Djole Nis
Hero member
Jbg kad moram ovako da pocnem topic a povod je da uvek se nesto uradi ili treba da se uradi kada se desi nesto ili podje naopako. Ovog puta cu pokusati da malo nateram MFS da porazmisli o ovom problemu. Pocecu od price jednog poznanika koji je putem Srsko-Norveskog drustva imao priliku da prosle godine ucestvuje u Norveskoj na internom takmicenju izmedju Srbije i Norveske u musicarenju. Ono sto je na mene ostavilo poseban utisak je to koliko su Norvezani dali paznje na bezbednost takmicara. Jedno od toga je bilo da je svaki takmicar bio obavezan da nosi prsluk za spasavanje (koja varijanta prsluka, ne znam). Uz obaveznu ekipu za spasavanje, ekipu hitne pomoci (medicinsko osoblje), strogo pridrzavanje pravila uz prethodno skretanje paznje na bezbednost. Ukratko nista nisu prepustili slucaju. Drugo gledajuci i neke emisije gde su odrzavana takmicenja varalicarenja iz camca i musicarenja iz camca - takodje su bili obavezni prsluci za spasavanje. Trece ne bih da imenujem dva poznanika koji su skoro imali na Drini padanje u Drinu sa veoma losim uspomenama na taj dogadjaj gde su da kazem, jedva izvukli zivu glavu. I da ne nabrajam dalje. Posto ce sigurno neko da kaze da: prsluci smetaju zabacajima, da su skupi i da se nema para za to i jos hiljadu razloga, opsti je utisak da se najiskrenije mora bezbednost samih takmicara podici na mnogo visi nivo. Jer glava ce da svrbi organizatora tek kada se nesto naopako desi a onda nema povratka.
I da zavrsim recenicom gde sam na nekom od nasih foruma procitao "GLAVA JE NAJSKUPLJA"
I da zavrsim recenicom gde sam na nekom od nasih foruma procitao "GLAVA JE NAJSKUPLJA"