UNIVERZALNI JEZIK MUSICARENJA

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Juce su na mene, dok sam musicario, naletela dva Poljaka koji obilaze Evropu(na biciklama).Videvsi me da bacam, jedan od njih se spustio do mene i upitao me,mozda ne prenosim doslovno:"Muhac moze da baca?!"
Nisam u tom trenutku shvatio sta me pita, jer sam u glavi vec napisao scenario o dosadnom Rusu koji eto nema druga posla nego da stoji pored mene dok bacam.Onda je on,konstantno nasmejan,rekao:"Orvis baca",gestikulirajuci rukama prema biciklama.E onda mi se upalila sijalica:"Kolege,i to Rusi".
Naravno brzo smo razjasnili da sa Rusijom nemaju veze,osim mozda losih uspomena njihovih roditelja,dedova,i da putuju vec mesec dana po Evropi.Ovaj sto je meni prisao(zaboravih mu ime)mislio je da nije lose da ponese i stap i musice.S'obzirom da ce se neko vreme voziti pored Dunava,a u kutiji nije imao nista osim suvih i nimfi,dao sam mu par strimera za bucova,a za uzvrat on je meni dao par nimfica.
      Morao sam da idem na posao,oprostismo se,ja mu pokazah gde moze da proba bucova,on nije skidao osmeh sa lica(iz ljubaznosti,domaceg vaspitanja,ili zbog iznenadjenja sto vidi kolegu musicara na mestu na kome se nije nadao).
      Ko zna,mozda ovi fini ljudi zalutaju i na vase vode.

Prilozi

• kolega.jpg
    kolega.jpg
    108,7 KB · Pregleda: 282

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zadnji put sam i ja nesto slicno doziveo kod mene na jezeru. Zmaram stuku od ravno 60cm i jedan od turista što se šetaju oko jezera doleče do mene. Grabi moj meredov/podmetač što visi meni na leđima i hoče da mi pomogne oko štuje. On sav oduševljen a ja si mislim "teško meni"..."koje sad ovaj" a ne želim biti bezobrazan pa mu na engleskom govorim da sačeka i da nije žurba, on kimne i nnešto propralara na italijanskom jeziku. Kada sam ribu več umorio on pravilno podmetač zaranja u vodu i čeka na trenutak. Ja sam procenio prema njegovom gibanju da se radi ipak o nekom čoveku koji se isto bavi ribolovom što je opravdavalo njegovu euforiju. Kolega, da beše to jedan naš kolega iz Italije. Njegova žena je kamerom snimala moju borbu sa ribom i njegovu samoinicijativnu pomoć. Beše sve lepo i bez panike kako sam i želeo. Inače ne volim da mi se netko meša u ribolov ako se ne razume u to jer mi pobrka ceo onaj opušteni cool filing 8) Nakon što sam ribu odlobodio udice mi je čestitao i slika me sa mojim fotoaparatom. I pokazao da on isto jako voli da peca i da musicari preko 20 godina (komunicirao je samom na talijanskom sa slomljenim engleskim  :) ali smo se dobro razumeli). Bese to nesto stariji gospodin koji je dosao na bled sa svojom suprugom na odmor. Vrlo prijazan par, bas su mi polepsali ceo događaj koji je bio več sam po sebi odlican. Inace ne volim kada zamaram neku ribu pa sa okpe oko mene turisti...ako iz daljine komentiraju nemam nista protiv ali ako mi previse blizu priđu pa dižu paniku ili ako se njihv pas vrzma oko moje cuvarke sto smrdi po ribi ili deca trce okolo naokolo mi po malo zasmeta...ali ovog kolegu cu imati u lepom secanju kao i ti kolege iz poljske. 

Vrh Dno