TIEMCO vs MUSTAD vs CLIMAX vs GAMAKATSU

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nismo mi iskočili iz teme, jer se ona ne zove "Mustad", "Gamakatsu", "Climax" ili "Gamakatsu", nego ima i ono "vs" između, što znači da su na neki način ove firme i ukusi mušičara suprotstavljeni, kao u nekom ratu. Zaista i jeste tako u praksi. Jedni se kunu u jedno, drugi u sasvim drugo. Najvažniju ulogu, u svemu, kao što već napisah, igra psihologija, mada ima i veoma retkih primera kada iskustvo presuđuje.
Nemoj Gringo tako. Raspravljajmo se o udicama, svako na svoj način, bez uvreda i ružnih reči.
Op, evo PedjaBG istaknu još jednu od firmi koje sam prokleo-VMC.  :doh:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Trenutno koristim neke udice Lightning Strike koje sam dobio u paketu sa stegom i materijalima za vezivanje. Ceo paket kupljen kod gosn Cabelle. Trenutno vezujem samo na njima dok ih ne istrosim. Video sam da ima nekih njihovih proizvoda i kod Bass pro shopa http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/SearchResults?searchOption=products&hvarSearchString=lightning+strike&storeId=10151&catalogId=10001&langId=-1&CMID=TOP_SEARCH_GO&x=0&y=0
Nisu loše možda bi neko od iskusnijih kolega mogao da da svoje mišljenje o njima. Videli su ih svi iz ekipe koja dolazi na fly tying party u Galovicu petkom.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Mixmaster je napisao(la):
Op, evo PedjaBG istaknu još jednu od firmi koje sam prokleo-VMC.  :doh:

Ni uvoznik VMCa, ni uvoznik Mustada ne nalaze se u neposrednoj blizini moje kuce. Udice nabavljam regularno u prodavnicama u Valjevu i Beogradu, redje kupujem pouzecem (blagodaran sam tom prodavcu). Koristim dosta sirok raspon proizvodjaca udica, pre svega u zavisnosti od kvaliteta, dostupnosti i cene (uglavnom tim redom).
Ipak, mogao bih da razumem i one koji su specijalizovane na jednog proizvodjaca a dosta siroko pljuju vecinu od ostalih proizvodjaca udica. Sigurno imaju neki valjan razlog, nije ni bitno koji.
Na kraju, udice su iako bitne, relativno neugledne u tzv. "statusnom" smislu u odnosu na brojne druge materijale i delove opreme. Nikad nisam bio pristalica "zaklinjanja" u jednog proizvodjaca ni za sta, pa ni za udice. A kome je pitanje proizvodjaca udica "psihologija", pitam se sta je hteo reci time? Udica je:
- primerena nameni ili ne odgovara
- kvalitetna ili ne
- skupa ili prihvatljive cene
- lako dostupna ili retka
Bar sto se mene tice.
Ako se, npr. pod "psihologijom" misli, npr. to kad neko tvrdi da je Partridge of Redditch najbolja udica za suvu muvu jer je do nje kod nas gotovo nemoguce direktno doci u radnjama, onda se radi o snobizmu i lecenju kompleksa ("samo cu ja imati ono sto niko nema kad vec oni imaju sve sto meni fali") i nije ni neka teska psihologija.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
udice climax i gamaakatsu ,po meni nisu za komentarisanje , mozda je gamakatsu nekad bila dobra udica ali vise nije ,
od mustad udica koristim  modele; c53s  za koju mislim da je jedna od najuniverzalnijih udica  , r30 za suve musice odlicna udica i 3906 bn
za neke nimfe koje treba da budu dobro otezane .
tiemco  102y jedna od najboljih udica uopste , tmc 100 ,  tmc 2302 

skoro sam pronasao jedan model shrimp udice  ,austrijska firma Rosel linija admiral , najbolja udica koju sam dosada video tog tipa ,

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ako se neko slucajno zapita odakle mi mustadove udice,nabasao sam bezveze na njih rastrebljujuci svoj ofis koji sam nasledio od caleta u kome je pribor za ribolov,a sada musicarska radionica by Blue Fox,...
Hteo sam da kaze da i posle 15 godina od kada ih je otac uzeo nisu izgubili na zilavosti ,,,,bukvalno ni na cemu.
Jednostavno su perfektne..
pUSTICU SLIKICE DA IH VIDITE,JEDNOSTAVNO ZAKACITE NA STEGU I KRIVUTE CUME GOD MOZETE U BILO KOJU STRANU ONA NEMA NAMERU DA PUKNE STO JE JOS JEDAN OD ODLIKA ZILAVOSTI I KVALITETA OVE UDICE

Vrh Dno