"Thanks for voting!"

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Zanimljivo glasanje sa jednog FF sajta...

Total Votes: 6906

Which of the following products would you recommend to a friend looking to buy a 5-weight travel rod for less than $200?

Sage LE: 20%

Orvis Clearwater: 9%

St. Croix's Imperial: 16%

Cabela's Stowaway: 22%

Cortland CL Travel Series: 1%

Temple Fork Outfitters IM6: 9%

Elkhorn Traveler: 3%

Redington Wayfarer: 9%

LL Bean Travel Series: 2%

Rajeff Sports Echo: 4%
--------------------------------------------------------------
Sta mislite o rezultatu glasanja?
Jel neko imao prilike da proba neki od navedenih stapova?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Imao sam priliku da probam prva dva stapa. U toj cenovnoj kategoriji vise mi se svidja SAGE Launch nego njegov prethodnik LE. Da moram da biram neki od ovih ponudjenih stapova, i jos na "slepo", izabrao bih verovatno ECHO koji se isporucuje sa 2 vrsna dela, brzi (tvrdji) i sporiji (meksi) ili TFO!
Mislim da je ovo tipicno amersko glasanje, lokalpatriotsko :lol: , i da uopste nije objektivno! Naime jedina 3 stapa koji imaju dvocifren postotak su SAGE-zaista najveci proizvodjac, St. Croix-nekadasnji ponos americkih ribolovaca, i Cabela's- najveci trgovinski lanac u svetu kada je u pitanju lov i ribolov!

M

Mr.Zakula

Guest
Simpson je sto posto u pravu...Mislim da su Echo i TFO pravi izbor za te pare...A na ovoj listi bih 100% izabrao Sage LE...Sledeci bi mozda bio Orvis Clearwater.Imao sam priliku da bacam sa njim,i mogu vam reci da je sasvim solidan shtap...Cena mu je beshe negde oko 160 evra,ako se ne varam??

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Od Sage stapova jos uvek nisam sreo nesto sto ne valja! Imao sam priliku da probao LE, bio sam zagrejan da ga uzmem, imali su ga u RS u Uzicu i mogu reci da solidan stap, ali se slazem sa Simpsonom, imam launch koji je bolji mnogo, narocito dizajn je mnogo bolji. Od orvisa sto se tice stapova ne bih vise uzeo ni leskovak! Imao sam do skoro Orvis Zero, koga sam vratio odakle je dosao. Celu sezonu on bezi iz ruke, covek ima utisak da mlati sa drzalicom za grabulje nego sa stapom od 500-600dolara. A sto se tice clearwather-a imaju ga u Lav-u vec duze vreme, probao sam ga nekoliko puta, ali u odnosu na launch je dva stepena nizi. Ogorcen sam na orvis, od kombinezona do stapova. Jednino sto sam zadrzao to je cekrk clearwather koji je sasvih odlican za te pare mada ga koristim samo za livadu! Za ove druge sam cuo ali nisam imao priliku da ih probam.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sumadinac wrote:
Od orvisa sto se tice stapova ne bih vise uzeo ni leskovak!

Uhhh za mene je must have stap T3 8'4" #3 mid flex 6.5 cetvorodelni. To je toliko "mastan" stap na prvi pogled glindzav, ali baca izuzetno i ima mnooogo rezervne snage u donjem delu. Sve u svemu, jedan od boljih stapova koje sam imao prilike da probam tako da ne mogu da se slozim sa tvojim ukupnim ocenama za renomiranog proizvodjaca kao sto je Orvis. A cekrci, realno gledano, za pare koliko kostaju svi su im odlicni.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Od cekrka imam samo clearwater, probao sam dosta modela Orvisovih cekrka i mogu reci da su dobri, a moje ogorcenje odnosi se na stap Zero Gravity, jedan od najskupljih modela, za kojim se dizala tolika prasina po svetu, a obican krs!!!

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
358
Mislim da glavni razlog sto Stowaway dobija toliko glasova lezi u jednom testu objavljenom u casopisu Fly Fish America pre 5-6 godina, kada se ova serija pojavila na trzistu. Testirani su "travel" stapovi svih glavnih proizvodjaca, ali su pre testa skinute oznake na njima, tako da bi bilo sto manje subjektivnosti u glasanju. Bacaci/ribolovci u ziriju su svrstani i pocetnicku, srednju i naprednu kategoriju. Ovaj Stowaway je dobio vise poena od nekih najpopularnijih i super skupih stapova na trzistu i usao u izbor od najbolja tri. Ne secam se koji su bili ostali, ali je ovo uticalo da se odlicno prodaju. Neke je sokiralo kako je to uopste moguce.

Inace, primetio sam da su Stowaway blankovi bili na rasprodaji (mozda su jos, ispod $40 za 5-delni blank), sto ih verovatno cini zaista dobrim dilom-verovatno najboljim u odnosu cena/kvalitet. Ali pod uslovom da ga sami sastavite.

Mislim da se u testu radi o jeftinijim ECHO i TFO verzijama (ECHO sa jednim vrhom.) Takodje, ELKHORN radi odlicne stapove i blankove, ali su dobili jako malo %.

Ne treba se obazirati na ovakve testove, jer je nemoguce provaliti koliko vam stap odgovara na osnovu istih.

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
358
Pogledah Cabela's sajt-na rasprodaji su i 5-delni ($35) i 7-delni ($40) Stowaway blankovi. Mozda Cabela's sprema neke nove serije za prolece?

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Evo jos jednog, ali je u pitanju "over 500$" klasa...
Thanks for voting!
Total Votes: 14309

Select your choice from the list below.

Sage XP: 24%

Orvis T3: 7%

St. Croix Legend Elite: 5%

Scott SupR-Ply: 13%

Thomas : 6%

G. Loomis GLX: 9%

Redington Nano-Titanium: 1%

Winston WT: 24%

Powell Tiboron: 7%

Abel 4-piece: 0%

Stvari izgledaju poprilicno jasno (barem sto se popularnosti tice)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Au ovo glasanje je vec smesno, stapovi su toliko razliciti da je to prosto neverovatno!!!

Dva "elitna" modela dva vrhunska proizvodjaca SAGE i WINSTON, prvi brz kao munja, drugi susta suprotnost. I jos se medj' njih ubaci i SCOTT SupR-Ply koji je jos brzi od XP-a ?!?!?! ORVIS T3, koji, full flex, mid flex, tip flex???? Thomas??? Koji model????

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
"...we have selected 10 of the most popular "high end" rods, included a brief description or each..."

Ustvari najbolje da pogletate sami
http://www.flyfisherman.com/gearreview/over500/

Komanchero

Newbie
Učlanjen(a)
01.12.2006.
Broj reagovanja
0
1) Lifetime waranty
2) odlichan balans
3) rod tube
4) cena = kvalitet