Vezivanje musica i strimera - sta treba pocetniku

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Zimus ću verovatno imati malo slobodnog vremena, pa bi bilo dobro da do zime nabavim neku stegu i malo osnovnog materijala, pa da počnem da vežbam da vezujem strimere i mušice.

Mušičarsku opremu ću kupiti tek na proleće, kad prikupim "malo/malo više" love... za sada varaličarim (ultra light), pa ću se igrati i sa izradom otežanih strimera...

Dakle, jel možete da mi preporučite koju stegu da kupim (model, cena, gde)...
Šta pored stege... i tu postoje neki kompleti...

Možda mi je potrebna i lupa zakačena na stegu, a ne videh da to često ide uz stegu?

Po pitanju materijala, vidim na forumu da mnogo priručnih materijala može da se koristi, ali sam negde video da postoje i neki kompleti sa perjem, krznom. otežanim žicama, koncima... i sl...    gde se to kupuje?

Možda sam mogao da prikupim odgovore i čitajući forum detaljnije, ali mislim da nije loše da postoji i ovakav topic.

Ja sam inače iz Niša, pa mi znači i ako u Nišu mogu ponešto da kupim?

Hvala

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Kontaktiraj Đoleta sa ovog foruma,i on će te uputiti u sve detalje.

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Hunter je napisao(la):
imas setova poput ovog u kojima ima dosta iskoristivih stvari...
http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=49_191&products_id=1433

Jel ovog ima kod nas?

Hunter je napisao(la):
prvo reci koje ribe ces loviti ili kakve bi muhe vezao.
jebga. ja sam bacio oko 200€ u par godina na razne biotse,antrone,perje i sl. koje ne koristim jer muhe tog tipa kod mene ne prolaze.

Puno para...  stvarno...

Mušice za klenove i pastmke,
strimere za štuke... 

ali igrao bih se i sa modifikacijom varaličarskih spinera, i pravljenjem otežanih strimera..

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Strimeri zahtevaju puno materjala samim tim puno i para. Stegu imas po oglasima sasats je stavio oglas odlicne stege za 30e
Prvo pocni suve muve, na musicarenje.net Mixmaster prodaje konce za tela i osnovne po veoma povoljnim cenama, za pera se snadji na selu, dabing imas takodje negde po oglasima i to je to za pocetak, obilazi buvljake kineske radnje hobi sopove, snalazi se i improvizuj.... Oko 100nak evra ti treba za pocetak...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
to je istina da za srimere može da zatreba malo više love ali ni to nije pravilo...može se za male pare naći dosta materijala pa čak i đabe samo ovisi kakve se želi strimere raditi.

Kojekakva krzna umetna ili prava sa mogu pronaći kod skoro svake kuće...nešto staro što nikome više ne treba, ili u srbiji kod kineza....polipropilen je super za baitfish imitacije, na selu perje mada ono i nije tako silno potrebno kod mnogih imitacija.

Vrh Dno