Velika kamenjarka

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
U vreme rojenja velikih kamenjarki krupne pastrmke će sigurno obratiti malo pažnje na ove sočne i jeftine zalogaje. Ja ću im sredinom maja nuditi ovaj mamac, urađen na udici broj 6 (Gamakatsu F-16). Ovo je verzija u bambula-hackle stilu, koja će teško potonuti čak i u najjačim brzacima i talasima.
Istom tehnikom može se napraviti i veoma realistična, a upotrebljiva muva, ako vas ne mrzi da je detaljnije šarate, ugrađujete nožice, rogove... Ja sam se zadovoljio ovom verzijom, koja nije napravljena zato što mi je hobi fly tying, već fly fishing i potrebna mi je za jedan nišavski brzak.  :yeswink:
Muva je velika jer je moja matematika jednostavna. Krupna muva + debeo predvez (0.20) = nema zezanja :lol:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
razbojnik je napisao(la):
Odlična imitacija :tbumb:, veoma mi se dopada ali da nije malo prevelika :'(

Nije prevelika iz dva razloga. Prvo, odrasle velike kamenjarke su dugačke od 2.5 do 5 cm, tako da se ova moja od 3.5 cm taman uklapa. Drugo, ono što treba da izleti na ovaj mamac sa lakoćom će ga progutati.

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Kol'ko ja vidim, ovo nije imitacija kamenjarke... ovo je imitacija BAMBOOLE sa produzenom karoserijom! :D

http://www.flyfishusa.com/flies/stone.htm

Z

Zakula

Guest
Iako Mix nije narochito obratio paznju na pedantnost muve,napravio je fantastichnu imitaciju velike kamenjarke,kojom ce da trti krupne pastrmke na Nishavi,a to ja poshtujem.Sve u svemu bash mi lichi na pravu!!!

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Interesantno ce biti uporediti lovnost ove muve sa "klasicnim" imitacijama.

Mix, ocekujem izvesta kada dodje vreme za ove imitacije.

Drina

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2006.
Broj reagovanja
0
Mix super muha mislim da nece biti fule sa njom.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Da li ce biti lovna pitanje je? Meni deluje savrsena za musicarenje krupne pastrmke u sumrak! :drool:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ttttt je napisao(la):
Interesantno ce biti uporediti lovnost ove muve sa "klasicnim" imitacijama.

Mix, ocekujem izvesta kada dodje vreme za ove imitacije.

u svakom slučaju imam poverenja u balzu i bambule svih vrsta. vrlo zanimljiva imitacija...no, jedva čekam izveštaje sa vode. Tačno je da su odrasle kamenjarke velike do 5cm i povelik su zalogaj. Jedan slo mušičar mi je preporučio za sledeču sezonu....ogromna verzija stimulatora, bogato nabuđenu, veličinu manjeg ptiča... za velike potočare.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
sebastian je napisao(la):
Jedan slo mušičar mi je preporučio za sledeču sezonu....ogromna verzija stimulatora, bogato nabuđenu, veličinu manjeg ptiča... za velike potočare.

Svojevremeno sam sa Gradca odneo pastrmku od 41cm (do korena repa), kada su se mogle nositi tri preko 25cm. Ovako velikih je bilo jako malo, i za ovu su svi domaći mušičari znali, ali nije se dala ;) Ja sam je uhvatio na muvu koju posle toga valjevci prozvaše "Mitin vrabac". Jedva sam je zabacivao :D
Znači, nije ovo velika muva, nije, nije...

P.S. Za ovu Mixovu trebaju Vam dva omanja meredova za krila :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Milance je napisao(la):
... muvu koju posle toga valjevci prozvaše "Mitin vrabac". Jedva sam je zabacivao :D
Znači, nije ovo velika muva, nije, nije...
P.S. Za ovu Mixovu trebaju Vam dva omanja meredova za krila :hammer:

Može li slika tog tvog vrapca? Baš si me zainteresirao  :D  :)

Vrh Dno