Ukinute vize

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Vize jesu ukinute ali kada se pojavi neko na graničnom prelazu i nema uverenje firme da je u radnom odnosu ili uverenje iz poreske uprave da je izmirio obaveze prema državi, šta se tada dešava? Ništa posebno, carinik okrene čoveka nazad odakle je pošao i to je sve.

Ne bih da kvarim raspoloženje ali to su same činjenice o kojima treba da se vodi računa.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Strelac je napisao(la):
Vize jesu ukinute ali kada se pojavi neko na graničnom prelazu i nema uverenje firme da je u radnom odnosu ili uverenje iz poreske uprave da je izmirio obaveze prema državi, šta se tada dešava? Ništa posebno, carinik okrene čoveka nazad odakle je pošao i to je sve.

Strelac, manje citaj Kurir, niko ti ne trazi takve papire ali svaki carinik ima pravo da ti trazi i jos mnogo toga ako misli da za to ima potrebe i ako proceni da si mu sumnjiv. Samo tako je bilo i pre 30 godina, tako je danas a tako ce biti uvek. Razmisljanje da sluzbenici na granicnim prelazima zloupotrebljavaju ta svoja ovlascenja je vec stvar paranoje.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Te novine ponekad kupujem za potpalu.

Bojim se da nas ne "vozaju" kao što znaju obzirom da smo mi sa Balkana i onako teške paljevine od ljudi.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Nema nikavo "vozanje" do ambasada i cekanje u redovima, placanje za vize, pa razmisljanja dali ces da ih dobijes ili ne, nerviranja, glavobolje i slicnog. Ostalo a sto je bilo ranije a da moras da imas kod sebe od dokumenata sumnjam da se sta promenilo. Samo dobro informisanje a najbojle je da se pozove ambasada zemjle u koju se putuje i raspita o ostalom stvarima. Ovo sto su ukinuli je najveca grbaca koju si mogao da imas pre polaska u neku zemlju sengena.

Vise toga nema, sto bi rekli malo li je. Meni je bogami toliko velika i znacajna stvar da ne mogu jednostavno da opisem.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Do 1990. sam obišao sve od Nemačke do Sinajskog poluostrva i nikad mi niko nije tražio nikakve papire ni vize.
Samo kod Grka je trebala viza i zemalja istočnog bloka gde su tražili da imate određenu sumu para.
Samo preko Sinaja nismo mogli da pređemo - izbio rat Izraela i Egipta '73 - vratili su nas naši vojnici koji su tada bili pri vojsci  UN. Neverovatno, ali vratio me rođeni brat od tetke.
Naš pasoš je tada koštao na crnom tržištu kao suvo zlato - preko 10 000 DM. Trebale vize samo za Grčku, Izrael i SAD. Možda za još neku zemlju ali na takvu ja nisam naišao.
Džeparoši i lopovi su samo jurili naše zbog pasoša.
Sada se to napolju toliko promenilo da verujem da bih bio ko izgubljen u svemiru.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Hitno potreban odgovor!!!
Ima li neko informaciju šta mi je od dokumenata potrebno za ulazak u Crnu Goru,jer ovi dripci iz naše policije izmišljaju nekakvu potrebu izvlačenja pasoša,najverovatnije im zinulo dupe za lovom,a zvao sam malopre granični prelaz sa Monte Negrom,i reče mi čovek da sa ličnom kartom ulazim glat!Ako neko ima validne informacije,molim odgovor u što kraćem roku!HVALA!!!

Babaroga

Newbie
Učlanjen(a)
28.06.2010.
Broj reagovanja
0
Vazeci pasos ili Licna karta,Zavisi kako mu zena dala sinoc! :(
Moj prijatelj je dole bio pre 3 nedelje i proso na Pasos samo!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
PAsoš ili lična karta.Ništa više ne treba,i ako idete automobilom vozačka i saobraćajna, da i zeleni karton.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Hitno potreban odgovor!!!
Ima li neko informaciju šta mi je od dokumenata potrebno za ulazak u Crnu Goru,jer ovi dripci iz naše policije izmišljaju nekakvu potrebu izvlačenja pasoša,najverovatnije im zinulo dupe za lovom,a zvao sam malopre granični prelaz sa Monte Negrom,i reče mi čovek da sa ličnom kartom ulazim glat!Ako neko ima validne informacije,molim odgovor u što kraćem roku!HVALA!!!

Za punoletne važeća lična karta, a za decu ako putuju sa roditeljima izvod iz matične knjige rođenih ili zdravstvena knjižica. Ako deca ne putuju sa roditeljima nego sa babom, dedom, tetkom........ u sudu ili opštini se napravi saglasnost roditelja da se slažu sa tim da im dete putuje sa tom osobom ( obavezno se navede ime te osobe ) + izvod, zdravstvena knjižica ili đačka knjižica i to je to. I ne raspitujte se za te stvari u lokalnoj policiji, oni o tome pojma nemaju. Evo i broj telefona za informacije 033/711-210, to je broj Graničnog prelaza Gostun ( srpski prelaz ). Zeleni karton vam netreba za crnu goru.

Vrh Dno