BAMBULA!!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to se zove "polypropylene yarn" i služi ti kao indikator da lakše vidiš muvu u daljini...moja ni jedna bambula nema to. Kada lovim klena na vecoj daljini ne piljim non stop u muvu nego otprilike znam gde se nalazi i kada vidim da riba nešto pokupi lagano zategnem i ako je klenđo kupio moju muvu zakači se.

To kupiš tamo gde kupiš i ostale materijale za vezanje mušica  a ima ga u raznim bojama...npr. ovako izgleda
PF.jpg

Tare

Junior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
0
Ok,hvala ti.. :)
I ja otprilike to tako radim kad daleko zabacujem ili kad sunce zadje pa ne vidim nista  :D

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Alternativa za ovaj materijal je konac kojim se opšivaju itisoni!
Ako imaš radnju u blizini svrati i pitaj,zamoli da ti daju koje parče.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
tommylee je napisao(la):
Alternativa za ovaj materijal je konac kojim se opšivaju itisoni!
Ako imaš radnju u blizini svrati i pitaj,zamoli da ti daju koje parče.

Svi izlaze u susret imaju oni to na ogromnim kalemovima.Inace jako dobra boja za ose bambule za u krila je crna poja ovog yarna..,izuzetna..!

Pozdrav.
Marko.

Tare

Junior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
0
Napravio sam par komada,pa evo jedne:

Uploaded with ImageShack.us

Nisam jos naucio fino obojiti,da budu skroz sjanje,al na ovoj ima zutog tusa,crnog laka,i bezbojnog laka,mozda bi ljepse mogao ofarbati da imam i zuti lak,ovako moram koristiti tus pa ga preci ponovo bezbojnim...

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
tommylee je napisao(la):
Strelko nije ti fazon,praviš od ovih valjaka!
Prosto ti zavidim,ja imam punu kesicu nekih opiljaka i od njih pravim.
Bilo nekada kod Đoleta u nizu tjela,poluobrađena.
Za dan si mogao napraviti kamaru bambula!

Bice uskoro!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Obavještavaj!
Tare,ja sam farbao svim i svačim a završni sloj udarim bezbojnim lakom za nokte i dobijem čistu i ravnu površinu.
Imaj na umu da što više laka budeš stavljao to će bambula više da tone!
Inače lijepo si nogice navezao.

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Malo me nervira kad bambula na vodi stoji sa okom udice okrenutim na dole. Cini mi se da je bitna ravnoteza. Kako ih napraviti da leze vodoravno na vodi?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    64,8 KB · Pregleda: 350
  • 2.jpg
    2.jpg
    61,8 KB · Pregleda: 300
  • 3.jpg
    3.jpg
    73,3 KB · Pregleda: 241
  • 4.jpg
    4.jpg
    60,9 KB · Pregleda: 251
  • 5.jpg
    5.jpg
    58 KB · Pregleda: 253
  • 10.jpg
    10.jpg
    63,8 KB · Pregleda: 234
  • 11.jpg
    11.jpg
    76,2 KB · Pregleda: 253
  • 13.jpg
    13.jpg
    83,4 KB · Pregleda: 257

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ravnoteža se postiže malo težom udicom, tako da umesto tanke i lake udice za suvu koristimo malo teže udice namenjene za nimfe ili mokre mušice.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Ima istine u ovome sto kaze Sebastijan,ja koristim uglavnom F15 za bambulu,i F11-2sh ,ali # 8 ,takodje ove slike koje si postavio,na njima se primecuju ogromni komadi balze,loptastog oblika bez detalja na njima,nema oblikovanja i suzavanja iste kod grudnog dela odnosno kod mesta gde ces vezati krila i noge,takodje potrudi se da balzu osmirglas izmedju kontra kuke i samog dna bambule..,izravnjaj joj taj deo,kako bi "legla",na vodu..,ja ne pamtim da mi se nekada desilo da mi se bambula okrene na povrsini vode za 180 stepeni  (oko grana da  :D  ,ali na vodi ne...)..Evo kako igleda bambula koja pliva savrseno..

Pozdrav.
Marko.

Prilozi

• Bambula.[1].jpg
    Bambula.[1].jpg
    203,5 KB · Pregleda: 368

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Mislim da cikamike pita nesto drugo...njemu,kol'ko sam ga ja razumeo se desava da mu bambula tone glavom napred a ne da se okrece na ledja ili bok.Ako sam u pravu onda mogu da ti kazem da postavljas telo blize okcu ili da uradis jace nozice jer ces tako nadomestiti plovnost u tom delu sa delom udice gde je balza.Ne smetaju ovako buckasta tela ni malo osim mozda vizuelno.
Konkretno 3 musica ima da ti pliva/tone okcem na dole.

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Moguce da nisam bio jasan... ali upravo se desava ovo sto je Crni opisao - Tone okom udice na dole (bambula dubi na glavi)

Na ovim slikama su udice F11, F15, F11-2sh i jos po neka... Tako da je najverovatnije presudan oblik (sa manje materijala ka glavi muve kao sto primetilii).

Ove Masiceve su mi dobro poznate, jel pouzdano znam da ne mase ribu (bez obizra sto mu je nick 'masic' :D )...

Zakljucak bi bio da se povede racuna o obliku same bambule... ona ce svakako naterati ribu da napadne, ali da li ce se riba zakaciti, to je pitanje...  ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Pa jasno je kad pogledas tvoje i Markove slike bambule u cemu je problem. Markova tela su konusna i stanjuju se ka usici udice, tvoja su zdepasta i previse ravna.

Vrh Dno