Zaštita štapa

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nisam bas razumeo ? dolazi do pucanja laka zbog mokrog stapa u tubi ? nova informacija za mene i molio bi jos koju rec o tome  ???

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Meni se desilo isto to na nekom kinezu,ali predpodstavljam da je zbog losek kvaliteta finisa,ko zna kakv epoksi su stvili,mnogo je krt i ispucao je na svakom mestu gde su sa njim nesta finisirali.Ne znam koje stapove imas koja marka i cenovna klasa,ali nije prevelika investicija da ti majstor to sredi.(naravno ako su ok stapovi i vredni toga)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Naravno da dolazi do pucanja laka na karikama koji je inace najosetljiviji deo. Dovoljno je da je malo nacet lak i da stap dugo ostane mokar (jer je u tubi jel tako) i eto belaja.
Cesto se moze primetiti da taj deo prvo matira i izgubi prozirnost pa tek onda pocne da puca i ljusti se.

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Jedan je T&T Paradigm a drugi Vision Extreme Plus,??? naprslina naivici jezicka vodilice koji ulazi u namotaje i to na svakom gornjem i donjem kraju....
Kontaktirao sam Pedju iz Krusevca nije neka investicija. jeste da mnogo sam na vodi ali kontam da to ne moze da se napravi za godinu ipo dana pecanja,sa visionom jos manje..???? Ako je problem u meni bezveze da motam vodilice na svakih godinu dana?

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Zadnje sto mi se desilo kad sam se provlacio kroz neko granje zakacio mi se stap malo sam cimnuo i vodilica se izvukla... sam sam je namotao iako prvi put to radim ispalo ko original...

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Nema onda logike da je do loseg finisa kao u mom slucaju.Sto rece Bojan mozda ga zeznula vlaga,u tubi treba bas dosta vremena da ispari i da se osusi...U svakom slucaju ako ti nije problem da izdvojis parice da ti neko to premota (ili sam uz kupovinu finisa) bilo bi dobro bar dok je zima da na prolece budu ka novi  ;)

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Ma ja ih i sad rabim max... kod mene nema kraja sezone.. odvajanje tesko mi pada. Evo citam po nekim stranim forumima iskustva ljudi sa istim problemom... nezgodna stvar kod ovoga je sto ako udje vlaga moze svasta da napravi...

Da napomenem pukotina je jasno uocljiva tek na dnevnom svetlu, valjalo bi da proverite i vase ljubimce....

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
moja praksa je takva da posle ribolova štap samo rasklopim i stavim ga u gepek. Do kuče se on osuši i onda ide u futrolu i tubu. Često se dešava i to da dok ja dođem do auta štap je suv i spreman za pakiranje. Nisam primetio da mi štapovi imaju te probleme a imam ih več duže vreme. Moj najjači štap (wt7/8) je izdržao mnogo jako teških riba i bacao stvarno teške muve i još je bez greške. Operem ga svega 4 x godišnje. Toliko me več odslužio da ako mi u sledečem ribolovu pukne komotno mogu reči da mu je i bilo vreme ali dok bude čitav služit če me. 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Pa i nema problema ako ti je stap suv kad ide u tubu. Sto bi bilo problema?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
saleja je napisao(la):
Jedan je T&T Paradigm a drugi Vision Extreme Plus,??? naprslina naivici jezicka vodilice koji ulazi u namotaje i to na svakom gornjem i donjem kraju....
Kontaktirao sam Pedju iz Krusevca nije neka investicija. jeste da mnogo sam na vodi ali kontam da to ne moze da se napravi za godinu ipo dana pecanja,sa visionom jos manje..???? Ako je problem u meni bezveze da motam vodilice na svakih godinu dana?

Saleja to su stapovi stari 10 godina bez obzira sto su u tvom posedu relativno kratko. Tim pre su osetljiviji na vlagu od novih. Do blagih, jedva primetnih ostecenja dolazi i od struganja kanapa pri njegovom prolasku kroz karike sto je jos izrazenije kod warmwater musicara gde je oko vode i u vodi blato sa peskom. Sasvim dovoljno da je lak malo nacet i u kombinaciji sa vlagom reaguje kako reaguje. Nema dileme, probajte da ostavite mokar stap samo jednom u tubu, cak je dovoljno da samo pluta bude mokra a tuba odradi svoj deo posla jer je zatvorena i prvo ce da matira i pobeli lak na karikama i to vrlo brzo.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Probaj da skines lak acetonom i nanesi novi. Odlicna stvar za odrzavanje stapa  su i sredstva za ciscenje i mazanje kanapa. Daju dobru zastitu i sprecavaju ostecenja od trenja kanapa. Premazi sve delove stapa.
Licno volim da odrzavam stapove. Da ga operem, osusim finom krpom, operem plutu da bude ko nova, premazem ovim sredstvom..... Ne posle svakog pecanja, ali dosta cesto.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Najbolje sredstvo za mazanje stapa je Pronto za visokopolitirani namestaj sa voskom. Nema mu ravnog .

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
I to sto kazes SImpsone to jesu fino stari stapovi, moguce da je taj epoxy vremenom izgubio zilavost..

Vrh Dno