vunene carape, pletene

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ja postujem tripove koje mi musicari imamo. Svi mi smo blesavi, neko doduse vise, neko manje, ali dobro. Tako se neko pali na hitech opremu i ja kazem sjajno, to je tvoj trip, neko na gumenjajke sjajno...probelem nastaje kada se namece misljenje...jednostvano posledice su da bi nas sport postao dosadan, uniforman, ali o ovome nije tema. Uvod je da bi napisao nesto o mom tripu, fetishu (mada se ne uzbudjujem sexualno na ovo). A to su pletene vunene carape.
Ja obavezno nosim stare kanadjanke, to su cokule polu duboke, zute boje, u Americi ih zovu working boots i za to im i sluzi. Ja ih nosim ceo svoj zivot jer mi se mnogo svidjaju, cim ih izakam, one dozive novi zivot a to je da postanu cipele za gazenje. E sa njima OBAVEZNO nosim i vunene carape, jer ja gazim bez ostale opreme. Prednosti vunenih carapa su da su:
-gazenje postaje veoma udobno, tj. kamencici koji ulaze u cipele i/ili pesak se amortizuju carapom, menje ih osecate
-kada izadjete iz vode beze vam se noge zagreju, a opet cini mi se da se ne pregreju
-a i meni se svidja iz manekenskih razloga, nekako mi autenticno, kao tredicionalno itd.
-kada ih izakate, tj unisite a unisticete ih sigurno, jer nista nije vecno, lepo odete na pijacu i kupite kod neke bake za 100-200 dinara. I njoj ce te uciniti uslugu, jer vecina prodaje da upotpuni svoj skromni budzet.

Prilozi

• t_vunene_carape.jpg
    t_vunene_carape.jpg
    2,6 KB · Pregleda: 1.857

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
haha :) Ma ovo je must have za svakog ribolovca, a tek musicara... :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ahahahah :) "snađi se bato". Inace ja se ne bi usudio tako kod mene u alpske ledene vode. Inace ja uvek ubucem umesto tih strikanih zimske debele carape. Zapravo, dok sam lovio samo u dubokim gumenim cizmama onda sam nosio i strikane , zimske i + obicne. Jos uvek nije bilo toplo ko' sada u neoprenu. Za sigurno cu jednom isprobati i goretex jer verujem da se je u njemu jednostavnije kretati. Sto se tice vunenih carapa nosio bi ih, ali verovatno po zimi ili u slucaju da moram nesto iscarati.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Cuo sam da te vinjenjejke Burek deli sirom b92 :'( :'(
Mora ga kontaktiram. :D :D
Sto je sigurno sigurno je :bleh: :bleh: :bleh:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Za vreme boravka u Americi sam se za kupovinu pribora konsultovao sa Oldsurehand-om.Rekao mi je da kupujem sta mi je volja, al' da obavezno uzmem Cabelas najdeblje carape.Na sam model mi nije sugerisao.Zaboravio sam model(ako nekog bas interesuje mogu da pronadjem) koji sam uzeo i kojim sam maximalno zadovoljan.Dao sam ih Kuzmi da ih nosi po hladnom Ribniku pa bi on mogao da da sud.Naravno dominira vuna ostale elemente sam zaboravio samo znam da ima nesto cudno kao srebrna zica antibakterijsko delovanje.Nemojte da me drzite za rec, vec ako vas interesuje proverite na C. sajtu.Tkanje je vrlo gusto i kad hodate u njima imate osecaj da hodate po debelom tepihu.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
jedne godine u cg u toku leta sam nosio vunene carape na patike nekih 7 dana bez pranja,ne pitajte zasto nisam svinjaal moralo se, naravno redovno tusiranje se podrazumeva . no poenta je da mi se noge se ni nakon tih 7 dana nisu osecale ni malo a ni carape nisu smrdele. vuna je zakon, nije vruce u njoj ona je dobar izolator ako su vam noge hladne vunene carape ne podizu temp. samo je odrzavaju

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Oholi u pravu si.Znam planinare koji ih u sred leta nose dok pesace po planinama.Jednom prilikom sam ih savetovao da mozda pokusaju sa tankim pamucnim kad je vrucina.Naravno oni su vec probali to odavno.I dalje nose vunene carape dok planinare(ne mislim na veoma visoke planine gde je sneg i u sred leta jer je tamo moguce potrebna oprema) i zimi i leti.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ljudi beze od vunenih stvari leti, moj rodjak kad radi na selu-seno.... obavezno nosi vuneni prsluk i na +40 i nema problema, jer kao sto neko rece vuna vlagu izvuce na povrsinu dalje od tela i covek je uvek suv, ne moze vetar da ga probije. a i prirodni materijali su zakon za uz telo

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Samo vuna mušičara spasava! :yeswink:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ljudi pa beduini nose odeću od kamilje dlake na +50, a kamilja dlaka je vrlo slična vuni :tbumb:
Daklem od -50 dao +50 nosite vunu :)

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Aha... kamila i ovca se straaaaaasno lice... ma, pljunute! :D :D :D

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Pa možda i ne liče ali im je dlaka sličnih karakteristika, to znam sasvim slučajno pošto imam ćebe od kamilje dlake ::)

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
"Sedim, pleteeeeeeeeem....
i carape saaaraaaaaammmm...."

A kad spavas, jel sanjas piramide? :D :D

100ka

Hero member
Učlanjen(a)