Termo odelo

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Posto imam neki behr-ov kombinezon koji nije neoprenski pa ume da bude ladnjikavo kad zagudi u novembru i decembru, dosao sam na ideju da kupim nesto sto ce imati ulogu termoizolatora.

Imam vise ideja, neoprensko odelo za ronjenje bez rukava a do kolena, razna druga termo pododela... Za sada je tu pidzama plus dve trenerke plus neoprenske carape...

Dajte predloge i vasa resenja, treba zdravlje da se cuva, deca da se prave...  :yeswink:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ja bih ti predlozio da odmah odustanes od pomenutih ideja. Imas u Niskom Merkatoru (verovatno i ostalim) prodavnicu za sportsku opremu u kojoj trazi pododelo za skijanje, cena oko 10 evra. U Metro-u isto. Cak je kod trdjavskog mosta takodje bila baba koja je prodavala za 450 din od istog materijala samo je kroj malo lezerije odradjen.
Prvu kombinaciju iz Merkatora su uzeli Djolje i Kuzma i hvale je na sva usta. Sa dva na sebi mozes na Severni pol.
Ako hoces alternativno kucno resenje idi na opciju da ti neko isplete vuneni donji deo.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Gringo jel to Mercator pododelo ima i gornji deo ili samo donji ?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Da imas u Merkatoru i tam oti je najeftinije, sada pucaju i doba snizenja. Imas i samo donji deo. Ja sam uzeo dva donja dela. Gore mi nije toliko bitno. Bitnija jajc.  :)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Bio sam ja jos onda kad je neko napisao ali kod nas u Rodi bile 2000 din pa sam prelomio da kupim neopren za ovu sezonu, pusti ti te gace, 5mm i pesma leta

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Vojničke duge gaće + uložak iz vojničkih pantalona M93 + trenerka, su najekonomičnija varijanta.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Iskreno rečeno teško, ali se nekako krećem, kad baš dođe do kraja i mora se u baruštinu.
Pored ostalog i zbog te hladnoće sam ja sezonac, ne pomaže mi nikakvo termo odelo. Od marta je malo toplije, celo leto pa do kraja septembra nekad i oktobra, to je moje vreme. Ovi ledeni meseci su za neke druge zanimacije  :yeswink:

zivojin.span

Junior member
Učlanjen(a)
26.05.2009.
Broj reagovanja
0
Đole,
Imam za tebe još jedno pitanje,
Naime, nekada sam imao neku plastičnu kesu tvrđih zidova, ne kesu savitljivi predmet od takođe savitljive plastike koja se nije mogla pocepeti. U njoj je zatvorena neka tečnost, sa jednim bimetalom koji jhe mogao da se prelomi i aktivira tu tečnost gušće mase. u stvari to je koristilo ,lovcima ribolovcima ,planinarima idr.
Kesse  su bile različite veličine 1kg. 0,5.kg 0,25,kg itd. ja sam imao sve tri

Prethodno se kuvaju u vrućoj vodi, i koliko se dugo kuvaju, toliko zadržavaju istu toplotu dugo nakon što se kroz gstu masu uhvati bimetal kao 1 dinar ali tanji, i zadrži u ruci,spojivši obe strane zidova suda (plastike), između kažiprsta i palaca obe ruke se savije dok se ne čuje "klik" , tog trenutka počinje masa u kesi da se greje i razvija toplotu kojom je kuvana u kipućoj vodi.
To je spas za lovce , planinare i dr ljubitelje prirode u ekstremno hladnim danima.
Pomozite mi da pronađem ponovo tu stvar. Jedan moj drug kaže"Čudan stvar". U pravu je.

todor

Junior member
Učlanjen(a)
22.09.2006.
Broj reagovanja
0
Skoro sam to video kod kumova,
oni to koriste da zagreju bebcu stomacic ( grcevi ),
mislim da su kupili u apoteci.

Probaj, pa javi ima li ih i koja je cena.

Vrh Dno