Bojkot upozorenja 2013

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
schok je napisao(la):
...ovde se zloupotrebljava ova ustanova "decija bolnica" zarad ostvarivanja drugih ciljeva,u slucaju resavanja ovih zahteva iz bojkota,u pozitivnom, ova ustanova "decija bolnica" ostala bi na margini i bez i jednog uplacenog dinara na njihov racun.
schok je napisao(la):
nisam ja protiv bojkota,ja ga podrzavam bezuslovno.ja sam se zakacio za Gocijev predlog i zauzeo stav po tom pitanju,nadam se da sam ti sad bio jasan.poz
Da ne žuriš sa komenatarima bez predhodnog pažljivog čitanja video bi da to nije "Gocijev predlog", jer ja nikome ništa ne predlažem, samo konstatacija - ja dakle kažem šta ću ja uraditi u slučaju da "Bojkot upozorenja" ne da rezultate tokom 2013. godine.

Takođe bi, da si pažljivije čitao, video da ja nikoga ne uslovljavam, naročito ne ministarstvo i kažem npr "ako se ovi uslovi ne ispune uplatiću pare bolnici". U tom slučaju bolnica može da "izvisi" i imamo ovo što ti kažeš. Ali ja nisam dao nikakav ultimatum, ja sam rekao šta planiram da uradim ako bojkot ne uspe. Tu nikoga ne uslovljavam (osim sebe).

Licemerje, kako ti to zoveš, bi bilo napisati takav uslov u zvaničnom bojkotu. Kad Goci na forumu napiše šta će uraditi januara 2014. to nije uslovljavanje ministarstva, već samo iznošenje Gocijevih ličnih planova za 2014. Nadam se da praviš razliku između ovoga...

Ponovuću ti još jednom u skladu sa tvojim postom: u slučaju rešavanja zahteva "Bojkota upozorenja" organizatori bojkota će pozvati ribolovce da kupe dozvole.

Ako "bojkot upozorenja 2013." ne da rezultate, organizatori bojkota če organizovati "Sveopšti bojkot 2014."

To rade organizatori bojkota i time uslovljavaju ministarstvo i korisnike ribarskih područja.

S druge strane, pojedinac Goci 2014-te uplati 6900 dinara nekoj dečijoj bolnici. Pojedinac Goci iste godine pozove neke druge ljude da urade isto. Ali bez ikakvog uslovljavanja tipa "uplatite ako..". Dakle bolnica nikako ne može da "izvisi".

Da li sada vidiš razliku?

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
Ako se to ipak ne desi, ja lično ću uraditi sledeće i pozvati još mnogo ribolovca da učine isto. Pronaćiću neku dečiju bolnicu kojoj je potrebna novčana pomoć. Uplatiću njima tačnu sumu koliko košta dozvola u mom gradu (ove godine 6900 dinara) i sa kopijom uplatnice ću pecati cele godine.
kako ne predlazes nikom nista,ti si ovo napisao

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
sasats
..pa logicno je da je u startu problem oko love!!!!Sta je tu cudno???6000+ dindzi koje treba u startu da odvojimo za dozvolu zavrsava gde????
Platicu maticnom klubu clanarinu, 500dinzi znaci udruzenju za klasicne godisnje rezije...bojkotovacu kupovinu dozvole, na Gradac cu ici al videcu sta cu, dnevne ili mozda godisnju, pa bar znam na cemu sam..
Drina...ko to zna sta cu...i ove godine slabo sam isao, ako zaista bude tolika doplata, neisplati se...svaki odlazak me kosta 5-soma najmanje!!!!Ni kod babe nema dzave...

ma  BOJKOT 2013

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
od 10 ribolovaca raspolozenih za bojkot 9 kao glavni razlog vidi cenu dozvole . jedan bi mozda pristao da plati te iste pare nekoj bolnici ili sirotistu . a nijedan da plati a posle se juri po sudu i opet plati ali kaznu.
toliko ste neozbiljni i ponasate se kao deca . odvedoste raspravu sta je moralno oko stvari koja nema sanse da bude opste prihvacena.
prosecan ribolovac ovde kod mene ima celokupan pribor duplo jeftiniji od cene dozvole i njega samo zanima mogucnost da se ista smanji. tu moze da se gadja i pridobiju ljudi za akciju . sve drugo i sva druga prica je prazna prica . moram da priznam iako mi nije lako ( :'( ) da se slazem da je simpson u pravu da bi vecina prihvatila postojece i gore stanje samo da se smanji cena dozvole
ljudi pogresno rezonuju,zahtevaju savrsenstvo na vodama,a da im dozvola ima tendenciju pada vrednosti.dovodjenjem voda do savrsenog stanja ima za tendenciju porasta vrednosti dozvole.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
jel imas ti neki predlog ajde izlozi ga pa da vidimo ako je bolji od ovog gocijevog daj da ga cujemo......

