Velicina konca za strimere

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Koji se konci koriste za vezivanje strimera? Odoh danas u radnju al nemam pojma koju velicinu da uzmem.. :)
Velicina strimera kojeg bi radio je tu negde oko 10cm ili manji.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ja za pastrmske i manje strimere trošim UNI 6/0, za one veće imam UNI 3/0  a za najveće karakondžule GSP 100, KEVLAR natural 200 i UNI Big Fly crveni  :D
Takođe vezujem i sa monofilom neke strimere - tu sam odredi debljinu koja ti odgovara od 0,10 do 0,16.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
To što Milanče spominje i od monofila definitivno 0,08 ili 0,10.

Ja lično sada več dugo vremena ne koristim ništa od toga osim monofil 0,08 a od konca forisram neki beli i crni šnajderski sa velikog kalema koje namotam na onaj standardni od UNI-a. Te što Milanče spominje sam potrošio davno i sada dok eksperimentišem radije vezujem nečim jeftinijim iako čvrstim. Istina da UNI konci lepše vežu materijal i svakome bi ih preporučio.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Hvala puno svima  :tbumb: Ovo za monofilament mi nikad nebi palo napamet. Vec sutra cu da isprobam. Imam jedan 0,10 pa cu sa njim dok ne nabavim jos koji. Problem je sto ovde radnje sklanjaju sav rib.pribor u magacine a izbacuju skijasku opremu. Samo nesto materijala za motanje ostane. Pokazivao mi je prodavac neki skoro bezbojni kevlarski a i dyneema tanki konac. 

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Još je bolje da nađeš neki jeftiniji fluokarbon debljine 0.08mm.On je tanji od bilo kog monofila iste deklarisane debljine.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ja sam prejak za taj 0,08. Naročito kada vezujem na udici 5/0 :doh:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Uni Thread  je vrh  :tbumb: nego je mnogo skup a jedina zamerka kod vezivanja fluorocarbonom je što je krut ,to mi se malo ne svidja baš ...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
za male bunkere je monofil super ali i kod vezanja delova strimera od jelenje dlake ali za to je kevlar još bolji: dajveri, mieševi, poperi...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Odosmo u širinu, Nespetro kakve strimere tj. koje veličine i kojim materijalima hoćeš da vezuješ?

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Do 10cm najveci. Od materijala bih koristio polarnu liju belu i crnu u kombinaciji sa angel hair-om ili slicnim materijalom. Radio bih dosta otezane strimere mozda sa tungstein ocima ili kako se to vec zove. Delovi reke na kojima bih pecao strimerima su dosta brzi i duboki.
Da li je bitna boja konca kod vezivanja ? Uf... ima ovde dosta pitanja...  :yeswink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nespetro je napisao(la):
Do 10cm najveci. Od materijala bih koristio polarnu liju belu i crnu u kombinaciji sa angel hair-om ili slicnim materijalom. Radio bih dosta otezane strimere mozda sa tungstein ocima ili kako se to vec zove. Delovi reke na kojima bih pecao strimerima su dosta brzi i duboki.
Da li je bitna boja konca kod vezivanja ? Uf... ima ovde dosta pitanja...  :yeswink:

nešto preterano važna i nije boja konca a ako ne znaš šta bi uzmi beli  ;) ili crni...ionako kada pređeš nekim lepkom završni čvor koji je od konca bele boje postane potpuno ili bar malo providan ;) Ovisi koliko je debeo sloj konaca.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
6/0 ili još bolje 3/0 ti završavaju sav posao. Crni i beli.

Vrh Dno