Abu Garcia DT?????

djurodjuka

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2006.
Broj reagovanja
0
Naletio sam na stap Abu Garcia koji mi se dopada.
ima oznaku: duzina 9", #5-6, DT

S obzirom da sam pocetnik molio bih da mi neko objasni ovo DT posto to nigdje nisam moga da nadjem po internetu.
Hvala!

rasho

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2005.
Broj reagovanja
1
Abu Garcia se ovog proljeca pojavila u nisam siguran ko je to odradio ali cini mi se YuHung Novi Sad, posto sam stapove primjetio u ForMax-u. Vjerovatno si vidio Accu-Flex ili Enticer seriju. Accu-Flex imas cini mi se Fly, Salmon Fly i Travel Fly ... nedavno sam gledao za jarana alicini mi se da nose oznaku F, SF i TF, ali nisam siguran. kosta 50 evrica (Accu-flex) a serija enticer je kod nas nekih 2700 dinara

djurodjuka

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2006.
Broj reagovanja
0
Hvala na odgovoru ali i dalje ne znam sta da radim.
Kazem svidja mi se stap nije skup prodavac koji mi ga nudi se ne razumije u musicarenje tako da mi ne moze pomoci.
Ne znam koja struna na njega ide i ostalo jer na njega pise to sto sam napisao u postu. WF,DT,ST,L,TT to su neke oznake koje sam ukapirao sta znace sa sajtova ali DF nemam pojma.
jos jednom molim za pomoc... :cry:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Pozdrav Djuro i dobrodosao na sajt,
Svaki konac moze da ide na svaki stap. Ovo podrazumeva da ako imas stap AFTMA npr 5 mozes da stavis i WF i DT. Postoje razlicite teorije koje kazu da WF treba da bude te AFTM-e a DT jedan broj manje (ili obrnuto??), ali bitno je da moze svaki. Jednostavnop proveris koje je akcije stap (tip, midi ili flex) i napises ovde. Onda ces dobiti i konkretniji odgovor. Oznaka DF nema veze sa koncem koji se koristi na stapu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Iz cele te uvezene serije ABU musicarskih stapova, meni se najvise dopao ABU Diplomat, za koji u katalogu pise da je od IM7 grafita. Prodao sam par komada i probao ih kasnije na vodi. Ako ti odgovara duzina od 9 stopa trazi taj stap, odlican je! Ne znam koliko ce da potraje, ali bolji za oko 3000 dinara ne postoji! Nije reklama, ali ako ne mozes da nadjes ABU Diplomat, ja cu ti nabaviti. Ostali modeli te firme mi se nisu ni najmanje dopali, premda ima i skupljih modela.

djurodjuka

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2006.
Broj reagovanja
0
Sjutra cu provjeriti koja je serija ako bude sanse da to odgonetnem posto stap koji se nalazi u radnji je jedan jedini abu garcia, i nema neko pakovanje ili koricu na kojoj bi nesto pisalo nego ga je tip nabavio u nekakvoj kesi(najlonu).
Pokusacu da dodjem do jos nekih podataka osim onih koji sigurno pisu u srtvari slikacu cu ga pa cu postaviti sliku da mi pomognete oko stapa.
Jos jednom pozdrav i hvala.... :lol:

djurodjuka

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2006.
Broj reagovanja
0
Evo sam danas isao do riboshopa da slikam ovaj stap.Napravio sam link sa slikom stapa na ovoj adresi:
http://www.sergejcetkovic.com/AbuGarcia.html
MixMaster mi je rekao da nije los stap a volio bi da mi neko preciznije kaze nesto o njemu a pogotovo one oznake koje su mi nepoznate.Molio bih i da mi date neke preporuke oko strune za ovaj stap itd....

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
<title>Sergej Cetkovic-Aktuelnosti</title> ? :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zasto se opterecujes sta znace te oznake na stapu?
To je jednostavno oznaka modela:
DF=Diplomat Fly,
90=9',
5/6=AFTMA kategorija,
2=dvodelni,
pa ide serijski broj,...

