema tu velike filozofije i izmisljanja tople vode,ovo sto sam ti napisao je alat za stuku,a sve ostalo je do tebe. ;)

Vrh Dno