Akcije stapova

Harr

Newbie
Učlanjen(a)
09.01.2006.
Broj reagovanja
0
Rekao sam vam vec da je isporucioc ovih stapova "Vision" Finska firma sa visokim ugledom u Europi i nebi rekao da oni svoje stapove nabavljaju u Koreji ili Rusiji ovdje mislim na blankove jer izrada stapova je u Finskoj. Na hiline.se NEMA stapova koji se proizvode u rusiji i zato ne znam ni kakav kvalitet imaju.

Popov

Junior member
Učlanjen(a)
14.06.2009.
Broj reagovanja
0
samo bih hteo da napisem jedno objasnjenje akcija stapa nema veze sa dalekim i kratkim zabacivanja sve drugo da ali ne i daljina zabacivanja.poz popov

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Odakle izvukoste ovaj topic sa samog pocetka foruma. Upishah se od smeha koliko je Mersid nebuloza pomenuo :D

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Popov je napisao(la):
samo bih hteo da napisem jedno objasnjenje akcija stapa nema veze sa dalekim i kratkim zabacivanja sve drugo da ali ne i daljina zabacivanja.poz popov

simpson H je napisao(la):
Odakle izvukoste ovaj topic sa samog pocetka foruma. Upishah se od smeha koliko je Mersid nebuloza pomenuo :D

Dobro je da ima i onih koji procitaju topik od pocetka  :tbumb:

Popov

Junior member
Učlanjen(a)
14.06.2009.
Broj reagovanja
0
bolje i to neko ko neki da pisem gluposti koi nemaju pojma o cemu se radi a ovako ce neko da procita nesta pametno  eto i ja se ukakim od smeha kada citam gluposti po forumima

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Popov je napisao(la):

Mislim da nisam baš shvatio to oko akcije i zabacivanja.A ti Simps?

Hypuris

Junior member
Učlanjen(a)
05.01.2006.
Broj reagovanja
0
Za Vas, koji nemate poverenja u nas Srpski jezik, morao sam na molbu cuvenog Mixmastera da vam dam link ka americkom sajtu (jer taj jezik mozda bolje razumete i njemu vise verujete) koji je gotovo identican sa mojim prvim postom od pre 3 godine. Molim posetioce ovog foruma da pazljivo procitaju moj prvi post iz ove teme i uporede ga sa clankom sa americkog sajta. http://www.flyfishinggear.info/buyers_guide/fly_rods_fast_action.shtm

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma Merside ti si preveo ceo taj tekst pa si se toliko zapleo da nemas pojma sta si hteo da kazes :D

Hajde da se osvrnemo za sada samo na ovaj deo?

Brzi stapovi su CVRSTI(procitaj gornji tekst CVRSTINA TCR),samim tim mnogo jaki(mocni).To znaci da svoju muvu mozes dalje da bacis nego sa stapom medium ili full flex.Oni generisu vecu brzinu musicarskog konca,tako da omogucavaju po zakonima fizike vecu kolicinu fly line u vazduhu.Samim time posto su jaki lako zamaraju ribu,izlaze na kraj sa vecom ribom.

Cvrst i brz nije isto (sta ti znaci ono CVRSTINA TCR :hammer:) a to sto su mnogo jaki i mocni tek ne mora da znaci. Zasto se onda tako "mocni i cvrsti" ne koriste za najvece ribe u SW Fly fishingu? Bas naprotiv, za zamarenje najvecih riba koriste se parabolicni stapovi debelog donjeg dela i puno snage i mesa.

Hypuris

Junior member
Učlanjen(a)
05.01.2006.
Broj reagovanja
0
Simpsone kao prvo bih te zamolio da prestanes da me vredjas. Tacno je da sam tekst preveo, svoje znanje crpim od drugih, jer stapove ne proizvodim da bih imao direktna iskustva, i da bih pisao svoja licna. Vidim da i ti svoje znanje crpis sa interneta, primecujem da pises o SW flyfishing-u, koliko vidim iz tvojih tekstova slatkovodnim musicarenjem nisi izvadio vise od 3-4 vrste riba, a pises o SW flyfishing-u.

Tacno je da brz i cvrst nisu isto, ali u 99% jeste, pa nije neka velika greska strpati ih u isti kos.

Nemoj tako sa nevericom da gledas na moje reci, jer sam ovaj tekst napisao dok si se ti bavio varalicarenjem, a za musicarenje nisi ni cuo. Ako hoces da glumis strucnjaka za stapove, zaposli se u nekoj od firmi, recimo Orvis, da im testiras stapove, kao prirodni talenat, koji bez ikakvog iskustva znas sve o stapovima, pa tamo pokazi svoje znanje.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Hypuris je napisao(la):
Simpsone kao prvo bih te zamolio da prestanes da me vredjas. Tacno je da sam tekst preveo, svoje znanje crpim od drugih, jer stapove ne proizvodim da bih imao direktna iskustva, i da bih pisao svoja licna. Vidim da i ti svoje znanje crpis sa interneta, primecujem da pises o SW flyfishing-u, koliko vidim iz tvojih tekstova slatkovodnim musicarenjem nisi izvadio vise od 3-4 vrste riba, a pises o SW flyfishing-u.

