airflo enigma tci

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Far Cry AAAAAAAA, nikako da izađem iz vulkanaaaaaaaaa!!!!
IZVINJAVAM SE!

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Ova prica o stapovima je totalna, ali pretotalna glupost. Bez uvrede bilo kome.

Mix: Nema tako sugavog i loseg stapa, koji ima los 'back cast', onom tko zna bacati (granom odrezanom s prvog drveta u sumi moze se vrlo lijepo baciti +20 metara, pa i znatno dalje), niti tako dobrog stapa koji ce popraviti los 'back' neukom bacacu;

SH: Pusti ljude da se vesele onom sto imaju. Tko ima para kupit ce ono sto misli da je najbolje. A tko nema, ono sto moze. I to nije razlog da se covjek koji peca ribe osjeca lose ili ne voli svoj stap. I normalno je da ga voli i hvali.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Gde li sam ja napisao da neki štap ima loš backcast? Toga se ne sećam. Alpe, da li si pažljivo čitao moje postove ili samo Simpsonove?
Ponoviću o Enigmi EMG i backcastu.
Taj štap oprašta svakojake, pa i loše backcastove. Kako god da odleti konac unazad, elastičnost Enigme će učiniti da se štap u gotovo svakom slučaju koliko-toliko napuni i omogući povratak konca napred, najčešće potpuno pravo i precizno.
To je zato što je elastičan i snažan. Nije jedini takav, ali je jedan od najboljih.

Sada bih ja morao da pojašnjavam šta je to loš i dobar backcast onima koji nemaju iskustva baš na svim tipovima voda. Na primer, mušičar suvom muvom na Drini ili Ribniku nema pojma kakve probleme može da ima mušičar koji strimeriše štuke u zatravljenoj bari. Mušičar koji zabacuje na širini ili livadi nema blage veze kakve probleme mora da prevlada u reci složenog, uzburkanog toka, obrasloj u pravu džunglu.
Kada mušičar koji ima sve mušičarske mogućnosti u glavi napiše backcast, onaj ko zna samo za jedno, ne zna o čemu ovaj piše. Jednostavno, nema pojma. Problemi počinju kada neko od ograničenih mušičara počne da mudruje i da vređa.

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Sada bih ja morao da pojašnjavam šta je to loš i dobar backcast onima koji nemaju iskustva baš na svim tipovima voda. Na primer, mušičar suvom muvom na Drini ili Ribniku nema pojma kakve probleme može da ima mušičar koji strimeriše štuke u zatravljenoj bari. Mušičar koji zabacuje na širini ili livadi nema blage veze kakve probleme mora da prevlada u reci složenog, uzburkanog toka, obrasloj u pravu džunglu.

Mixe, ja znam. U puno prilika ne smem dopustiti da se backcast razvije do kraja več moram skoro pri polovini razmotaja zamahnuti napred inače kačim, granje, travu strmu obalu,... Kad se tome doda još činjenica da pretežno mašem samo 9 metarskom ST glavom onda... koristim Cortland CL koji sam platio 100 eura i super mi je štap, nisam expert. Ali znam šta ti podrazumevaš pod loš backcast. + od mene!

Janez

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
... Kako god da odleti konac unazad, elastičnost Enigme će učiniti da se štap u gotovo svakom slučaju koliko-toliko napuni i omogući povratak konca napred, najčešće potpuno pravo i precizno.

...kakve probleme mora da prevlada u reci složenog, uzburkanog toka, obrasloj u pravu džunglu.

Neukost je Mix vrlo relativan pojam. Recimo, primjera radi, prilican broj prilicno dobrih musicara - za razliku od tebe - obicno ne zeli da im u rijeci slozenog toka predvez pada ravno. Upravo suprotno, postoji citav niz trikova kako da struna i predvez ne padnu ravno. I nije lijepo da kolege ribice nazivas neukima. Osobito one koji znaju ili su probali neke stvari koje ti mozda ne znas ili nisi probao.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Gde li sam ja napisao da neki štap ima loš backcast? Toga se ne sećam. Alpe, da li si pažljivo čitao moje postove ili samo Simpsonove?
Ponoviću o Enigmi EMG i backcastu.
Taj štap oprašta svakojake, pa i loše backcastove. Kako god da odleti konac unazad, elastičnost Enigme će učiniti da se štap u gotovo svakom slučaju koliko-toliko napuni i omogući povratak konca napred, najčešće potpuno pravo i precizno.
To je zato što je elastičan i snažan. Nije jedini takav, ali je jedan od najboljih.

