ORVIS EDITION HMH SPARTAN košta 159$, ima jednake tehničke karakteriatike kao Classic Super. Samo da ovaj ima stalak. Ovaj sto sam ja kupovao je bio isto u verziji i sa stalkom, mada meni vise odgovara ovaj sto sam uzeo. Spartan opet ima lep krom

U svakom slucaju, ako pocnes da vezujes uveren sam da ce taj biti super, ali i lep je, nema sta. Tih 360 stepeni vrtljivosti meni mnogo znači kod mog.
Ako več kupujete skuplje stvarcice znajte da je tu dobro uracunat izgled i ambalaža (posebno ako je sa drvenim koferčičem i slično).
Što se tiče odnosa cene i kvalitete, nije uvek sve realno. Ali npr. kada gledam O. Edwardsa kako veže muhe, njegov steg je dosta drugačiji od drugih, po dizajnu i kvaliteti materijala, vrtljivosti itd.(nebi me čudilo ni da su kakvi kuglični ležajevi unutra) stoga mu cena nije niska. To je opravdanao, ali ako se traži prvenstveno funkcionalnost i kvaliteta onda je ovakav kao moj savršen, ako se traži i želi nešto više onda valja dati koju paru više.
Inace ovaj moj je za mene savršen, pa još kada znam i vidim da si nisam to umislio, nego koriste ga profesionalni vezači mislim da to dovoljno govori o ovom mom stegu. Naravno nije najbolji na tržištu, izgledom i imenom, ali svojim mehaničnim karakteristikama i kvalitetom materijala je blago prema vrhu (usudim se reči).
Spomenuo sam O.Edwardsa, on koristi na video snimcima koje ja posedujem sledecu: Law Bench, a cena joj je 700$(400 funti). Mnogi su je ocenili u vrh najboljih.
A što se tiče izabira stega to je lična stvar od svakoga od nas. Nekome je nešto bolje itd. Ali po mom skromnom mišljenju je važno da steg dobro drži večinu udica. Odnosno da pokrije vaše vezačke potrebe, ostali razlozi su več lične prirode