Bambus - 1 wt štap?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Koja je poenta pecanja uklija? Kako god da je pecas ona leti napolje

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Mafke Orvis superfine UL ne postoji kao model. Postoji bez tog UL :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Bojane ,ni na jednom modelu Orvis-a ne stoji UL,nego sam ja dodao za UL primenu. Mnogi na zalost koji nisu probali pecanje ovim laganim stapicima nipodastavaju uopste i postojanje  ovako lakih verzija.

Nisu ludi najpoznatiji proizvodjaci stapova sto rade ovako lake verzije,a pogledajte samo cene. Veliko je uzivanje osetiti polakilasicu ribu na ovako finom priboru. Zna da posle borbe izazove lagano drhtanje ruku i da najezi dlake na rukama kada se riba oseti u samu plutu.

Jedina mana je slaba kontrola krupnog ulova na zaraslom priobalju i  dnu reke, a za to sluze  malo jace klase stapova.

Iz godine u godinu kakve se pastrmkice pecaju na divljim vodama,wt. 1 je jos i logicnije resenje od vecine drugih stapova.

Mislim da bi svaki ozbiljniji musicar trebao da ima jedan lagani komplet,nadje se primena uvek po potocima nekim,pa makar i za beovicu,uzivanje je zagarantovano. .

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Ako vec poredis sa automobilima onda uporedi sa nekim Audi A6 i nekim besnim oldtimerom cabrio.
ja bi pre uporedio ...da se vozis svojim kolima ili da se guras u punom autobusu  :D nisam nikada pecao na drveni stap , tacnije nisam musicario a pecao sam bambusom na plovak davno pre mozda vise od 30 godina . ja ne vidim kakvo je zadovoljstvo pecati na drvenu motku osim sto je etno fazon sada popularan i postao je stvar prestiza .

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Saleja i ja smo jednom prilikom  eksperimentisali sa nekim 4-ama ,sve sam vrh medju stapovima medju kojima  se nasao i T&T.

E,kada je Saleja iz drvene kutije izvadio trodelni bambus i isprobao ga,odlepio je i rekao da nece da se odvoji od njega vise.

Eto imenjace,vredi isprobavati pa diskutovati. Takav je osecaj pruzio stari bambus u ruci i punjenje uopste da nas je zbunio.

Bambus je trebao da se reparira i  sminka nesto i tako osta u kutiji kao ukras. Saleja nema vremena da mu se posveti,ali cim ga sredi garant

da ce pecati  bambusom pored puno vrh stapova.

Naravno da ima i pomodarstva mesanog sa prestizom,ali ima i uzivanja  :yeswink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke Fly je napisao(la):
Nisu ludi najpoznatiji proizvodjaci stapova sto rade ovako lake verzije,a pogledajte samo cene.

Mafke, prvo svega par vrhunskih proizvodjaca uopste proizvodi 1wt stapove. Drugo to obicno bude jedan jedini model i u jednoj jedinoj duzini. Dakle udeo u proizvodnji ovih stapova je toliko beznacajan taman koliko je beznacajan i broj kupaca za njih.

Znam vrlo dobro kako je loviti takvim stapovima obzirom da sam ga i sam imao. I sa moje tacke gledista to je cisto bacanje para i izivljavanje bez ikakve potrebe. Glass 3wt je 18x upotrebljiviji stap. Da ne pominjem vetar i kontrolu struna 1wt i nize kada dune.
Mislim dal me kapiras? Nema tu nipodastavanja vec nema svrhe.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Bacao sam #2 i nije mi islo, kako li je tek sa tim silnim nulama ? :D

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Glass trojka.... Taman :)

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Meni se bre svidja osecaj na 2 wt. i to DT 2 kanapom. Ful flex je stap lepo osecam punjenje i jednostavno uzivam u tom ''sporom'' pecanju.

Boki,ponavljam se,prrobao sam i imao svasta,a poceo sa stapom 6/7. Neko me nabedjivao na NET-u da  osim 2-ke nisam nista video jer je toliko volim.

Jednostavno Superfine stap na kom pise ( na poklopcu plute ) ''ULTRAFINE'' 7'9'' 1 1/2 oz koji spada u legendarne stapove je za mene

uzivanje,a ne izivljavanje u pecanju i ovaj stap me je kupioooo od prvog kontakta.  Postoji mnooogo ljubitelja UL FF-a,ali ne kod nas i to

Boki dobro znas. Brate,razliciti ukusi su nam :blush:  Za ribe od 200-500 gr. ova 2 -ka mi je fantazija,dovoljno snage ima,uzivanje u

samom pecanju,a i zamara ribu sasvim pristojnom brzinom,tako da nema nikakvog izivljavanja nad ribama.

Jedini problem mi je kada mi opauci kilas klen u jurne u sevar  :doh: . ALP mi je davao savet da stavim samo jaci tipet i udri,inace je jedan

od retkih forumasa koji  je podrzao 2 wt. i sam uziva u lovu ovim priborom.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Bojane,i ti volis kao i ja sitne musice da koristis do br.20. Mislis li da ces finije prezentovati 20 -cu suvu tezom klasom stapa od 1 wt.,koji

je upravo namenjen za male suve musice po pritokama ( citaj nasim potocima )  ??? Znam se da moze i radio sam to cesto,ali finije ?

