Bambus - 1 wt štap?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Moze biti solidno jeftin. U USA ih ima masa od po 250-300$ pricam o novim stapovima. Blankova ima gomila od po  80-150$.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
dzolix je napisao(la):
To nije stap za nekoga ko  trazi rezultat  ili da lakse ufati ribu, nije za takmicare ali ko hoce da lovi sa gustom to su stapovi za njega to neznaci da lov grafitnim nije gust  ,, Nisu za strimere i za podvodne po meni vise su za lov sitnijim musicama , lov lipljena midgevima i sl ..
nisam bojane nikada musicario ali sam pecao sa sestougaonim bamusom na plovak. to je taj lepljeni pretpostavljam? svanulo mi je kada sam dobio grafitni silstar  :D
dzolix ovde si u citiranom sve objasnio . to nije stap za mene  :nowink: ja sam za prakticnu varijantu . objasni mi taj gust? sta se tacno desava kada zamenis grafit sa drvetom?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
nisam bojane nikada musicario ali sam pecao sa sestougaonim bamusom na plovak. to je taj lepljeni pretpostavljam? svanulo mi je kada sam dobio grafitni silstar  :D
dzolix ovde si u citiranom sve objasnio . to nije stap za mene  :nowink: ja sam za prakticnu varijantu . objasni mi taj gust? sta se tacno desava kada zamenis grafit sa drvetom?

Sale, bamboo duzi od 8 stopa i nema neku svrhu sem mozda kolekcionarske vrednosti. Takodje u nimfarenju ili strimerisanju. Ali je ogroman gust pecati na suvu laganim bamboo stapom recimo 7' klase 3-4. Sasvim korektno je lagan, jako fine prezentacije, baca se odlicno svim mogucim tehnikama i zaista je osecaj jedinstven. Isto kao kad poredis recimo drzanje u ruci plute i neke drske od eve. Prirodan materijal, drvo bre, prelepo izgleda jednostavno znas da se sa njim nije igrala nikakva masina vec je svaki deljan rucno, lepljen, vezivan. Osecaj zaista jedinstven. Ako ces o prednostima u odnosu na grafitne, mogu da ti odgovorim pitanjem. Koja je to prednost  grafitnog stapa od 400e u odnosu na onaj od 150-200? Slozices se da i nema neke realne prednosti u prakticnoj primeni sem u osecaju. Ista je stvar sa bamboo stapovima. Ali ne zato sto su nadrkano skupi jer nisu sem onih kolekcionarskih i novih nadrkanih proizvodjaca gde je vec njihov motiv cist luksuz.
Dakle ako gledas realnu primenu tu je stvar prosta, nista nije u prednosti grafit nad bamboo ili glass, kao i obrnuto. Sve se svodi na subjektivni osecaj.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
simpsone ja ako budem kupovo stap  vjerovatno cu traziti  bambusov u takvom nekom rasponu ali cu nastojati da ga prvo vidim direktno  nevolim na nevidjeno preko neta i to za lov kao sto sam naveo jesenje sitnim musicama ,,
sasats to je tesko objasniti nesto te naprosto vuce kao magnet kao hipnotisam da ga koristis npr ako lovis grafitnim par sati sa bambusiovim bi bio rado cijeli dan i tako je i bilo , npr cak i ako ti se zakaci zekica uklija tebi to postane interesantno ,,

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpsone kapiram sta pises . nemam neku potrebu a ni sklonosti ka priboru nizih klasa pa verovatno zato i nisam odusevljen idejom da posedujem bambus stap.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
To je vec druga stvar i ja tako trenutno razmisljam. A pogotovo ne razmislam o stapu za suve muve iskljucivo.

stibra

Newbie
Učlanjen(a)
12.01.2016.
Broj reagovanja
0
Moderni hollow bambus štap sa modernim ljepilima, u kraćim dužinama nije ništa puno teži od karbonskih štapova.
A osjećaj je jako, jako dobar. Pogotovo za mahanje na kratkim udaljenostima, gdje rijetko koji karbonski štap ima osjećaj.

Meni fiber štapovi nisu legli, isprobao nažalost samo 2 komada.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Stibra brate, gledaj privatne poruke :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Vrh Dno