Baš tako. Inače, ostalo mi je 20-ak cm ovog polipropilena tako da me hvata panika. Za 100m istog takvog bih dao auto. Kakav Chadwick 477, kakve pi... materine.
Elem, pošto niko nije imao primedbe na moju "prvu petorku", evo nekih odličnih mušica koje su ipak ostale "na klupi".
6.
Poslednji prizor
Genijalna mušica. To je, makar po mom mišljenju, u suštini zečji palmer. Svi palmeri dokazano love ribu, a PP ima svojih prednosti.
Nežnija-suptilnija mušica, neće uvrtati ni 0.08 tipet.
Lipljani, posebno oni "školovani" umeju da budu sumnjičavi prema klasičnim palmerima, posebno onim od oštrog i krućeg genetskog petla. PP samo srknu. Da nisam večito kuburio sa oštrijom zečjom dlakom i da sam mogao da ga pravim u crnoj, tamno i svetlo braon, oker, cimet, tamno sivoj i žutoj boji verovatno bi bio u Top 5.
7. CDC sedž
Mislim da nema potrebe previše elaborirati, verujem da su nam svima kutije pune ovakvih mušica. Veličinu mušice, boju tela i krila uskladiti sa tularom koji se roji ili vidimo da ga riba uzima.
8. Razbojnik
Odlična mušica. Vrlo krupne muve, 10-ke i 12-ice odlično uzima na početku sezone. Razbojnik je dobar i kao muva za pretraživanje terena, u situacijama kada treba locirati krupnijeg lipca. Čak i ako ne uzme ovu mušicu, podizanjem na istu će nam odati svoju poziciju, a onda su stvari (mada ne uvek) malo lakše.
9. Griffith's Gnat i Sparkle Gnat
Mušice koje nesumnjivo love lipce i definitivno ih treba imati u kutiji. Prvi put sam Sparkle Gnat isprobao tako što sam, sa nekog strimera koji pojma nemam kako je završio kod mene, skinuo jedine dve niti flash-a. Boja otprilike pearl ali ne baš. Te su mušice opasno lovile po Plavu, dok nisam potrošio te dve niti. Posle sam probao sa nekim mojim - mućak.
Dodajte i vi neku, niste valjda svi zaglibili u takmičenja, pa krijete favorite.