Beadhead Pheasant Tail

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
fazancic je muva na kojoj je najbolje uciti se. lako se vezuje, pa covek ima vrlo brzo vizuelno zadovoljstvo nekim svojim radom
po lovnosti je jedna od najboljih pa je samim tim zadovoljstvo vece

u pocetku ljudi mahm vezuju sve i svasta, sednu i vezuju bez reda, a upravo suprotno treba raditi, bar po pet u seriji,

vezivanje muva nije nista tesko, potrebno je samo vezbati i to je sve, cist zanat.

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Oholi pravi odgovor za početnike! Ja i sam znajući koliko imam vremena, para i svega toga, uz savet nekolicine sa foruma (ponajviše Seba), smislio strategiju koju preporučujem svima. Od svih vrsta muva izabrati par najlakših, najlovnijih i najpoznatijih. I onda kao što ti kažeš samo nabaviti materijala za njih i vezivati u seriji. Evo i ja se još uvek  toga pridržavam, zato sam Princu nimfi sad dodao još Fazana i pored nekih crvića od nimfi za sad to je to. Pogotovo ako znam koje sve ribe lovim. Tako sam isto uradio sa suvim i strimerima. Naravno da se iskusniji vezači neće možda složiti sa time, ali ovde kod mene u Banatu verujte da je i to previše  ;)

Crni sad mi je mnogo lakše, posle one jedinice što si mi dao  :tbumb:

Seb u kom smislu misliš da skratim rep, korisitm 5 fibri, ja sam baš mislio da sam tu pogodio dužinu, za razliku od prošlih  :D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
pa rep na nimfi je max pola duzine tela... mada ne moras biti ne znam koliko precizan, cak i kad je predug nije katastrofa. medjutim ako koristis previse isperaka rep bude previse veliki zapreminski meni to izgleda kao extended body...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo oholi je fino objasnio za rep...;) samo ti ponvaljaj tih par modela i ima da ih radiš samo tako  :yeswink:

moja velika greška kao početnika je bila u tome što sam vezivao sve i svašta ko što sam ti več pre pričao ali evo opet to spominjem za pouku svim ostalim koji počinju da vežu....odlučiti se za jednu imitaciju kako si ti napisao i nju naučiti raditi i tako polako redom

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Udica Gamakatsu f16 no 12
Rebra bakarna žica
Rep i telo fazanov rep
Grudi crni fleš dabing
Glava konusna

Shelby gt500

Junior member
Učlanjen(a)
16.12.2011.
Broj reagovanja
0
pošto ne mogu naći temu običnog fazana postavit ću slike ovdje a moderatorima ako nije problem neka prebace ako postoji tema,

te se izvinjavam na kvalitetu slike ali nisam nikako mogao uštimat macro na telefonu

6d0dbe8d4f4241b8c84ef8944494543a.jpg

5c5857f6251999d5d4cee176547f7fde.jpg

Shelby gt500

Junior member
Učlanjen(a)
16.12.2011.
Broj reagovanja
0
da dodam još jednu muvu jer ne znam gdje bi postavio,radio sam je kao što radim fazana samo što nema nigdje fazana,tijelo dabing rep i krila jarebica,pokrov cdc  ,udica 10

c3aa6d18978241c8ae66b3914b068284.jpg

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Pozdrav, ne znam gdje bih da stavim nimfu fazanov rep pa sam dozvolio sebi da stavim ovdje.

Nimfa Fazanov rep:

Udica: Gamakatsu L10-2H vel. 12
Tijelo: Wapsi Spikey dubbing
Tijelo pokrov: Svijetlo smeđi biots
Rebra: UTC žica zlatna
Thorax: Wapsi Spikey dubbing
Krilni pupoljci: Fazanov rep
Rep: Fazanov rep
Otežanje: Olovna žica

001msz.jpg

002vwq.jpg

003yob.jpg