4.500 hiljade dozvola??

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Svaka cast,ti si moj favorit...
E a sad da ti objasnim neke stvari vezano za dozvolu..
Svi dobro znamo da je podeljena Srbija bila u 4 rejona.
Doplata je isla za svaki rejon po 2000 Hiljade dinara dragi moj uvazeni posetioce sajta.
Znaci zajedno me je dozvola kostala 10.000 hiljada.
Plus sto sam doplatio za Nacionalni park 2000 hiljadarke da bi mogao mirno da tumaram Visocicom pa ti svedi racunicu, nije toliko komplikovano. Na kraju krajeva i nijebitno koliko sam je platio,ali  da me 3 puta kontrolisu i na moje oci pustali ljude da pecaju bez dozvole,mrezom,dinamitom,strujom .....eeeeeeeee
E bata SIMPS. odatle moj revolt

E brate Fox to sto si sad rekao nije istina! Nije moglo svuda da se doplati. Do juna nije moglo nigde da se doplati jer se nisu dogovorili a od juna je i moglo ponegde, ali za Vojvodinu nisi mogao nigde da platis doplatu a ti si malo pozurio sa racunicom da Vojvodina nije teritorija Srbije. E analogno tome (ili digitalno tome) nisi imao dozvolu za celu Srbiju. I sto lepo brate ne kazes  ko je pred tobom "pecao" dinamitom jer njegovim neprijavljivanjem i ti si saucesnik u delu.
Znaci smiri svoje maladalacke strasti i revolt i pokusaj racionalnije da sagledas celu situaciju. Ja sam dva puta naisao na tiroldzije na Drini i oba puta se posvadjao sa njima i zvao kontrolu? Zasto ti to nisi uradio? Nego si nasao da dodjes na neki forum i kukas kako je skupa dozvola, kako se nista ne radi i kako neces platiti za sledecu godinu pokazujuci pritom srednji prst.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Gresis ali necu da te ubecujem u nesto jer nema vajde.
Pitao bih te citas li ti postove,covece pa napisao sam ti da su posle toga zajedno pijancili i krkali,kome da prijavim, coveku koji sanjim jede,deli ulov,pije i sta jos ko zna sve ne radi.
A i kad sam pozvao uvek su bili na sasvim drugom kraju tako da je trebalo situaciju resavati sam,a da ja krenem na seljaka koji baca dinamit,struju,pa nece taj na mene pesnicom nego,vilom,motchugom nekom,sekirom .....
Slabo si upucen u nas juzni deo.....--VRLO--

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Slabo si upucen u nas juzni deo.....--VRLO--

E ovo sto si posteno rekao si 100% u pravu. Slabo sam upucen i nameravam to da ispravim koliko sledece godine. Ono sto postavim sebi za domaci ja obicno i ostvarim.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
157
Da, da, ako te ne odvuče Drina. :D I ove si dolazio...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Jr je napisao(la):
Da, da, ako te ne odvuče Drina. :D I ove si dolazio...

Drina me je omela debelo u planovima pa nisam ispunio 30% od onoga sto sam hteo, ali ove godine moram ne vredi. Najveci je problem je vodostaj reka kod vas sve do juna.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Mixmaster je napisao(la):
Momci, momci, momci...zamislite čoveka koji se zove Bo!

Ako Bo zakupi reku, on će vam odrediti i cenu dozvole za ribolov na njoj. Normalno je da je nećete vi odrediti. Vaše je samo da platite i da se zabavljate na dozvoljen način. Bo vas nadgleda i brine o reci. Vi nikako ne smete ni o tome da brinete. Vaše je da smislite kako da bocnete što više riba i dobro se zabavite za svoj novac.
Šta ćete raditi sa ribom, Bo će vam reći. Kad je lovostaj, njegova je briga. Koliko udica smete da stavite, on će vam reći...
Znate li zašto je tako?
Zato što je Bo izašao na tender i dobio reku na korišćenje i plaća za nju. Ulaže svoj novac i rad, jer misli da zna taj posao. Ako je loš, izgubiće novac i skapati od gladi, a njegovo mesto zauzeti Joe.

