BAMBULA!!!!

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Uskoro,uskoro....siri se vest o ubistvenim dejstvima balza musica... fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_bduh

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Prvo ubedite nase u to pa se sirite daleko van granica. Evo da vidimo koliko musicara sa ovog sajta koristi muve od balze a da nisu sa juga nase zemlje :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo bas sam danas zavrsio jos jednu osu od balze. Kod mene bambule postadose ne samo mravi i ose... Imam jos nekih koje se tako cesto vezu kao i jednodnevke. Strasno jednostavno i brzo se rade s obzirom na njihovu trajnost. Koja je to bubica? Necu da podelim sa vama to, sacekat da mozda netko pre mene to objavi. Netko tko se istoga setio. Da ne ispadne da opet izmisljam toplu vodu :)

Inace kontam da vecinu suvih muva pocnem raditi od balze, pa i neke vrste strimera kao sto su poperi i minowi. Prvom prilikom cu da kupim dobru kolicinu balze. Balza RULZZZ!!!!!!!!!!! :)

Znam da kod nekih vazi da sam ja off topic man, iako bi rekao da to vazi za skoro sve nas ovde na forumu, posebno neke od nas koji su ovde svaki dan. No, o balzi i muvama od nje bi hteo dodati jos jednu ideju, ali to cu dodati pod popere. Ovde je rec o bambuli, pa iako vecina nas skrece sa teme ja se vecinom vratim u zakljucku na istu.
Jucer sam bas po prvi put otisao surfati po netu u vezi balza muva. Lele, grdobe!!!!!!! A ose sto sam vidio ne lici ni na o od ose. Pre bi ih nazvao zute zebre sa krilcima. Isto sam video i neke bube kockastih, coskastih tela. Doslovno su sranje u BOJI. Ne kazem da smo najbolji mi sa balkana, ali nikako ovi sa zapada nisu bolji od nas. Bolji su samo pojedinci, ali nikako se ne moze reci da smo mi svi ili oni svi bolji od nas. Ali sto se tice muva od balze do sada nisam nasao ni jednu lepsu i bolju muvu od nasih. Ako postoje onda ih taje i ljubomorno cuvaju od tuđih pogleda. Ako je tako 100% razumem njihov razlog sakrivanja musice "The Bambula".

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sebastian wrote:
Necu da podelim sa vama to, sacekat da mozda netko pre mene to objavi. Netko tko se istoga setio. Da ne ispadne da opet izmisljam toplu vodu :)

Smrdibuba, buba-kica, krpelj,...? Hajde crkoh od neizvesnosti?? :hammer:

sebastian wrote:
Prvom prilikom cu da kupim dobru kolicinu balze. Balza RULZZZ!!!!!!!!!!! :)

Ma predlazem da posadis sumu negde :lol:

sebastian wrote:
Lele, grdobe!!!!!!! A ose sto sam vidio ne lici ni na o od ose. Pre bi ih nazvao zute zebre sa krilcima. Isto sam video i neke bube kockastih, coskastih tela. Doslovno su sranje u BOJI. Ne kazem da smo najbolji mi sa balkana, ali nikako ovi sa zapada nisu bolji od nas. Bolji su samo pojedinci, ali nikako se ne moze reci da smo mi svi ili oni svi bolji od nas. Ali sto se tice muva od balze do sada nisam nasao ni jednu lepsu i bolju muvu od nasih. Ako postoje onda ih taje i ljubomorno cuvaju od tuđih pogleda. Ako je tako 100% razumem njihov razlog sakrivanja musice "The Bambula".

Ma zapad je toliko "opcinjen" proizvodnjom drvenih muva, da im posvecuje toliko paznje, i pravi ih izuzetno lepo :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sebastiane, daj mi adresu i poslacu ti malo poliuretana, da ti ne budu sve bambule od balze. I Simpsonu cu u toku ove jeseni/zime napraviti kolekciju bambula u velicinama od 20- 10. Videcete, razvalice ribe ko nikad do sad.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Evo je moja osa-balza,ova je uradjena sa sitnim rebrima,slika je dosta losa,zato stoje skenirana.Nadam se da cu je uskoro slikati iz svih uglova kako dolikuje...

Prilozi

• Osa - balza,sitna rebra.....jpg
    Osa - balza,sitna rebra.....jpg
    21,6 KB · Pregleda: 549

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
vec pre par dana sam hteo da postam moju osu made from balsa :) ali zbog nekih nabacanih obaveza nisam imao vremena.
Mix lepo je od tebe da mi nudis foam ;-)... ti bi da ja ponovo pecam papucarkama....:-D ehehehehehe nece moci ove noci ;-) Od kako je balza dosla pod moje prste i na vodu ostade osamo balza (za bambule).

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyurethane

Pa buduci da ne volis da netko neupucen govori o nekoj temi pogledaj malo po internetu teme pod Polyurethane Foam. Mozda ipak postoji poliuretan koji je Foam!? Mozda da pokusam tacnije da srocim recenicu. Mozda postoji poliuretanska masa koja spada u podrucje ili vrstu foama. Mozda poliuretanski foam.

Mozda je ovako jednostavnije: dialkohol + diisocyanate = poliuretan od kojega se pravi posebna struktura od koje nastaje vrsta foama.

Mozda je Mix stvarno mislio nesto drugo, neki drugi proizvod poliuretanskog porekla. Ali buduci da je rec o bambuli koja se radi od balze i njenoj dalekoj srodnici papucarki mislim da je opravdan termin "foam". ;-)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma skroz gresis, veruj mi...

Poliuretan koji ti Mix nudi je nesto sasvim drugo od papuca, za obradu je jedno 12x jednostavniji, mada je meni apsolutno beznacajno sve to...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Simpson, poznavaoc i postovaoc bambule, je u pravu! Sebastiane, ja ti nudim potpuno cvrst materijal poliuretan, koji je vrlo brzo postao popularniji od balze, jer ima neke bolje osobine. Teze pije vodu i lakse se obradjuje. Medjutim, dobra balza je trajnija. I od jednog i drugog materijala se proizvode plovci i tesko ih je razlikovati ako su ofarbani.
Sebastiane, zar mislis da bih ti ja za bambulu preporucio nesto mekano i savitljivo? Bambula je cvrsta muva, za momke koji imaju cvrste alatke.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
znaci bio sam u pravu sa onim zadnjim sto sam rekao.

To je onda mozda poliuretanski lepak, ili dvokomponentni poliuretan. U tvrdom stanju u krajnjo fazi ili ?
Ovde verovatno ima da se kupi. Inace ja sam mislio da se ti salis buduci da sam se zapalio za balzu. Ne moras se trositi da saljes, samo reci kako se da to nabaviti, od kojeg proizvođača ili nešto u tom smeru?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Pa kad bi ti to rekao morao bi da te ubije posle :hammer:

Ej bre znas li ti koji je to space materijal kada se cak i plovci prave od njega :hammer:

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Sebastijane poliuretan ti je izolacioni materijal na bazi pur pene, ali ovaj je presovan i koristi se za oblaganje hladnjaca(kamiona), moze se lako naci, a odlican je za obradu ali je nekako krtiji od balze, dosta laksi!

Vrh Dno