Stari "Šekspir"

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Juče mi jedan momak na jezeru pokazao dvodelni štap "Šekspir".
Kaže kupio ga je njegov otac još pre dvadeset i više godina u robnoj kući. Štap je neupotrebljavan, pluta je nova, čista i sasvim je tanka oko  rukohvata.
Na štapu piše C 2  255 i ništa više. Pretpostavljam da je to oznaka za dvodelni i dužina 255 cm.
Vide se i po blanku poprečne linije kao kod karbonskih štapova.
Inače je dosta težak, "glindžav", oseća se u ruci da je akcija srednja ili možda čak parabolična.
Lično mislim da je u klasi #7, ali ja tako malo znam, pa samo nagađam.
Da li neko zna o kakvom štapu se radi.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Juče mi jedan momak na jezeru pokazao dvodelni štap "Šekspir".
Kaže kupio ga je njegov otac još pre dvadeset i više godina u robnoj kući. Štap je neupotrebljavan, pluta je nova, čista i sasvim je tanka oko  rukohvata.
Na štapu piše C 2  255 i ništa više. Pretpostavljam da je to oznaka za dvodelni i dužina 255 cm.
Vide se i po blanku poprečne linije kao kod karbonskih štapova.
Inače je dosta težak, "glindžav", oseća se u ruci da je akcija srednja ili možda čak parabolična.
Lično mislim da je u klasi #7, ali ja tako malo znam, pa samo nagađam.
Da li neko zna o kakvom štapu se radi.

Sekspira je bilo uglavnom od staklenih vlakana u oranz, beloj, tamno sivoj i tamno braon boji. Obicno se vidi iznutra na vrsnom delu od kog je materijala napravljen. Ako je u pitanju glass stap odlicno baca i strune 5 i 6. Mozda je  neki kopozitni grafitni sa nesto vecim procentom staklenih vlakana a cisto sumnjam da je grafitni jer na toj duzini tesko da bi bio "dosta tezak".

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Koje je boje i da li je na blank nalepljena nalepnica sa oznakom ili je oznaka napisana direktno na blank?

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Izvinjavam se što kasnim sa odgovorom.
Blank je skoro crn. Ima odmah iznad plute tri ukoso nalepljene nalepnice srebrno - belo - sive.
Na prve dve ništa suvislo ne piše, a na trećoj malim slovima, nekako stidljivo, piše ono prepoznatljivo "She........"
Direktno na blanku je žutim slovima napisano C 2  255.

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
I moj otac je imao takav ...dok ga ja nisam dokrajcio,a na njemu naucih da bacam kanap.Ako je to taj imao je rukohvat od neke pene kao neoprenska....lepo sam pecao sa njim tada.....

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
i ja sam naucio da masem Sekspirom od fiberglasa #6, plavi je i odlican stap. Jos je upotrebljiv i ponekad bacam njime. Isto ima penu na rukohvatu.

Vrh Dno