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
za mene je pecanje na bambus pored grafitnih stapova isto kao kad ides peske a imas auto
  Tako nekako,,, pecanje sa bambusom je pecanje sa dusom, prirodnije  :) steta je sto ih kod nas nema  direktno u prodaji  i sto su im cijene visoke inace bi bili puno vise zastupljeni ,,, bez obzira sto su tezi od grafitnih  osjecaj je veci , malo se teze baca u odnosu na grafitne,,,Peco sam sa bambusom dok mi nije puko  tako da to pisem iz licnog iskustva,,,

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke Fly je napisao(la):
  Meni se bre svidja osecaj na 2 wt. i to DT 2 kanapom. Ful flex je stap lepo osecam punjenje i jednostavno uzivam u tom ''sporom'' pecanju.

Boki,ponavljam se,prrobao sam i imao svasta,a poceo sa stapom 6/7. Neko me nabedjivao na NET-u da  osim 2-ke nisam nista video jer je toliko volim.

Jednostavno Superfine stap na kom pise ( na poklopcu plute ) ''ULTRAFINE'' 7'9'' 1 1/2 oz koji spada u legendarne stapove je za mene

uzivanje,a ne izivljavanje u pecanju i ovaj stap me je kupioooo od prvog kontakta.  Postoji mnooogo ljubitelja UL FF-a,ali ne kod nas i to

Boki dobro znas. Brate,razliciti ukusi su nam :blush:  Za ribe od 200-500 gr. ova 2 -ka mi je fantazija,dovoljno snage ima,uzivanje u

samom pecanju,a i zamara ribu sasvim pristojnom brzinom,tako da nema nikakvog izivljavanja nad ribama.

Jedini problem mi je kada mi opauci kilas klen u jurne u sevar  :doh: . ALP mi je davao savet da stavim samo jaci tipet i udri,inace je jedan

od retkih forumasa koji  je podrzao 2 wt. i sam uziva u lovu ovim priborom.

#2 vec mogu da "svarim" kao i #3 jer je razlika beznacajna a ponuda struna daleko veca. Dvojke stapove vec pravi znacajno vise proizvodjaca, i vidis kako polako dolazis na moje :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
dzolix je napisao(la):
  steta je sto ih kod nas nema  direktno u prodaji  i sto su im cijene visoke inace bi bili puno vise zastupljeni
da ih ima kod nas i da su cene koliko stvarno vredi (plafon 10ak evra)niko ne bi na njih pecao. bambus je klasicno pomodarstvo. ja ne vidim ili ne umem da vidim , ni jednu prednost bambusa u odnosu na grafit u prakticnoj primeni . osim sto je moderan  :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
da ih ima kod nas i da su cene koliko stvarno vredi (plafon 10ak evra)niko ne bi na njih pecao. bambus je klasicno pomodarstvo. ja ne vidim ili ne umem da vidim , ni jednu prednost bambusa u odnosu na grafit u prakticnoj primeni . osim sto je moderan  :D

A jesi li probao neki?

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Ime, mnoooogooo podcenjujes bambuse  :doh: Iz vrlo zavucene provincije u Kini se biraju najkvalitetniji komadi bambusa i zaista ima

remek dela od stapova ovog materijala. Tito je na poklon dobio bambusov musicarac sa dozivotnom garancijom,a cena ne sme da se

pomene  :eek:

Napisah da je bambus i to nize klase ( oko 100-nak € ) iznenadio i Saleju i mene kakvu prezentaciju je pruzio. Pa Saleja zaboravi T&T  :doh:

Mozda ga ponesem kada se sretnemo pa ga isprobaj,iznenadices se  :yeswink:

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Bas sam to htjeo pitati i pitam isto dali si probao da lovis sa  sljepljenim bambusom a ne sa  cijelom  biljkom  :)  Kad pogledas kako kamionom prelaze preko njega a njemu nista drukcije ces misliti ,,To je stap za cijeli zivot ,, mana mu je da se vremenom krivi  u dijelu spica  a taj problem se rijesi da  se  zagrije i stavi u stegu da se izravna a ja to nisam uradio i tu mi je puko  i zato se cesto prodaje rezevni spic uz stap ,,  inace su ako se pravilno odrzavaju onda su  nesalomivi ,,Kad pogledas  Hardy Palakona  sto kosta po 3 hiljade evra i jos neki a  kad bi kod nas bilo vise niskobudzetnih od po nekih 200, 300 evra bili bi vishe popularni..  a realno nemoze biti bas jeftin jer je skroz rucni rad ,,To nije stap za nekoga ko  trazi rezultat  ili da lakse ufati ribu, nije za takmicare ali ko hoce da lovi sa gustom to su stapovi za njega to neznaci da lov grafitnim nije gust  ,, Nisu za strimere i za podvodne po meni vise su za lov sitnijim musicama , lov lipljena midgevima i sl ..

Vrh Dno