Čovek malo odsutan i odmah pade prozivka
Sveta reka Tamiš! Bar za mene jer sam ceo život proveo na 50m(ili bliže) od nje:
Izvire na obroncima Karpata, prolazi Banatom i kod Pančeva se uliva u Dunav. Hemijski nezagađena, ne prolazi ni kroz jedan grad sve do Pančeva ali zato topla, spora i uvek mutnjikava klasična ravničarska reka. Naseljena je mnogobrojnim ribljim vrstama (som, šaran, smuđ, štuka, bucov,...), ima vidre i mnogobrojnih ptičjih vrsta na obalama.
Što se mušičarenja tiče verovatno (uz Tisu) jedna od najnezanimljivijih reka!!! Najbolji uslovi za mušičarenje su krajem proleća ako su vode vellike, razlivene po livadama i tada je voda jedino bistra. U plićaku onda možete uhvatiti protfiša, crvenperku, bodorku, bandara, sunčanicu, bucova, štuku i ko zna šta sve još što priđe u zagrejanu plitku vodu prepunu hrane! Kada je voda u koritu preostaje vam da pojurite bucova ako juri po površini ili da sačekate večernji cug smuđa kada priđe obali.
Da je to ipak moguće - pogledajte u mojoj galeriji!!! http://musicarenje.org/galerija/main.php?g2_itemId=2302
Evo ipak i jedne fotke za one lenje!!!