Tacno je da brz i cvrst nisu isto, ali u 99% jeste, pa nije neka velika greska strpati ih u isti kos.

Nemoj tako sa nevericom da gledas na moje reci, jer sam ovaj tekst napisao dok si se ti bavio varalicarenjem, a za musicarenje nisi ni cuo. Ako hoces da glumis strucnjaka za stapove, zaposli se u nekoj od firmi, recimo Orvis, da im testiras stapove, kao prirodni talenat, koji bez ikakvog iskustva znas sve o stapovima, pa tamo pokazi svoje znanje.

Merside ne ide ti da budes Mix jer ti to nisi niti ces ikada biti. :D

Prvo ne vredjam te ni malo, a ako se osecas uvredjenim zaista mi je zao, ali za sveki slucaj citiraj mi deo posta gde sam te izvredjao da mogu i drugi da vide.
Drugo, sve si zbunio ovim prvim postom a najvise sebe prevodeci nekakav laicki tekst sa interneta i ne ulazeci u dubinu problema. Povrsan tekst, povrsan prevod, povrsan post totalno neistinit (ne tvojim krivicom) dovede do totalne zabune. I sta bude onda? Stapovima sam se bavio kada si ti piskio u pesak i stvarno sam alergican kada neko prevodeci nekakav tekst dovede u zabunu i nase ljude.

I kakva je razlika o kakvom se stapu radi kada pricamo o njegovoj brzini i akciji? Musicarski, varalicarski, plovkaroski, dubinski, apsolutno je svejedno... Saranski stapovi za zamaranje velikih sarana su parabolici nisu ni brzi. Najbolji morski stapovi su i dalje od fiberglasa, surf stapovi za ultra daleke zabacaje sa obale takodje nisu brzi, zasto bi drugaciji principi vazili za musicarske stapove? Hajde nam objasni taj odnosu snage stapova i njihove brzine? Kakve to veze ima jedno sa drugim?
"Ovi su cvrsti TCR pa samim tim i jaki za zamaranje velikih riba", ma sta nam naprica...

Hypuris

Junior member
Učlanjen(a)
05.01.2006.
Broj reagovanja
0
Vidim Simpsone da se razumes i u saranske stapove, i u plovkaroske stapove, i u varalicarske stapove, SW itd. Ja se ne razumem u takav ribolov jos manje u stapove, pa te molim da nadjes adekvatnog i ravnopravnog sagovornika, da razmenite svoja internet iskustva.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Hypuris je napisao(la):
Vidim Simpsone da se razumes i u saranske stapove, i u plovkaroske stapove, i u varalicarske stapove, SW itd. Ja se ne razumem u takav ribolov jos manje u stapove, pa te molim da nadjes adekvatnog i ravnopravnog sagovornika, da razmenite svoja internet iskustva.

Aha, znaci ti se razumes samo u musicarske stapove i stojis iza ovoga sto si napisao :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo vam par korisnih tacaka pa molim vas lepo napisite nesto korisno u ovoj temi...dakle sta, zasto, kako, kada...? Jer, dialozi nam nisu nista koristni u smisliu ja znam bolje a nista konkretno za nas koji nemamo pojma ili imamo neku jadu od pojma  :D :) Ja bar priznam da nesto ne znam ali zelim se nauciti.

1. Brzi štapovi -
2. Srednje brzi -
3. Spori -

Navedite i štapove kao što su štapovi progresivne akcije i ostale.

Dakle, KADA, KAKO, ZAŠTO, KAKO?

Popov

Junior member
Učlanjen(a)
14.06.2009.
Broj reagovanja
0
sebastijane ovde i kad hoce  covek da kaze nesta o vezi teme drugi se upisaju od smeha zato sto je tema stara a nema veze sto nije dovoljno objasnjeno, vazno da izigravamo pametnjakovici sve ostalo je nebitno. tako da mislim nema ko da ti da tacne informacije jer kada sam hteo opet da vrazim ovu temu nekome je to bilo smesno. mozes i da pogledas malo nazad 

pozz

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Popov je napisao(la):
sebastijane ovde i kad hoce   covek da kaze nesta o vezi teme drugi se upisaju od smeha zato sto je tema stara a nema veze sto nije dovoljno objasnjeno, vazno da izigravamo pametnjakovici sve ostalo je nebitno. tako da mislim nema ko da ti da tacne informacije jer kada sam hteo opet da vrazim ovu temu nekome je to bilo smesno. mozes i da pogledas malo nazad 

pozz

Ma samo ti pricaj Aco a ja obecavam da se vise necu smejati. Uostalom nisam se smejao tebi sto si podigao temu  vec kada sam procitao sam pocetak tog threada ponovo.

Vrh Dno