Kada će prestati da vas drma ta postkomunistička vrtoglavica? Uložite svoj novac i rad i postanite i vi Bo, čovek koji odlučuje o rekama, ribama i ribolovu ili gledajte svoja posla i zaradite za dozvolu. :yeswink:
Jasan mi je ovaj tvoj stav jer ga stalno propagiraš na forumu,i ja se apsolutno slažem sa tobom.Dok ne dođe u privatne ruke nijednu vodu u Srbiji neće obasjati Sunce.Ali Mixe,drugi je problem u pitanju.Ja zaista nisam čuo da u Srbiji dela ijedan Bo.Boa ima u Austriji,videli smo na plavoj kutiji,Rumuniji,ej,u Mongoliji...
Pa likovi iz Srbije masno plaćaju  da bi pecali šarana.smuđa,štuku na komercijalnoj vodi u Rumuniji.U Rumuniji!!!
I tamo su svi kulturni,emancipovani,ne bacaju opuške cigareta,limenke piva pakuju u kese pa u kante,poštuju svaki propis koji je doneo Bo.Ali zato kad se svome jatu vrate,kad dođu na vodu kojom gazduje država,pa ne vide kontrolora po pola života,kad vide ovog sa mrežom na metar od obale,udri burazeru i sitno i jadno,nema vizije,sve u kesu.
E,dok se kod nas konačno ne sete da ribolov može da donese ogroman profit,ovde mislim na ljude koji mogu da ostvare takve solucije,pa ne misliš valjda da ću ja koji ovako razmišljam da budem koncesionar,sve dok se i kod nas konačno ne pojavi Bo,kukaću na sav glas kao magarac.Bo,u našem slučaju neće biti ribolovac,možda i hoće,pre će biti lovander koji nije znao šta će sa parama a u svojim kontaktima je spoznao da je tu dobra zarada,nas to i ne interesuje,bitno je da on drži vodu,pa kad ovi lupeži iz ovih nesretnih javnih preduzeća koja gazduju vodama vide da im je broj prodatih dozvola drastično pao,okrenuće valjda drugi list.Što je više Boa,bolje je za nas.Do tada,galama na sav glas!!!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
'Ajde malo da pričamo ovako. Dozvola za pecanje u 2008 je koštala 4000 dinara po zoni, a objedinjena  koju ja imam  - 6000 dinara i važila je za sve vode od Drine do Timoka ( Srbija jugozapad i Srbija centar) osim zatvorenih voda gde se kupovala dnevna.
To je OK - 6000 na osam rata nisu neke pare,  a i hoću da imam dozvolu da me ne juri niko. Sad se postavlja drugo pitanje.
Malo da obrazložim.
Simpson kaže - Ameri plaćaju dozvolu 25 $. I imaju dobre vode. Čovek je sve u pravu.

Evo kako je kod nas - Ovde imaju samo Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac - 50.000 ribolovaca - ali garantovano u Srbiji ima 100.000 ribolovaca x 4500 = 450.000.000 dinara ili oko 5.300.000 evra.
Na stranu račun da je satnica u Americi od 17 - 24 $ (Amer zaradi dozvolu za max 2 sata rada), kod nas je to oko 15 - 20 % od prosečne plate.

Tu nestaje glavni problem:
  -  Ameri 90 % tih para koriste za poribljavanje, čuvanje i razvoj ribolova jer posle ubiraju ogromne pare od zakupa voda i zemljišta za ribolovni turizam.
  -  Mi damo najviše 10 - 15 % - na plate čuvara (ne verujem da ima više od 2000 čuvara u Srbiji)
po 150 - 200 e  i to je 400.000 evra, ajde neka bude i 500.000 evra.
Za poribljavanje se da (samo da se slikaju za televiziju) maksimum (da budem MNOGO velikodušan) 300.000 evra.
To je ukupno 500.000 čuvari + 300.000 poribljavanje = 800.000 evra.

GDE SU OSTALIH 4.500.000 MILIONA EVRA?. Neka bude da sam mnogo preterao - gde su BAR 2.000.000 E?.

Normalno je da popizdiš kad ovo vidiš. Problem je u lopovskom državnom sistemu.

Da se uloži u vode samo 30 % od dozvola godišnje imali bi najbolje vode ne u Evropi nego na svetu. Kakva  Patagonija, Mongolija, Bosna, Slovenija.

Ne mora čak ni to - neka povećaju plate čuvarima na 400 evra, kurac bi bio i jedan ribokradica na vodama.
U ovoj zemlji gde je plata (lažu za 33 000) oko 20 000 dinara (u prosek ulazi i ona sa 14 000 evra i svi oni koji imaju od 2 000 - 10 000 evra) - čuvar bi za 400 evra prijavio rođenog oca, a rođenu babu bi bacio u vir.

Neću da raspravljam oko diskriminatorskog stava - "Ako nema para ne treba da peca". Znam samo da su svi koji odvajaju bukvalno od usta da bi pecali uglavnom vrhunski ribolovci.
Ne mogu da se pouzdaju u skupu opremu - moraju da se pouzdaju u znanje i veštinu da upecaju ribu. Mislite li da onaj ko ima pare da plaća pecanje na skupim odredištima sa najskupljom opremom uživa više od nekoga ko peca na jedan štap od 20 e.
Da se neki ovde nisu malo izgubili u samoljublju, a zaboravili zašto  pecaju.
Okačite na podvez 10 evra pa neka riba sama kupi muvu koja joj se sviđa i na nju se sama upeca.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Rancicu svaka ti dala  :tbumb:  :tbumb:  :tbumb:  :tbumb:  :respect1:  :respect1:  :respect1:
Imas pluscinu od mene!!!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Rancic je napisao(la):
'Ajde malo da pričamo ovako. Dozvola za pecanje u 2008 je koštala 4000 dinara po zoni, a objedinjena  koju ja imam  - 6000 dinara i važila je za sve vode od Drine do Timoka ( Srbija jugozapad i Srbija centar) osim zatvorenih voda gde se kupovala dnevna.
To je OK - 6000 na osam rata nisu neke pare,  a i hoću da imam dozvolu da me ne juri niko. Sad se postavlja drugo pitanje.
Malo da obrazložim.
Simpson kaže - Ameri plaćaju dozvolu 25 $. I imaju dobre vode. Čovek je sve u pravu.

