BAMBULA!!!!

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Sale,jedno pitanje,koje velicine bambula su ti se naj bolje pokazale tj koja velicina ti je naj bolja po tvom iskustvu???  Ja nisam puno korstio bambulice ali nisam ni koristio manje od 10# naj vise na 8#...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kada klen kod mene dobro radi na bambulu  , koristim velicinu 10 i 8 . koristiti manje nema svrhe . pogotovo ako ti je cilj krupnija riba . ima mnogo kopnenih insekata u prirodi koji su dosta veci nego bambula velicine 8 , tako da nije pogresno koristiti i vece muve od osmice. pogotovo ako se uzme u obzir velicina usta ribe od nekih 30 ak cm , a da ne pricamo o vecim

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
To,znaci nisam pogresio,ja istom logikom se vodim,bamula na 14# tici je mislim premala za pravog klena,kad on ima usta da zguta jabuku  :D ,,,,Inace bambulu koristim kad je keln bas aktivan na povrsini,znaci topli deo dana i godine,a u ostalim slucajevima klasicne suve i po nekad mokre...

Slike onog sto koristim uskoro kacim samo da uslikam....

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
bambula na udici 14 je dobra pocetkom sezone . ako vreme i voda dozvoli pecanje . za mesece april , maj desava se da mi 14 ica bude odlicna . mada je rec o ribama od 20 -30 cm ...znaci nesto sitniji primerci.za vece ribe koristim podvodne varijante musica. ali posto je uveden lovostaj bas u to vreme i sezona pocinje u junu ima smisla vezivati bambule samo na vecim brojevima. inace pored leta velika bambula nezamenljiva je i u jesen . septembar , oktobar i pocetak novembra ...kada bambula u rukama iskusnog klenarosa postaje smrtonosno oruzje .
netreba biti iskljuciv u varijanti suva ili mokra muva vec se na terenu prilagodjavati situaciji. ima dana kada ribe nisu nikako zainteresovane za desavanja na povrsini , a ima dana kada bambula nestigne ni trenutak da zaplovi pre nego zavrsi u ustima gladnog klena

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
inspirisan razgovorom na forumu izdeljao sam par bambula na osmici u bojama koje su mi favoriti
vrlo jednostavne zavrsne obrade bez ikakvog ulepsavanja ....ali veoma ubojite i efikasne na moravi  ;)

87457054.jpg

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Vidi se da ti je inspiracija bila na nivou jer si ih razvalio..... :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
hvala peko .....razvalice one klenove , samo dok legne voda  ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
bas tako  :) ...problem su mi  vece udice ovakav model , ali resicemo i to . za ono sto planiram sestica bambula bice prava mera

Vrh Dno