5wt shoot-out

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
358
Vredi pogledati:

http://www.yellowstoneangler.com/FlyRodComparisonAlbrightG.LoomisOrvisSageScottTempleForkThomasThomasTomMorganRodsmithsR.L.Winstonrodtesting.asp

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Eh, pa i ja sam na mojoj livadi ispred stana tokom svih ovih godina došao do istih zaključaka ;-) Sage, pa nekoliko praznih mesta pa opet Sage ... Zato ih i imam nekoliko :)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Do malocas smo mahali legalno kupljenim SAGE Z_AXis om 865 na Nisavi. Poredili smo ga sa nekim drugima SAGE ovim modelima, Orvisom i RSTom. Svaka cast Peri, koji ga je narucio postom i platio sve dadzbine. Stap je dobar, ali nije odusevio! Ni po cemu ne prednjaci u odnosu na nase motke, osim po ceni. Ipak, treba ga malo duze testirati. Malo na krupne ribe, malo na razne muve, malo na zabacivanje na daljinu i jos vaznije, blizinu!

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
358
Milance, mozda ne bas za nekoliko mesta ispred ostalih vec vrlo usko :lol: (Sage ukupno 126 poena, GLX 124 i Tom Morgan 120). Anderson pise za SAGE Z-Axis:

“Pobednik, za dlaku. Ovaj stap je perfektna zamena za stariji XP. XP je bio previse krut (za citavu klasu) i imao je prebrzu akcija za vecinu ljudi. Novi Z-Axis koristi novu tehnologiju, a rezultat je sporiji i meksi stap koji efektno baca strunu za koju je predvidjen, #5. Ovo je stap koji je Sage trebalo da proizvede umesto XP-a. Nova tehnologija (Aligned Fiber) tada nije postojala. Ova tehnologija zamenjuje tradicionalni fiberglass scrim novim grafitnim fiberom. OK, ovo je dobro, ali je Loomis godinama koristio ovu tehnologiju u svojoj GLX seriji.”

Takodje u tekstu o StreamDance GLX-u Anderson pominje ono sto sam i sam uocio tokom godina, jer sam sastavio dosta G. Loomis blankova i uvek sam bio fasciniran njihovim delikatnim vrhovima:

“Meki progresivni vrh ovog stapa (GLX) daje izvrsnu preciznost na kratkim distancama i osecaj. Niko nije savladao tehnologiju kao Steve Rajeff i G. Loomis kada je u pitanju izrada tananog vrha stapa. Tesko je poverovati, ali je precnik vrha ovog StreamDance GLX-a, meren ispod namotaja konca, svega .053”. Sledeci po redu je Sage sa .059”, a ostali stapovi variraju od .061” (Scott G-2) do .067” (Orvis Zero G.) Svi G.Loomis StreamDance stapovi koje smo prodali pokazali su se ekstremno izdrzljivim uprkos tankim kalibracijama vrhova. Broj polomljenih vrhova im je medju najmanjim u FF industriji.”

Kada se prvi GLX pojavio u prvoj polovini 1990-ih, svi su mogli samo da sanjaju o vrhovima debljine 3.5/64 inca. Zamislite morski stap klase 10wt sa vrhom od svega 4/64...

Od jeftinijih stapova, Albright je zaista dobio sjajne ocene u ovom testu, identicne sa Winston Boron-om (111 poena).

Na kraju, 100% objektivan test ne postoji, ali je dobra razonoda citati ovakve clanke.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Slažem se sa Vama, moj post je ipak bio malo previše navijački obojen!!! Z-axis nisam probao, ali jednostavno svi Sage štapovi koje sam ikada probao (izuzimajući TCR) meni jako odgovaraju. XP mi nikada nije bio favorit, ali ga na Drini, gde je daljina imperativ koristim (906-2). Moji favoriti su SLT 905-5 i TXL 3710-3. Zaista perfektni štapovi, za sve daljine, dužine i vrste zabaca. Uživanje do krajnjih granica!!! Izbor štapa, akcije, dužine, pa i proizvođača je zaista sasvim individualno stvar i objektivno najbolji štap zasigurno ne postoji, ali moj (i ne samo moj što i ovaj test govori) favorit je svakako Sage :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Apsolutni pobednik je naravno stap cuvenog megacara :hammer: Tom Morgana!

3 poena je u zaostatku na testu cene jer je jednostavno preskup a ako uzmemo u obzir da je jedini duzine 8'6", sve ih je odvalio.
Stap te duzine i medium akcije je realno ponizio ove pacere :hammer: i nosio se rame uz rame sa najbrzim motkama.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MixMaster wrote:
Do malocas smo mahali legalno kupljenim SAGE Z_AXis om 865 na Nisavi. Poredili smo ga sa nekim drugima SAGE ovim modelima, Orvisom i RSTom. Svaka cast Peri, koji ga je narucio postom i platio sve dadzbine. Stap je dobar, ali nije odusevio! Ni po cemu ne prednjaci u odnosu na nase motke, osim po ceni. Ipak, treba ga malo duze testirati. Malo na krupne ribe, malo na razne muve, malo na zabacivanje na daljinu i jos vaznije, blizinu!

Pa kako ste ga probali onda? Mlatili onako na prazno i ocenjivali kakav je stap?

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Po meni pobednici su Albright A-5 i TFO Finesse! Stapovi koji kostaju manje od 200$ a iza sebe se ostavili i T&T He i Orvis Zero-Graviti. A albright A-5 u generalnom poretku stoji rame uz rame sa Winstonovim top modelom BIIx i Scott G-2, koji kostaju skoro 3-puta vise! A ima cak bolje bacacke karakterirtike!

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Ako cemo tako:

Babuska po meni spada u istu grupu riba kao i pastrmka, u one koje me preterano ne zanimaju!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
U pravu je Sty, babuska i pastrmka su veoma slicne ribe. Obe imaju oci, peraja, krljust, usta i sto je najvaznije, obe se veoma cesto hrane larvama vodenih insekata! Ali to ovde nije tema. Ovaj top model Sage-a je dobro opisao Oldsurehand. Meksi je i finiji od XP-a, sto moze biti prednost, mada nasi musicari u vecini obozavaju cvrstinu. Z-Axis je stap kakav meni nedostaje. Prijatan je za moj rasklackani zglob. Medjutim, zbog astronomske cene, moram ga odbaciti, kao sasvim neozbiljnu ponudu. U konkurenciji mnogo jeftinijih, a skoro jednako kvalitetnih stapova, mozemo ga nazvati sminkersko- mangupskim stapom. Kao onaj dzip Hammer. Malo frajerisanja...

Vrh Dno