Evo kako je kod nas - Ovde imaju samo Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac - 50.000 ribolovaca - ali garantovano u Srbiji ima 100.000 ribolovaca x 4500 = 450.000.000 dinara ili oko 5.300.000 evra.
Na stranu račun da je satnica u Americi od 17 - 24 $ (Amer zaradi dozvolu za max 2 sata rada), kod nas je to oko 15 - 20 % od prosečne plate.

Tu nestaje glavni problem:
  -  Ameri 90 % tih para koriste za poribljavanje, čuvanje i razvoj ribolova jer posle ubiraju ogromne pare od zakupa voda i zemljišta za ribolovni turizam.
  -  Mi damo najviše 10 - 15 % - na plate čuvara (ne verujem da ima više od 2000 čuvara u Srbiji)
po 150 - 200 e  i to je 400.000 evra, ajde neka bude i 500.000 evra.
Za poribljavanje se da (samo da se slikaju za televiziju) maksimum (da budem MNOGO velikodušan) 300.000 evra.
To je ukupno 500.000 čuvari + 300.000 poribljavanje = 800.000 evra.

GDE SU OSTALIH 4.500.000 MILIONA EVRA?. Neka bude da sam mnogo preterao - gde su BAR 2.000.000 E?.

Normalno je da popizdiš kad ovo vidiš. Problem je u lopovskom državnom sistemu.

Da se uloži u vode samo 30 % od dozvola godišnje imali bi najbolje vode ne u Evropi nego na svetu. Kakva  Patagonija, Mongolija, Bosna, Slovenija.

Ne mora čak ni to - neka povećaju plate čuvarima na 400 evra, kurac bi bio i jedan ribokradica na vodama.
U ovoj zemlji gde je plata (lažu za 33 000) oko 20 000 dinara (u prosek ulazi i ona sa 14 000 evra i svi oni koji imaju od 2 000 - 10 000 evra) - čuvar bi za 400 evra prijavio rođenog oca, a rođenu babu bi bacio u vir.

Neću da raspravljam oko diskriminatorskog stava - "Ako nema para ne treba da peca". Znam samo da su svi koji odvajaju bukvalno od usta da bi pecali uglavnom vrhunski ribolovci.
Ne mogu da se pouzdaju u skupu opremu - moraju da se pouzdaju u znanje i veštinu da upecaju ribu. Mislite li da onaj ko ima pare da plaća pecanje na skupim odredištima sa najskupljom opremom uživa više od nekoga ko peca na jedan štap od 20 e.
Da se neki ovde nisu malo izgubili u samoljublju, a zaboravili zašto  pecaju.
Okačite na podvez 10 evra pa neka riba sama kupi muvu koja joj se sviđa i na nju se sama upeca.

Rancicu sve si lepo rekao samo ima jedna stvar koju si mozda prevideo.

Sve sto si napisao zasniva se na PRETPOSTAVKAMA i ni jednoj cinjenici. Ne poznajes ni koliko ima cuvara ni koliko zaposlenih oko toga a ni koliko se izdvaja za poribljavanje. Pa cak ni koliko ribolovaca placa dozvole. Nemas ustvari ni jedan podatak za ovakvo pisanje. Nemam ni ja pojma o tome ali zato ne zavirujem u tudji dzep.

V

vaga

Guest
Nisam stigao da procitam prethodne replike ali misljenje se ne menja od pre  BOJKOT

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Istina je da se sve sto je Rancic rekao zasniva na predpostavkama i da one su delom tacne a delom verovatno ne.Jedno je samo sigurno a to je da ne mozes da ne popizdis kad te na pastrmskoj reci tretiraju isto kao i onog sto peca na glistu,crva...Pa sta ako i on ima dozvolu,NEMA PECANJA PASTRMKI NA PRIRODNE MAMCE i to treba da vazi za sve!!!

dare

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
0
Ne bi da ulazim u debatu sa vama jer nisam siguran u ono o cemu raspravljate ali sam ja cuo da je u pripremi jedna dozvola za sve regione sam Nacionalnih parkova gde ide doplata..

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Simpsone, ne zezaj, pametan si čovek.
Ja pričam o parama koje idu državi od dozvola, a ne ono što ostaje društvima. Sve što se ulaže u ribolov - ulažu ribolovačka društva.
To što ostane društvima je malo za sve potrebe čuvarske službe, a mnoga društva su mala da mogu da plaćaju čuvare.
Ja pitam gde su 70% para od 4500 dinara od (neka bude) 30 000 dozvola. To je 1 600 000 evra.
'De si video ili čuo da je država dala kintu za razvoj ribolova, poribljavanja ili tako nešto.

PS.Simpsone, otkud tebi, života ti, ideja da ja zavirujem u tuđ džep i u čiji. Svašta. Ili si se nešto zajebo ili ti pregorela licna.

Vrh Dno