Beli Timok - MRTVA REKA

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Kada sam pitao misleo sam dali neko ima pouzdane informacije.

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Ma kaj se tebe smatra Beli Timok kad imas tvoj Svrljiski  :D

Ima druze ribe svuda kao i pre ali manje.Poribljavano je uzvodno od Vratarnice,mada ne moze se poribiti klenom a on je nama najzanimljiviji.
Ja voljem moj Trgoviski,jest da nema ribe al je baer cisto kao u Patagoniji hehehehe

Aj kad krene sezona spusti se cirom do Grljan pa da lovimo zajedno a doso bi i ja malo "gore" preko leta da se oprobam    :)

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Eee... smatra mi se još kako  :D

Ja ću ove godine teško sa se spuštam nizvodnije od Podvisa a ti kad god da rešiš dođi da ih cepamo ovde.

Stimulator 64

Newbie
Učlanjen(a)
09.04.2012.
Broj reagovanja
0
U vezi katastrofalnog pomora na Belom Timoku 2007.godine, privedena su i neko vreme držana u pritvoru četvorica direktora firmi koje su mogle da se sa tim povežu. Istražni a potom i sudski proces je protekao tako što nije moglo ni na koji način da se bilo šta pouzdano dokaže, jer je dosta traljavo uradjeno u startu, prilikom uzimanja uzoraka, mnoge firme nisu doizvoljavale ulaz, pristup šahtama, odvodnim kanalima i sl. Na kraju svi su oslobodjeni optužbi i završilo se po sistemu: tresla se gora rodio se miš. Procenjena je šteta naneta ribljem fondu u iznosu od oko 75.000,00 evra. Biološki fakultet je naložio da se tri godine zabrani ribolov na određenim deonicama po 5 km uzvodno od Debelice i Vratarnice i to se pokazalo dobrim jer se u određenoj meri prirodnim putem povratio riblji fond. Osim poribljavanja krupnim mrenama iz Dunava, drugih poribljavanja Belog Timoka od tada nije bilo. Sada čekamo i strepimo hoće li se ponoviti nešto slično obzirom da smo po takvim pitanjima odavno već ''trusno područje''. 

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Stimulator 64 dobro došao na forum i hvala ti na ovim informacijama  :tbumb:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Zaječarci, pumpajte čamci.
u Svrlljigu i okolnim planinama pada velika kiša.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Mare ovamo je potop u toku, mnogo pada sat ipo već...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Jedva čekam da prođe ovaj mrest po sili zakona i da se reka smiri... makar ništa ne upecao... moram da posetim ova mesta... po hiljaditi put.

BELI TIMOK

57294597.jpg

56706996.jpg

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Strelče da li je ovo ravanski most možda?
Kakva je situacija sa B.T. Da li će biti ok voda za mušičarenje početkom sledećeg meseca?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Ovo je most u selu Donje Zuniče, dobar klendžijski teren do trovanja 2007.godine. Ima i sada ribe ali mnogo, mnogo manje. Meni se dopada zato što ima manje skobalja nego nizvodno prema Zaječaru.

Vrh Dno