Toplodolska reka i Temštica -YouTube-

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PbJ66tdgvy0&feature=player_embedded[/youtube]

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Predeo izuzetne lepote,ne zato što je iz mog kraja,reka izuzetno teška za mušičarenje (većim delom) ali kao i većina reka kod nas siromašna ribom,ali zbog same prirode je treba posetiti !!!!

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Predivna reka proglasena kao prirodno mrestiliste potocne pastrmke ,od sela topli do uzvodno celim tokom je totalna zabrana,ali nekada davno na ovoj reci sa mojim priateljem,neznajuci zadjosmo u teritoriju bugarske,sreca i razumevanje bugarske vojske vratismo se zivi i zdravi,priroda i citav ambijent podseca kao u filmu gospodari prstenova,ima gore neverovatnih virova uski i veoma duboki.

pannic

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
0
Kolega Bahus, da niste nesto pogresili ... misleci na Jermu. Naime, svi izvorisni krakovi  Toplodolske reke pocinju na teritoriji Srbije. Tacnije, nijedna reka Stare planine ne dolazi iz Bugarske osim Krivodolske reke koju u Bugarskoj zovu Komstica jer izvire ispod vrha Kom. Ona se nakon petnaestak km toka kroz Srbiju uliva u Visocicu kod sela Visocka Rzana (primivsi usput Senokosku i Rosomacku reku) pod nazivom Slavinjska reka .

pannic

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
0
Mozda ste naisli na patrolu nase vojske  koja je godinama branila zalazenje u pogranicni pojas u koji najvise zadire Javorska reka. Ona dolazi u Topli Do sa desne strane i gledano uzvodno posle 7 km skrece naglo ka granici izmedju Midzora (Popovih livada) i Vrazje Glave. Ona ima te tesne usecene virove kakve pominjete a ako ste ipak tim putem stigli do Bugarske morali ste preci oko par km veoma strmih suvata. Mogu da razmem takav istrazivacki zanos jer sam i sam cesto prelazio brda da predjem iz jednog u drugi sliv.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
tako je gospodine panicu za mene je to tada bila samo toplodolska reka,hidrografija mi nije bila bas poznata a ti potoci u gornjem toku i njihova imena nisam poznava tek kasnije sam saznao da se radi o potoku koji se spusta sa midzora,naime mismo tamo boravili vise dana spavajuci pod vedrim nebom,moj prijatelj je lovac i delimcno poznaje taj teren
mismo obisli taj potok uzvodno ,kasnije smo ceo taj teren prepesacili i nekakvim putem spustili se u selu mirkovci.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
ovakav poduhav smo napravili i na radovanjskoj reci isli smo uzvodno, presli ceo malinik i spustili se u kanjon reke klocanice koji se tretira kao ostatak prasume,naravno da smo na obe reke i misicarili

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Piljski vodopad na Jvorskoj reci,pritoci toplodolske reke.

Prilozi

• Topli Do 552.jpg
    Topli Do 552.jpg
    34,6 KB · Pregleda: 193
  • DSCF0657.jpg
    DSCF0657.jpg
    56,7 KB · Pregleda: 232
Vrh Dno