BAMBULA!!!!

ribarche

Junior member
Učlanjen(a)
05.02.2008.
Broj reagovanja
0
Drugari konačno sam posle 2 meseca otišo da mušičarim ! Privi put sam probao bambulu ! Malo je reći oduševljen sam ! Prosto nisam mogao da verujem koliko je efikasna ! Stvarno se odlično pokazala,jedino mora da poradim na još boljoj zaštiti ! Uhvatio sam klena od 1 kg na 3-4 pokušaj ! Ovo je prevazišlo sva moja očekivanja ! EXTRA EXTRA ! E sad cu da ih pravim na tone ! POZZZZZ !! :tbumb:  :tbumb:  :tbumb:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Bravo ribarche :tbumb:. Gde pade kilas? Ja tipujem na Brestovacko jezero  8)

ribarche

Junior member
Učlanjen(a)
05.02.2008.
Broj reagovanja
0
Kilaš je uhvaćen blizu sela Belotinac ! Nešto malo uzvodno ! E a Brestovačko jezero će sačeka pošto mi vrisnuo auto ! Mada sam čuo da je sad tamo sajmište pa je pitanje kolko su seljaci naplašili ribu ! Pozz ! :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam konacno probao bambulu na jednom zaista krupnom bucovu koga sam video da lenstvuje  tik ispod povrsine na nekih 15 metara od obale.Naravno,prethodno sam probao sijaset strimera i nista,(napravio sam pauzu od nekih sat vremena), kad sam stavio bambulu i pljusnuo mu je nekih metar uzvodno, pobegao je glavom bez obzira.Bambula je napravljena na udici br.10,predvez je bio braon monofil 0.18,pala je kao sto bi pao pravi tvrdokrilac...
Ne pricam ja bezveze da su ovdasnji bucovi neuhvatljivi.Ko ne veruje ,neka proba.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Trebalo je da zgrabi bambulu ili neku drugu suvu muvu. ??? Kada se tako "sunča" voli da mljacka muve. Možda mu je bambula bila sumnjiva usred Dunava. Sledeći put stavi neku nežniju suvu muvu ili malu bambulu. Ja sam najvećeg bucova na površini ulovio bambulom broj 14 na struni 0.14, a nekoliko puta sam imao kidanja monstruma nepoznatih dimenzija. Zapravo, sada mi se čini da sam najveće bucove kačio na suve muve, ali su mi svi Aspius grandisi kidali.
Kada ga mazneš, otvori "Mušičarenje bucova suvom muvom", ako već ne postoji takva tema.

icaf

Junior member
Učlanjen(a)
27.02.2006.
Broj reagovanja
0
Sama rec Bambula je specificna, a da ne pricamo o musici. Na njoj sam uhvatio dosta klenova, tri su bila preko 1500gr, poslednji 1980gr, ali ni jednog (krupnog) nisam uhvatio na nacin kako objasnjava vecina musicara pa i sam osnivac bambule (da musica jako pljusne u vodu), mozda ja negde gresim? Molim za objasnjenje, pa cak i za poducavanje.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
icaf je napisao(la):
Sama rec Bambula je specificna, a da ne pricamo o musici. Na njoj sam uhvatio dosta klenova, tri su bila preko 1500gr, poslednji 1980gr, ali ni jednog (krupnog) nisam uhvatio na nacin kako objasnjava vecina musicara pa i sam osnivac bambule (da musica jako pljusne u vodu), mozda ja negde gresim? Molim za objasnjenje, pa cak i za poducavanje.
Ico, majstore, ja ne kažem da bambula treba jako da pljusne, već da ona sama pravi dobar zvuk i kad se normalno zabaci. Sećaš se kad smo išli na Moravu i pravili duge vožnje u sumrak?
Bambula privlači i svojim oblikom i ostalim osobinama, a najveće klenove donosi na "vožnju". Ti to odlično znaš i ne treba ti više nikakvo podučavanje. Većina mušičara koje poznajem nisu nikada ulovili ni upola manje klenove od tvojih.
Jedino ako imaš probleme sa nišavskim klenovima, javi se ;). Kakav si, izvadićeš i iz Nišave nekog od 55cm :doh:. Takve talente vodim na najbolja mesta.

icaf

Junior member
Učlanjen(a)
27.02.2006.
Broj reagovanja
0
Hvala,hvala, na kvalitetno pecanje zadnji put sam iso krajem prosle godine, rado bih stobom obiso Nisavu, da vidimo ima li nesto, ali poso me ubi,  :doh:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
JUce sam musicario. Sva ta jata klenova koji se vrte po granju...Stavio sam bambulu koju sam dobio od Kize prosle godine kada sam mu pokazo sliku klena. Zakacio sam amura!!!
Lepo sam ga video kako mi kupi musicu u plicaku, par metara od mene. Prvo sam mislio da je klen, ali sam ga jasno video - amur. Otisao je sa sve mojom bambulom. Nema veze, svakako bi ponovo zavrsio u vodi. Klenovi su bili veseli ali nije pao niti jedan glavonja

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Imam ja. Ne mnogo, al dovoljno da ti pokrije ovu sezonu. Javi se na pm.

VELJKO

Senior member
Učlanjen(a)
17.05.2008.
Broj reagovanja
12
Da stanem i ja u red za materijale , nikad dosta a balzu nemam  :doh:      :)

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
VELJKO je napisao(la):
Da stanem i ja u red za materijale , nikad dosta a balzu nemam  :doh:      :)

Moze. Mozda i tebi da potraje do kraja sezone ::).
P.S. Za vise ljudi nazalst nemam :'(.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nišlije su dobro opskrbljene besplatnom balzom i poliuretanom zbog blizine brojnih proizvođača plovaka. Ako imate u svom gradu nekoga ko pravi plovke, obiđite ga. Količina koju oni bace u smeće samo za jedan dan dovoljna je da podmiri potrebe desetorice mušičara-bambulaša za godinu dana.

VELJKO

Senior member
Učlanjen(a)
17.05.2008.
Broj reagovanja
12
Mix hocu i hvala. Materijala nikad dosta zar ne....nadam se da cu naci ako ne grinko rece da ce poslati mi ....

Vrh Dno