Super lepak

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Pise na njemu  "power gel" ,imas sliku koju je postavio @strelac  .

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Evo nađoh Bisonov gel,jedva sam se u radnji izobjašnjavao šta mi treba  :doh:

p7270006copy.jpg

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Pa ovo je ljepilo a epoxy je nešto sasma drugo, za početak. A ako hoćeš detaljnije e onda ovako, trenutno ljepilo je kad se stvrdne tvrdo, mutno ili čak bijeli, pod utjecajem vode čak može i da popusti, epoxy smjesa je dvokomponentna smjesa, danas već skoro svaka, ima visoku prozirnost i sjaj, na dodir čak nije tvrda kako kamen nego ima elastičnost, epoxy možeš da nanosiš u više slojeva i da ono na što nanosiš ne gubi boju uslijed sušenja kao kod ljepila kojemu površina pobijeli, imaš ih više vrsta neki hvataju već za minutu - dvije nekima treba 12-24 sata, trenutno ljepilo pa i trenutno gel ljepilo hvata za koju minutu potpuno, ili čak za sekundu, pa ga i zovu sekund ljepilima.
Ukratko to su dvije potpuno različite stvari i razlika je drastična , moraš probati i jedan i drugi , za neke stvari je bolje trenutno ljepilo, a za neke epoxy mase.

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Gogo jasno mi to, tj ti si mi mnogo vise objasnio jos to, nego taj gel me zbunio, tj nisam koristio to, pa sam pomislio da je to nesto izmedju?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Par postova iznad i meni su objasnili.
Razlika između super lijepka i gela je u agregatnom stanju,da tako kažem.
Ovo prvo zna da curi te da niz konac siđe do kalema i ode mast u propast.
Dok gel stoji i traži da se (čačkalicom) razmaže po željenoj površini ili vrhom tube.

Epoksi smole imaju i jednokomponente ali nisu proziren,te im i dužina sušenja je prevelika.
Dok ove dvokomponentne su odlične i imaju mogućnost izrazito brzog vezivanja i od par minuta.
Ovih dana sam neke bambule presvlačio sa njim i izgledaju fenomenalno!

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=151&products_id=5016
evo nečeg čime ja sa zadovoljstvom mijenjam epoxi. zadržao je dobre i izbacio loše osobine epoxija. ima u tvrdoj i flex varijanti.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Koristio sam ga i ... nisam baš prezadovoljan, prije 2-3 godine sam si ovo nabavio i isprobao, mislim da nije baš toliko dobro kao epoxy, treba mu više vremena da se osuši (mada to nije problem ako se ne žuriš, a ja se uvijek žurim) i vrlo brzo mi se stvrdnuo u bočici iako je bio zatvoren. Napravio sam ja s njim podosta strimera, čak sam ga i ja nahvalio na forumu, ali više od pola mi se stvrdnulo i moš ga j... bacio pare. A nije bio ni jeftin kad zbrojim carinu, pdv i troškove dostave iz Amerike. Nekako sam nakon toga ipak ostao privežen epoxyiju. Mada treba probati i ovo  :tbumb:

Vrh Dno