BAMBULA!!!!

UniMaroni

Newbie
Učlanjen(a)
02.04.2008.
Broj reagovanja
0
Eh, bilo bi to lepo da mogu da ih vidim, nemamo mi ovde (Krusevac) takvih prilika (ili mozda neko to i uspeva ako ide mnogo cesto)-ali ipak cu probati da sledim savet ! I dalje me interesuje misljenje (kratko) o obliku semenke jabuke-citao sam neki tvoj odgovor(Mix) o problemima kod podizanja sa povrsine...(ja cu da probam u svakom slucaju pa cu da dostavim utiske kad ih bude bilo).I da li je velicina zrna kafe prevelika? Takodje i da li je neko probao sa tonucom bambulom...
Hvala za savet(e) i pozdrav...
...danas je lepo i toplo, jel neko izmamio klena?

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Zrno kafe je za period koji nailazi sasvim OK,bas onako kako treba,bambulica koja totalno drugaciji PLOP proizvodi... Sitnija je prva na udaru pa tek onda BAMBULA NA 8,10,12 ...A veceras kada se vrati Mix ili bilo ko koji na vodi odgovorice ti,ali sumnjam da ce neko kupati bambulu..
A sto se tice tonuce bambule napravi nov TOPIC pod tim imenom i mislim da cemo na njemo doci zajednickim silama do resenja.. :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
UniMaroni, ako misliš na bambulu od balze ili poliuretana u obliku semenke jabuke, znaj da je originalna bambula  veoma sličnog oblika.

UniMaroni

Newbie
Učlanjen(a)
02.04.2008.
Broj reagovanja
0
Da, OK, pazljivo sam gledao mnoge slike, nego sam mislio da je oblik sem. jabuke skoro idealan u aero(hidro)dinamicnom smislu i to da se Bambulica napravi bas od semenke (osusene)- meni je veoma lako bilo da prve  napravim od kafe (prvi put pre neki dan) sa armiranjem (koncem) uzduzno (sto joj jos da izgled nekakvih sklopljenih krila) pa reko' po analogiji...(za razliku od 5-6 komada koje sam prethodno pravio od balze pri cemu sam se dosta nazezao...) Inace juce sam prvi put probao te kafene bambule (uspeh nikakav-narasla Z.Morava, voda blago belicasta, ne "pipa", ali se svaka belka "zaletala" na zrno, sto valjda obecava) i veoma dobro su mi se ponasale po pitanju plovnosti i izdrzljivosti - nisu "mrdnule",ali primetio sam opisane "probleme", doduse ne prevelike, kod podizanja sa vode.
A vidim, vi majstori niste bili "lenji"...Svaka cast!...

UniMaroni

Newbie
Učlanjen(a)
02.04.2008.
Broj reagovanja
0
Blue FOX je napisao(la):
Zrno kafe je za period koji nailazi sasvim OK,bas onako kako treba,bambulica koja totalno drugaciji PLOP proizvodi... Sitnija je prva na udaru pa tek onda BAMBULA NA 8,10,12 ...A veceras kada se vrati Mix ili bilo ko koji na vodi odgovorice ti,ali sumnjam da ce neko kupati bambulu..
A sto se tice tonuce bambule napravi nov TOPIC pod tim imenom i mislim da cemo na njemo doci zajednickim silama do resenja.. :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:
"mlad " sam ti ja musicar da otvorim nov topic na tu temu -bio sam ubedjen da je neko eksperimentisao...Nego jel dobi Ti jos neke PM-ove od mene-koliko ih imas?
...izvinte' na malom off t...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ako sam vas dobro razumeo, interesuje vas potopljena bambula. Pre nego što sam počeo da je obmotavam osnovnim koncem, dešavalo mi se da bambula od balze počne da se raspada. Tada može da počne da "pije vodu", ali ako nema druge bambule u kutiji i takva je ponekad bolja od ostalih muva.
Potopljena bambula mi je uvek davala fenomenalne rezultate, gotovo uvek bolje nego plivajuća! Na mokru bambulu sam lovio i krupnije klenove i pastrmke.
Dakle, ideja nije glupa i ako ste mislili da pravite sporotonuću ili čak brzo tonuću bambulu, nećete ni malo pogrešiti. Evo, podsetili ste me na podvodnu bambulu i podstakli da napravim jednu seriju bambula koje brzo tonu. Jao, kako ću slatko da vadim nišavske babaroge. :drool:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Zalepio sam zrno kafe za udicu super lepkom i fiksirao koncem, Namotao petla oko glave i eto je.
Nisam je isprobao ali lepo pluta u casi i zanimljivo izgleda odozdo. Deluje mi cvrsto, pa dok se snadjem za balzu valjda posluzi... :tbumb:
Nadam se da Klenovi padaju na aromu Hausebrandt-a

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
compshop je napisao(la):
Zalepio sam zrno kafe za udicu super lepkom i fiksirao koncem, Namotao petla oko glave i eto je.
Nisam je isprobao ali lepo pluta u casi i zanimljivo izgleda odozdo. Deluje mi cvrsto, pa dok se snadjem za balzu valjda posluzi... :tbumb:
Klenovi možda, al ja sam pre ze Lavazza ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
p4130003qc0.jpg

p4130010ex6.jpg

p4130011yn1.jpg

p4130012cs3.jpg

p4130013kc0.jpg

pisao sam vec da mi se bambuke izvrcu na stranu, te sto se zvrcu izgledaju kao ova naperena.
a ova bez pera je radjena na osnovu saveta protiv izvrtanja.
nadam se da na osnovu slika moze da se provali gde gresim.
inace bambule su od balze.
i jos jedno pitanje,mozda je bolje bambule raditi na debelim udicama zbog balansa?

svaki komentar je pozeljan

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
100ka je napisao(la):
compshop je napisao(la):
Klenovi možda, al ja sam pre ze Lavazza ;)

Popio sam jednom 4 komada uz jutarnje novine i otisao malo do kardiologa  :smoke:

UniMaroni

Newbie
Učlanjen(a)
02.04.2008.
Broj reagovanja
0
pisao sam vec da mi se bambuke izvrcu na stranu, te sto se zvrcu izgledaju kao ova naperena.
a ova bez pera je radjena na osnovu saveta protiv izvrtanja...

Oholi, mozda je u krilima problem (koji je to materijal ?) Da ne "uhvati" malo vode u sebe kad padne na vodu? Ili mozda omeksa pa ode vise na jednu stranu?
Probaj samo sa nozicama,bez krila...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
kafena buba je starija od bambule i super lovna...uvek imam po koju. Jednu sa petlovim nogicama i jednu sa nogicama od jarebice...perfektne su...bambula je jedino dugotrajnija (sori mix  :D) a u lovnosti mi se jednako pokazalo...manji više, kako kad. kafena buba-stara ali dobra... >>>>> http://www.musicarenje.org/index.php?topic=247.0

Vrh Dno