subjektivno-objektivno misljenje

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
pozdrav za sve na ovom forumu.
nisam nov u musicarenju ali sam tek zadnjih par dana provalio koliko sam neinformisan, ne poznajem musicarski zargon... tj zadnjih par dana kako kao gost posecujem forum. iz cacka sam,grada koji jedva da ima 10musicara-iole ozbiljnih ,tako da moracu da budem dosadan povremeno.

interesuje me vase misljenje o stapu "MARTIN start fly" lineclass 5-6, 2.4m, art,no:1130 240. zelene je boje

dao sam bukvalno sve sto pise na njemu,iz razloga sto na netu nisam nista nasao.

nisam koristio, a ni video puno stapova ali ovaj mi se cini mekim-sporim.

unapred hvala

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Koliko si love dao za stap, pa da vidimo ima li nesto lepo da se kaze o njemu. Inace, ja licno nisam ni cuo za taj stap... moguce da neko drugi jeste!
:bye:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Nikad čuo za štap, ali u Čačku ima dosta mušičara, a i vrlo dobrih!!! Ja ih znam 5-6, ordiniraju po Drini stalno, pitaj Saleta sa foruma!!!

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
oholi je napisao(la):
... ovaj mi se cini mekim-sporim.

Cini ti se, ili si ga dao jos nekom da ga proba? U svakom slucaju, uvek ti stoji na raspolaganju da probas da iz njega izbacujes konac #4, pa vidi... ako ti vrsi poso - sto da ne? Mada, koliko je meni poznato, musicarenjem obicno pocinju da se zanimaju dojucerasnji varalicari, pa je onda i razlika izmedju brzih varalicara i puno meksih musicara ta koja ume da napravi zabunu!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
pre 3-4god sam ga od lopova uzeo za 50e. a varalicar sam i dalje,koristim diaflesh 20-50gr 2.7m tako da u pravu ste kad kazete da sam pod utiskom varalicarca,pravim i muve i voblere :). mani je stapic manje vise ok mada redovno za jednu max dve sezone izkrzam konac

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Ako se dobro secam, Martin je poznat po proizvodnji cekrka, a ne i stapova.
Ako bi precizirao kako si dosao do stapa i za koliko si ga uzeo, malo bi po cenovnoj klasi mozda pomoglo. Aha, vidim. Recimo da regularno kosta 30 - 50% vise. Naziv modela "start fly" ukazuje da je za pocinjanje u musicarenju, dakle da nije bas najvisi domet, ali ni to ne mora obavezno da mu smeta da se covek lepo provodi na vodi.
Ako puno musicaris, krzanje (kog?) konca nije neuobicajeno, ali ako to nije srazmerno, proveri karike, pretpostavljam da dvostopne snake kakve mislim da imas ne bi trebalo da prave problem, vec samo vrsna. Uostalom, nije svejedno ni kako dolazis do konca - je li bajat ili svez.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Probao sam nekoliko štapova firme Martin. Mislim da se radi o niskobudžetnim štapovima, koji dolaze iz USA i služe za početnike. Pošto si i ti, Oholi, početnik u mušičarenju, to je odličan izbor. Ta dužina i nosivost konca broj 5 je idealna za Đetinju, Rzav i manje planinske reke tvog kraja. Počni sa tim, pa, ako ti ide mušičarenje, i osetiš potrebu za boljim priborom, kupi. Dok se to ne desi, sasvim normalno ćeš mušičariti i sa Martinom.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
kako da mu promenim sprovodnike? gde da ih uzmem,cena.... ? zicani su i pomalo su se pojeli tj.ulubili kao da sam ih sa unutrasnje strane stezao necim tvrdim i okruglim-npr ekser manji. mozda mi zato i propada kanap,mada ostecenja nisu ostra vec su u pitanju blaga i postepena udubljenja u pravcu cekrk-vrh stapa.

nadam se da nisam zamrsio previse

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Vrlo kratko sam koristio jedan Martin , doduse jace akcije. Uzo sam ga navodno za stuku, kao procice samo da mogu da bacam velike strimere-djavola. Zmije su se pojele posle dva izlaska, tezak bio ko motka. Da ga nisam prodo za jeftine pare nikad ga nebi izneo na vodu.
Tvoj prut je mozda nesto laksi i neznam kaki su ti afiniteti. nabudzi ti njemu nove karike, mozes i lagane keramicke, malo jesu tezi ali prut ti dozvoljava da se zajebavas sa njime. To je mislim blaza varijanta jer koliko znam u majcici Srbiji nijedna radnja nema Zice za musicarce, znaci morao bi posebno da narucujes a onda te prut iskosta ko svetog Petra kajgana.
Mix :lol: kaze da je to dobar stap za pocetnika - mozda, a mozda sa tim priborom zauvek ostanes pocetnik.
Ja bih ti se napravio pametan pa preporucio da nekako dodjes do malo boljeg pruta, isprobas i razmislis o razlici

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
cim dodjem do para kupujem nov stap i cekrk na kome necu gledati cenu u kopejkama :D mada ovaj moj stap skoro da nema tezinu

Vrh Dno