Mixmaster ti je vec rekao da je probao taj stap i da mu se svideo, pa zasto traziti dodatno objasnjenje. Imas vec jednu preporuku i to je to.

Pozdrav

djurodjuka

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2006.
Broj reagovanja
0
Ne opterecujem se nego jednostafvno volim da cujem razna misljenja po pitanju opreme a pogotovo misljenje ljudi koji imaju iskustva sa musicarenjem i mislim da forum i sluzi za to a ne za prodavce opreme koji ti za svaku stvar kazu da je odlicna.Meni kao sto vidis nije dovoljno da cujem samo jedno misljenje sto ne znaci da ne postujem to misljenje nego volim da cujem od jos nekog svoje iskustvo.Sto se tice oznaka mislim da one ne stoje tu tek taku nego da nesto znace a ako znace to sto ti kazes onda proizvodjas musicare smatra za idiote ( 2 jenako dvodjelni,teko je zaknjuciti da je dvodjelni).
No dobro ako mislite da na forum ne treba postavljati pitanja ovakvog sadrzaja onda predlazem moderatoru da ga ukine.

Pozdrav

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
U bre druze sto tako agresivno,
Prvo pitanje je na mestu i zato tema postoji. Da sam smatrao da joj nije mesto sigurno da ne bi ukidao forum vec bi tema bila bye-bye.
Sajt je mlad i ne mozes da ocekujes debatu od 10 clanova!
AKo si mislio da MixMaster valja robu, grdno si se zeznuo jer coveka znam 10 godina i mislim da mu sada nije bio cilj da ti nesto uvali.
Ja sam vec napisao da je Abu jedna od mojih omiljenijih firmi. Stap koji navodis nisam probao tako da ne mogu da ti dam sud koji je 100% tacan, ali za cenu i kvalitet Abu firme imas bestbuy!
Samo opusteno!

djurodjuka

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2006.
Broj reagovanja
0
Ne vidim sto je to agresevno u mom postu.
Gresa i sa tvoje strane.
Nisam mislio na MixMaster-a nego na ljude i radnji koje ja posjecujem u Podgorici,kad ih nesto pitas recimo "sto mislis o ovome stapu" odgovor im je odlican je. A kad ih pitas sta sto znaci nemaju pojma o nicemu samo znaju da te nauce kako da stavis crva na udicu.E zato bih da ovdje bude drugacije nego u takmim radnjama.
Kao sto sam i rekao svacije misljenje postujem,zato sam se i zahvalio MixMaster-u ali bih volio da cujem jos cije misljenje,ne zato sto je njegovo lose nego jednostavno smatram da ovdje treba da malo pricamo o svemu.Ja znam da je dosadno onima koji su iskusni da slusaju nas pocetnike, ali odgovori tipa "sta te to zanima zar ti nije dosta sto ti je covjer rekao" smatram da su agresivna, a ne moje pitanje jer nakon takvih odgovora osjecam se bijedno da postavim neko neko pocetnicko pitanje, jer znam da bi me oprali na forum kao sto se sad desilo.
No dobro, na greskama se covjek uci.

Pozdrav.

djurodjuka

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2006.
Broj reagovanja
0
Zaboravio sam da kazem da sam link sa slikom promijeniu i ovom prilikom se zahvaljujem sergeju cetkovicu sto mi je ustupio mjesto na njegovom sajtu dak moja adresa ne proradi.

http://djuro.users.cg.yu/AbuGarcia.html

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ma druze sve je cool! I ja sam pogresno protumacio pa se izvinajvam u ime kolektiva:)
SLOBODNO PITAJ!!!!! Nema sta da nekom bude dosadno. Ovo nije sajt gde se skupljaju profesionalci i ignorisu pocetnike. Svi mi ucimo i nema coveka koji sve zna! Samo lagano i PITAJ za sve sto ti treba!
Salut!

Vrh Dno