Ukrašavanje štapova

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Lep je ovo vez,bas mi se svidja,,,,Ja licno uvek sam voleo da sve malo doradim preradim da ta stvarcica ima i licni pecat...Za sledeci stap koji mi je u planu za pocetak sezone imam u mislima po neke detalje kojima cu ga ukrasiti...Bice malo tu farbanja,malo lepljenja nekih grafika a za rukohvata se jos razmisljam dal da bude od plute ili kombinacije drvo koza...Videcemo jos..

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ovo možda deluje kao kičerajska posla ali meni ovaj rad izgleda kao vrh majstorstva.

rods_1_045.jpg

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
.......lepo izgleda stvarno,ali mi malo made in CHINA

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
masjtorstvo atvarno jeste ali i meni je to kičeraj...ja lično volim jednostavan izgled tj. bez previše nekih detalja ili šara.

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Dobra stvar kod rod buildina je to sto stap mozete ukrasiti bas onako kako hocete.. izaberete blank koji zelite... izaberete boju konca, provodnike, reel seat.. uraditi ukrasne namotaje onako kako zelite... moguca su farbanja blankova, srtanje po njima.. mozete uraditi feather inlay, iskombinovati razlicitu plutu za grip...jer sve opcije su otvorene i na kraju dobijete stap kakav ste zeleli.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
StY_Esox jesi li probao sa skracivanjem nekog stapa? Imam jednu knjigu o takvoj metodi. Izgleda veoma komplikovano jer se mora smirglati karbon na odredjenim delovima stapa da bi se dobila zeljena akcija. Planirao sam to da uradim sa jednom starom peticom od 9ft i da je prepravljam na 7,5-8ft klase 3, ali se isprecise neke obaveze tako da to ostaje za sledecu zimu.

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Tako nesto jos nisam radio! Znam da fiberglass bez problema  trpi smirglanje, ali grafit je dosta osetljiviji...  Medjutim ako skratis butt sekciju stapa, blanku ces oduzeti snagu tako da ces dobiti stap nize klase. Posto ce ti tacka savijanja ostati na istom mestu dobices stap koji se vise savija u odnosu na duzinu... znaci usporices akciju stapa, a odziv brzina stapa ce biti i dalje isti! Ako ovako nesto uradis sekcije stapa ce ti u ovom slucaju biti nesimetricne.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348

Postoje tu neke tabele oko skracivanja i kako izdvojiti deo koji ce se smirglati, pa kako, pa zasto... Zapetljano ali zanimljivo. Moze se napraviti akcija po sopstvenom ukusu a sve to malim doterivanjem.
                Cim ga zavrsim saljem Strelcu da ga oplete... :D

Vrh Dno