Zeta

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Jedna od mojih omiljenih reka. Deo koji ja koliko toliko poznajem protice kroz bjelopavlicku ravnicu a njen gornji deo ide kroz niksicko polje(valjda se tako zove oblast).
Reka je ponornica, ima i hidrocentralu,tj deo koji ponire je iskoriscen da se navee za proizvodnju el. energije. Ona se nakon poniranja ponovo radja u oblasti podno manastira Ostrog, skoro do Danilovgrada je jedna tipicna kraska voda da bi od Danilovgrada promenila karakter i postala skoro tipicna ravnicarska voda. Od grada do podgorice protice lenjo i meandrira, sa svega tri brzaka koji remete taj mir. Prvi je u Danilovgradu sledeci u Spuzu i poslednji su na terenima oko Vranjskih njiva.

Naseljava je glavatica i potocara, mekousne(zetske autohtone) ima u tragovima,sto nekad nije bio slucaj i poneka kalifa koja moze biti zavidnih dimenzija. Od ostalih riba tu su klen, krap poneki, jegulje, ukljeve,brcak....

sve u svemu jedna prelepa i ribom osiromasena voda. Medjutim ima tu prednost da kolicina hrane i ogromne dubine i dan danas uspevaju da sacuvaju dovoljno ribe da se razmnozava i da ipak ima solidnog ribolova.

Ja sam uglavnom varalicario na njoj, medjutim, obisao sam skoro neke terene gde je musicarenje vise nego dobar izbor....

uzivajte

stara vodenica na tunjevu...odlicni tereni...

imgp2825resize.jpg

most u danilovgradu

imgp2805resize.jpg

jedan od rukavaca zete....gornji deo blizu glave zete

imgp2809resizeb.jpg

takodje gornjo deo...prelepi tereni, ribu sam samo jednu video, ali obzirom na zimu i to jenesto...nadam se da cu na leto posetiti ovaj kraj

imgp2812resize.jpg

imgp2819resize.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
uglavnom samo izgleda....agregati su i dalje relativno cesti...mada donji deo koji je nama neinteresantan i dalje ima fine ribe. nama je neinteresantan jer vise na tamis lici, sa podlokanim obalama koje su obrasle cak i za varalicarenje a dubine su od 2-3 pa do 10+ metara...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Kada CG kao državi jednom sine da ovde mogu zgrnuti dosta para od ribolovnog turizma, tada će ovde biti ribe. Pola Evrope bi ovde došlo da mušičari i varaličari krupne glavatice, a Zeta može da izrodi ribe i od preko 30 kg. One od 3-5 kg bi se sigurno mogle loviti olako, ako ih naravno bude 10x više no sada.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
sto je najbolje, dan danas zna da padne po neka 10+kg

Vrh Dno