BAMBULA!!!!

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ja znam mnoge koji se kunu u osa dekor ... nema pravila taj da je uzimao crnu sledeci put ce bolje osa dekor.Ja sam prosle godine svoje najvece klenove hvatao na emerdzere na #14 i #16  :doh:

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Ovako, po mom iskustvu zuto-crna nije neka kombinacija za bambulu. Imao sam zato par osa u kutiji za musice, na njih sam ga razbio ove sezone, ali na tu kombinaciju bambule slabije.
Crna bambula - standard, svaki klen je voli, medjutim mnogo je juri i sitan!

Moja najbolja iskustva, na mirnoj, stajacoj vodi (bari) se vezuju za bambulu crveno-crne ili narandzasto-crne boje koja je farbana kao osa (krug crne, krug crvene..)!
Mozda je slucajnost, ali ja sam posle mnogo izlazaka ubedjen da krupniji klen ovoj kombinaciji ne prasta! Ono sto me odusevljava je da takvu kombijaciju uzima i kada bambula stoji i duze od 15 sekundi na povrsini, dok kod crne i zuto-crne nisam imao takve slucajeve!
Na reci je nisam dovoljno cesto koristio. Ali sam primetio da crvena bambula na reci ume mnogo vise da privuce klena nego crna...

Sta znam, ipak su to moja iskustva. I moj utisak je da je klen lud za crvenom bojom...  :yeswink:

P.S. Nemoj da mi verujes, probaj  :bleh:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa mislis da necu probati...ih,ja volim sve da probam ko m..... :yeswink: :yeswink: :yeswink: :yeswink:
za bambulu i ja znam da nema sanse da je uzme ako je vec nije pokupio u prvih 5-6 sekundi,al ove dekore cu da probam obavezno.....

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
crni daj da vidimo te tvoje emerdzere ako nije problem.....

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
baš krupnog i nisam uhvatio.A od boja baubala lovio sam na svašta,najveći okidač je sam pad muve na vodu.Čuveno PLOP!
Ako je tu glavonja naskače bez nekog čekanja.
Pored klena prošlo ljeto su me iznenadile potočare koje su se isto ovako ponašale kao klen!Samo su tražile nešto finiju i malo manju muvu.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
crni je napisao(la):
Ja znam mnoge koji se kunu u osa dekor ... nema pravila taj da je uzimao crnu sledeci put ce bolje osa dekor.Ja sam prosle godine svoje najvece klenove hvatao na emerdzere na #14 i #16  :doh:

Moj drug sem osa mada nisu od balze ili poliuretana, vec policelonske nista drugo i nema za klena i nema namere da promeni pa i neradio klen. Ja pak ne skidam crne u 90% ali u 10 menjam pa ubijam od menjanja  :)

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Moje skromno iskustvo kaze da je osa dekor bolji u slucajevima kad zelim da muva bude neko vreme na vodi, tj. u voznji...crnu mnogo teze uzima ako je ne zgrabi odmah po padu na vodu, dok sarene zna da uzme cak i kad zaparaju vodu. A mogu da kazem i to da su narandzasto-crne meni najbolje rezultate dale rano ujutru i u sumrak, to jest kad je smanjena vidljivost, ili je voda zamucena...
Neznam, mozda nasi Timocki klenovi  imaju drugacije navike...ali moze da se proba.

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Ja sam taj koji se kleo u u zuto crnu bambulu :D tj.osu bambulu,lepo sam prolazio ali samo u periodu posle zabrane,na dalje sam je retko i forsirao, jer uglavnom forsiram mokre muve,dobra je to muva  :yeswink:

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Osa dekor i crnu najvise koristim, odlican dekor!

Prilozi

• IMG_7928_cr.jpg
    IMG_7928_cr.jpg
    86,5 KB · Pregleda: 259

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
nema tu ubedjivanja ja verujem da su i ovakve boje nekima od vas favorit broj jedan kao sto je meni crna....jedino sto sam primetio kod ovog dekora je da mali ne napadaju, svakog kojeg sam ulovio bio je veci od prosecnog koje sam hvatao na crnu bambulu.....

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Gegula mislim da to koju boju napada najviše ovisi o prirodnoj hrani, tj. šta mu i inače u datom periodu "servira" majka priroda pred usta. E tako sam ti ja do prošle godinu koristio samo crno, a zadnja sezona
je bila takva da crno jednostavno nije htio i onda sam se čudio pa šta mu je majku mu. Razmišljam ti ja tako i sjetim se da je opće primjećeno nenormalno velik broj osa, kako u mjestima gdje živimo tako i kraj vode.
Isprobam ti ja tako jednu osicu i počnem razbijati klena i to uglavnom "veće" od 500/600 grama pa nagore. E još nešto nije udarao u prvom padu tj. bilo je i takvih ali su bili manji, nego tek kad ga voda ponese nakon nekih par
sekundi ili metar dva vožnje.
E sad, to ne znači da ću ove sezone bacati isključivo ose, jer možda mu ne budu na repertoaru, treba sve probati i biti spreman na njegov široki asortiman prehrane i ako mu ga ubodeš šta jede onda... e onda uživaš.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
gegula je napisao(la):
za bambulu i ja znam da nema sanse da je uzme ako je vec nije pokupio u prvih 5-6 sekundi,al ove dekore cu da probam obavezno.....

Auuu mislim da ovde silno gresis.Na prvu loptu se uglavnom zalete sitni a na voznju se uglavnom dobija krupan klen.Ovi sitni cim nesto padne u njihov vidokrug kidisu ko ludi e tek ako je ne pokupi neki junior mozes da ocekujes pristojan komad a to se ne desava cesto.

Emerdzeri i plivajuce nimfe,klasika...tanak tipet,bacam jedno metar iznad klena i pustam da voda nosi musicu.Izbegavam zabacaje uz samu obalu(tamo je uglavnom sica) sto vecina radi vec trazim ribu nesto dalje od obale i u brzacima iza kamenja,prepreka...

Ovo su moja iskustva tako da ne misli neko da ovo namecem kao jedino ispravno

ss3ij.jpg

ss4kc.jpg

biotemerdzer.jpg

cdc2.jpg

fazance1.jpg

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
jbg crni ja vidim samo zabe....nema od slika nista...
ja ti pricam kako je kod mene jer klena lovim uglavnom u razlivima drine i tu voda stoji,dubina od pola pa do 4-5m,naravno sve se desava oko granja kojeg ima na svakom koraku ili pod samim vrbama gde je voda duboka sa te strane....na zivoj vodi ne pecam...rekao sam sebi milion puta probacu da ga jurim na zivoj vodi jer su leti tamo oni preko kile ali jbg....meni su lepa i zanimacija ovi do pola kile mada ne retko udaraju i veci posto je dubina velika...ovog leta cu pripremiti jednu lepu reportazicu sa ovih mojih terena koji su neprikosnoveni za klena....potpisujem...s proleca su komadi kao bucovi ,po par kila ih ima... evo jednog..
http://www.youtube.com/watch?v=rFTbiUm8UuE&feature=mfu_in_order&list=UL

Vrh Dno