7 - delni stapovi..5/6 ..Vasa iskustva i misljenje..??

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Za par dana mi stize jedan 7 delni stap manje poznatog brenda 5-6 ali izuzetne izrade..postavljam slike kada stignu.Kupio sam ga u Nemackoj..nikada do sada nisam posedovao sedmodelac..Prvenstveno sam ga uzeo zbog lakog transporta.

Voleo bih da cujem iskustva kolega koje su pecale i posedovale 7 delac..?

Hvala puno..

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
358
Pozdrav Masicu,

Ja sam pecao sedmodelnim stapom odprilike jednu do dve sezone...tvoj post me naterao da isceprkam neke stare slike.  :) Stap je bio iz moje radionice, 8' 3/4wt (vise 4 nego 3wt.) Nikakve mane mu nisam nasao, osim sto treba 20 sekundi vise vremena da se nastekuje. Za prenos se podeli na dva dela, s tim sto je jedan deo duzi od drugog, ali nije problem. Duzina delova je bila idealna za manju torbu ili ranac. Nikada nisam imao problem sa delovima koji se rastavljaju tokom pecanja i slicno. Bacacke karakteristike su mu bile solidne, kao i feel (nije bio "umrtvljen" zbog broja spojeva.) Opet, to sve zavisi od dizajna blanka na kome je izradjen.

travelrod2.jpg

6-1.jpg

Moj trenutni "backpack" stap je glass iz pet delova...sedam bi bilo ipak malo previse za duzi fiberglass stapic:

3wt1.jpg

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Vladane kao i uvek kapa dole. Ovaj sedmodelni me podseca na moj CTS MX bojom.  :tbumb: Masicu pitaj i Mitu Profesora on je imao neki visedelni cini mi se.

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
358
Ovaj sedmodelni me podseca na moj CTS MX bojom.

Jedan CTS Quartz glass u toj istoj maslinastoj boji treba da mi stigne da uradim uskoro. Boja je super, po meni jedna od najlepsih iz CTS programa! Hvala i pozz.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E odlično. Gledam te cts quartz i kontam da pravim neki. Taman cu cuti iz prve ruke utiske :)

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Stigao...
Na prvi pogled deluje odlicno..

Prilozi

• 20180812_100009-1.jpg
    20180812_100009-1.jpg
    196,4 KB · Pregleda: 172

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Lepo izgleda Mašiću  :tbumb:. Samo kada vidim delove  :doh:, jer  ja ni četvorodelce ne podnosim i uvek sam ih kao što Vlada reče

'' u dva dela pakovao '' i tako dugo koristio a  baš kada se mora rastavljao. Znaš staru devizu ''što više sastava to više rizika '' , mada

ne mora da znači. Koristio sam 7-mo delac i ok je skroz samo što bih ga ja čuvao radije za neke  avanture s rancem i putovanja razna.

Lepo je posedovati taj više delac ali, nije ti nužda da ga često koristiš. U zdravlju da te služi Mare.

P.S.  Imao sam teleskopski Šekspir mušičarac 2.40 cm iz puuno delova u futrolici kao za palice bubnjarske, klase #4 i polomi mi ga neko davno :(.
Ponašao se sasvim  ok  i čak malo oštriji bio. Sklopljen oko 30 cm ali, baš za nuždu mi je služio.

Vrh Dno