Kada mušičar koji ima sve mušičarske mogućnosti u glavi napiše backcast, onaj ko zna samo za jedno, ne zna o čemu ovaj piše. Jednostavno, nema pojma. Problemi počinju kada neko od ograničenih mušičara počne da mudruje i da vređa.

Nije majka grdila sina sto se kocka vec sto se vadi!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
alp je napisao(la):
... Kako god da odleti konac unazad, elastičnost Enigme će učiniti da se štap u gotovo svakom slučaju koliko-toliko napuni i omogući povratak konca napred, najčešće potpuno pravo i precizno.

...kakve probleme mora da prevlada u reci složenog, uzburkanog toka, obrasloj u pravu džunglu.

Neukost je Mix vrlo relativan pojam. Recimo, primjera radi, prilican broj prilicno dobrih musicara - za razliku od tebe - obicno ne zeli da im u rijeci slozenog toka predvez pada ravno. Upravo suprotno, postoji citav niz trikova kako da struna i predvez ne padnu ravno. I nije lijepo da kolege ribice nazivas neukima. Osobito one koji znaju ili su probali neke stvari koje ti mozda ne znas ili nisi probao.
Nikada nisam napisao da priželjkujem da mi konac padne pravo na složeni tok. Naprotiv, ubih se pišući o tome kako se to ne sme raditi, pod adekvatnim naslovom, naravno.
O štapu sam napisao da može da razvuče konac pravo čak i posle lošeg backcasta, kao pohvalu za njegove mogućnosti.
Alp, ti očigledno nisi pažljivo čitao moje postove. Kada pišem o trtomudonjama koji nemaju pojma i o iskusnim mušičarima koji znaju ono o čemu pišu, ti si u ovoj drugoj grupi, jedan od retkih čije reči sa poštovanjem čitam. Nema nikakvog razloga da se cimaš dok kritikujem pozere, kafanske teoretičare i one koji glume da su opaki mušičari.
Pišeš, zvučiš i izgledaš kao svestran i iskusan mušičar i zato nikada nisi bio na udaru mojih kritika. No, nisi bezgrešan, pa si izgleda pomislio da kritikujem baš tebe. :doh:

H

humphrey

Guest
Simpson je ipak odlučio da opet zarati sa mnom. Moraće još mnogo da se potrudi da bih ja svoj top usmerio ka njemu. Neka puca. Nisam ovde zbog ratova. Njegovi "pucnji" me ovog puta promašuju.
Simpsone, izgubio si se ovde. Nije ovo "Far Cry". Ovo je forum mušičara, a tema je Airflo Enigma tci.

Pusti rat..nastavi o ENIGMI.. jos uvek nisam saznao kakav je stap osim da vadi ribu sa lakocom?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
humphrey je napisao(la):
Pusti rat..nastavi o ENIGMI.. jos uvek nisam saznao kakav je stap osim da vadi ribu sa lakocom?
Humphrey, ti na ovom forumu imaš nekoliko postova i svi su upućeni meni. Malo mi je čudno to, ali ću ti rado odgovoriti o štapu Enigma EMG, pod temom koja nosi naziv tog štapa. Ovde je čovek postavio sasvim drugačije pitanje i ovde treba očekivati priču o Enigma TCI.
Otvoriš rubriku "Štapovi", pa "New Topic" i nazoveš ga "Enigma EMG".

H

humphrey

Guest
humphrey je napisao(la):
Humphrey, ti na ovom forumu imaš nekoliko postova i svi su upućeni meni. Malo mi je čudno to, ali ću ti rado odgovoriti o štapu Enigma EMG, pod temom koja nosi naziv tog štapa. Ovde je čovek postavio sasvim drugačije pitanje i ovde treba očekivati priču o Enigma TCI.
Otvoriš rubriku "Štapovi", pa "New Topic" i nazoveš ga "Enigma EMG".
Da...upravo to Mixmaster..

Vrh Dno