Milance, mozda ne bas za nekoliko mesta ispred ostalih vec vrlo usko :lol: (Sage ukupno 126 poena, GLX 124 i Tom Morgan 120). Anderson pise za SAGE Z-Axis:
“Pobednik, za dlaku. Ovaj stap je perfektna zamena za stariji XP. XP je bio previse krut (za citavu klasu) i imao je prebrzu akcija za vecinu ljudi. Novi Z-Axis koristi novu tehnologiju, a rezultat je sporiji i meksi stap koji efektno baca strunu za koju je predvidjen, #5. Ovo je stap koji je Sage trebalo da proizvede umesto XP-a. Nova tehnologija (Aligned Fiber) tada nije postojala. Ova tehnologija zamenjuje tradicionalni fiberglass scrim novim grafitnim fiberom. OK, ovo je dobro, ali je Loomis godinama koristio ovu tehnologiju u svojoj GLX seriji.”
Takodje u tekstu o StreamDance GLX-u Anderson pominje ono sto sam i sam uocio tokom godina, jer sam sastavio dosta G. Loomis blankova i uvek sam bio fasciniran njihovim delikatnim vrhovima:
“Meki progresivni vrh ovog stapa (GLX) daje izvrsnu preciznost na kratkim distancama i osecaj. Niko nije savladao tehnologiju kao Steve Rajeff i G. Loomis kada je u pitanju izrada tananog vrha stapa. Tesko je poverovati, ali je precnik vrha ovog StreamDance GLX-a, meren ispod namotaja konca, svega .053”. Sledeci po redu je Sage sa .059”, a ostali stapovi variraju od .061” (Scott G-2) do .067” (Orvis Zero G.) Svi G.Loomis StreamDance stapovi koje smo prodali pokazali su se ekstremno izdrzljivim uprkos tankim kalibracijama vrhova. Broj polomljenih vrhova im je medju najmanjim u FF industriji.”
Kada se prvi GLX pojavio u prvoj polovini 1990-ih, svi su mogli samo da sanjaju o vrhovima debljine 3.5/64 inca. Zamislite morski stap klase 10wt sa vrhom od svega 4/64...
Od jeftinijih stapova, Albright je zaista dobio sjajne ocene u ovom testu, identicne sa Winston Boron-om (111 poena).
Na kraju, 100% objektivan test ne postoji, ali je dobra razonoda citati ovakve clanke.