Belly Boat - Float Tube

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Delom prosle i delom ove ribolovacke sezove sam imao prilike da se uverim u prednosti i mane ovih plovnih pomagala.
Da pocnem od prednosti a ima ih dosta.

- malih je gabarita i veoma laka za transport
- u par minuta je spremna za koriscenje
- olaksan pristup svim izglednijim mestima gde sa obale to nije moguce
- brzo menjanje pozicije
- riba se izgleda ne plasi kada pecate iz ovoga a sta vise sam im valjda bio i zanimljiv  :D
- prijatan i komotan osecaj, rasterecena ledja i vrat od opreme, noge opustene (sem ako ne glisirate vece daljine) :)
- odlicana za jezera (gde je dozvoljeno pecanje iz plovnih sredstava, mada svuda jeste ako ste ukotvljeni uz obalu), bare i mirnije tokove reka, zatoke, MORE
- Veoma stabilna

Neke od losijih strana:
- Ogranicenje nosive tezine u zavisnosti od modela
- Nije namenjena za brze tokove
- Mozda izazovete negodovanje ostalih ribara (ako pomsile da im pasite ribu i ometate ih u ribolovu  :doh: )
- Nije za ekstremne hladne uslove (zbog zdravlja najvise)

Posto mi je prethodna bila oteta od prijatelja morao sam da nabavim drugu i kad isprobam malo cu vise o njoj.

My mission completed

Prilozi

• FBS-57000010_P1.jpg
    FBS-57000010_P1.jpg
    26,5 KB · Pregleda: 767

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Moram priznati da je i meni ovo nekako zanimljivo ali vise mi se dopada kanu kakvog ja imam...nego, da ptvrdim jedan detalj kojega je Djole opisao...
"- riba se izgleda ne plasi kada pecate iz ovoga a sta vise sam im valjda bio i zanimljiv"

Kada ja idem malo po jezeru sa mojim kanujem (jos nisam pecao iz njega ali sledece sezone hocu sigurno) cesto mi se desava da poneka stukica od par kila dopliva do samog camca dok polako plovim. Cak i sarani, klenovi i ostale ribe pokazuju interesovanje, somivima se takodjer priblizim da ovi ni ne mrdnu...i tako je to vrlo cesto ra mnogobrojnim ribama.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Stavrno, i ja sam primetio da sve ribe vole te ploveće stvari - čamce, glisere, jahte.... :hammer: baš se skupljaju... :D :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pa baš kada inzistiraš  8)

oceaner11.jpg

ma ribe su mnogo znatiželjna bića, nešto neverovatno!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
aman ljudi  :doh: ja mislim na prave ribe  :nowink: :doh:

evo iskopao sam neku sliku, ovaj u žutoj majici sam ja  :D

Vec sam na forumu predstavio ovaj moj kanu, evo ode je jos par slika http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=234.15

Prilozi

• DSC08150.JPG
    DSC08150.JPG
    132,9 KB · Pregleda: 362

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:D pa nece valjda!?!

Par zanimljivih fotki mušičarenja iz belly boata , ok nije baš belly boat ali tu negde je to ;)  :D - Rudi Heger i somče

Wels3.jpg

Wels4.jpg

Wels5.jpg

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Zamišljam kako izgleda kada te glisira ovaj som po jezeru  :D

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Moj drugar musicar pre desetak godina nabavio slicnu stvar i krenuo da juri klenove na Gruzanskom jezeru (tad ih je bilo dosta)... Krenu sa obale seljaci da komentarisu, vidi onu budalu, sta on misli da predstavlja sa onim cudom, pa jos musicarski pribor, pa sta on misli sa onom motkom, bolje da je sljive kuci mltaio... a on laganica se priblizi iz dubine i gadja u obalu...
Kad je poceo da ih cupa seljaci u tajac... Dan danas nas drugar hvali ovu spravicu i svakako bih je i ja jednog dana nabavio, bas za jezera... i na primer stuku...  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to je super stvarcica a meni se posebno dopadaju ovi malo veci sa veslima jer sedis malo iznad vode tako da imas bolji pregled na vodom, dalji pogled...čamac (kanu) više volim samo zbog toga što mogu da se ustanem na noge ili na kolena i tako veliki deo vode mogu pregledati pogledom...naravno, to se podrazumeva ako lovimo na viđeno. Inače ja uvek lovim na prvom mestu na viđeno tek ako mi to ne donese rezultate krećem na drugu strategiju "smislenog češljanja" ako je teren predvidljiv (govorim o štukama).

Vrh Dno