ZALOGAJ ZA KRUPNU PASTRMKU

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
BISTRO! Sta ce radije uzeti krupnija pastrmka, musicu ili neki drugi mamac na primjer leptira ili neku drugu varalicu? Volio bih da cujem kako to izgleda iz ugla vise vas :)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Krupnija riba ce pre pojuriti veci zalogaj nego manji. Pitanje utroska i nadoknade energije  ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Dobrom i adekvatno vodjenom wobbleru nece odoleti ni jedna pastrmka.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
A pošto je ovo mušičarski forum mi za lov krupnih komada koristimo mahom strimere.

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Dok sam kao klinac koristio vaser kuglu nekako mi se cini da su one krupnije vise puta dosle na musicu nego na varalicu... Ali to je proslost. Postavicu uskoro slike musica koje su mi ostale i ocekujem da cete mi reci da li su suve ili mokre posto nimfe sigurno nisu... Imam 9 komada pa cete vidjeti :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
no da malo glumim kontraša  :hammer: :smoke:

logično je da krupnu pastrmku ganjamo npr. strimerima ali moje največe pastrmke sam ulovio vrlo malim musicama (nimfama) na udicama #14 i #16 jer su se tada selektivno hranile bas tako sitnim "zivotinjicama" i od bilo kako vođenog strimera bi se samo umicala. Največa pastrmka je teška bila 6,5kg a nekoliko sam ih izvadio u dužini od 70cm i ni jedna od njih na veču imitaciju od spomenutih nimfi.

Možda se desi ovih dana ako izađem na vodu da dignem neku od 80  :lol: na strimera  ::) :drool:

Vrh Dno