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
schok je napisao(la):
kako ne predlazes nikom nista,ti si ovo napisao
Nisi ukapirao...

Ajd ponovo.

Ultimatum državi i, kako ti kažeš, zloupotreba bolnice, uz mogućnost da ona "izvisi" za donacije ako se uslovi ostvare, bilo bi sledeće:

Januar 2013, zvanični dopis državi, najbolje u ime organizatora bojkota: Pozivamo državu da tokom 2013. sredi stanje na vodama, u suprotnom pozivamo sve ribolovce da januara 2014. umesto kupovine dozvole za 2014. daju donaciju bolnici.

Kao što vidiš, tako nešto nije napisano, naročito ne u zvaničnom dokumetu bojkota (a ni na forumu).

Jedino je pojedinac Goci na forumu (velika razlika između posta na forumu i zvaničnog dopisa upućenom ministarstvu) napisao nešto što ima ovakvo značenje: Ukoliko ovaj bojkot ne uspe, ja lično ću januara 2014. umesto dozvole dati donaciju nekoj bolnici i tog januara 2014. pozvati i druge ribolovce da učine isto.

Dakle, ne možeš nekoga, naročito ne državu, da usloviš ako joj zvanično ne kažeš uslove. Ne može bolnica da izvisi za donaciju ako ja januara 2014. pozovem ribolovce da istog dana uplate donaciju. Tu nema uslova. Izađem u javnost januara 2014. i predložim ljudima da to urade januara 2014. bez ikakvih uslova za državu.

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
gegula je napisao(la):
jel imas ti neki predlog ajde izlozi ga pa da vidimo ako je bolji od ovog gocijevog daj da ga cujemo......
pa jesi li ti procitao sta bojkot podrazumeva,ispravan je samo u slucaju naseg uzdrzavanja od ribolova,a ne odlaska na vodu sa "ribolovackom uplatnicom"

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
Goci je napisao(la):
Nisi ukapirao...

Ajd ponovo.

Ultimatum državi i, kako ti kažeš, zloupotreba bolnice, uz mogućnost da ona "izvisi" za donacije ako se uslovi ostvare, bilo bi sledeće:

Januar 2013, zvanični dopis državi, najbolje u ime organizatora bojkota: Pozivamo državu da tokom 2013. sredi stanje na vodama, u suprotnom pozivamo sve ribolovce da januara 2014. umesto kupovine dozvole za 2014. daju donaciju bolnici.

Kao što vidiš, tako nešto nije napisano, naročito ne u zvaničnom dokumetu bojkota (a ni na forumu).

Jedino je pojedinac Goci na forumu (velika razlika između posta na forumu i zvaničnog dopisa upućenom ministarstvu) napisao nešto što ima ovakvo značenje: Ukoliko ovaj bojkot ne uspe, ja lično ću januara 2014. umesto dozvole dati donaciju nekoj bolnici i tog januara 2014. pozvati i druge ribolovce da učine isto.

Dakle, ne možeš nekoga, naročito ne državu, da usloviš ako joj zvanično ne kažeš uslove. Ne može bolnica da izvisi za donaciju ako ja januara 2014. pozovem ribolovce da istog dana uplate donaciju. Tu nema uslova. Izađem u javnost januara 2014. i predložim ljudima da to urade januara 2014. bez ikakvih uslova za državu.
bojkot DA,tvoj predlog oko pecanja sa "ribolovackom uplatnicom" NE! o cemu mi ovde pricamo,sve je kristalno jasno.to je moj stav,nikom ne trazim da ga usvoji,svako je prepusten svojim idejama i odlukama kako ce se ponasati tokom ovog bojkota.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Dobra je i veoma humana ideja ovo vezano za uplacivanje novca u dobrotvorne svrhe, ali mi nismo holivudski glumci ili englesko plemstvo i taj potez nikako nece da resi nase probleme nego ce samo da ih prolongira.... I kada se malo dublje razmisli to je pogresan korak...
    Organizatori ovog bojkota nisu trebali da pokrecu ovako nesto ukoliko misle da ne postignu svoj cilj, da se ovaj bojkot pretvori u cirkus...
    Cilj ovog bojkota su korenite promene na svim nivoima od zakonodavne do izvrsne vlasti na nasim rekama, a ne malogradjanski ciljevi da ostavimo nekog bez para jer ne radi dobro svoj posao....
  Znaci ne mogu ljudi da kazu lose mi je grejanje necu da placam grejanje nego cu da platim struju... To ne ide tako.... ovo je humana ideja ali ako nas cuvar uhvati i ako nas predmet stigne do sudije za prekrsaje on ce blagonaklono da gleda na nas kada mu objasnimo sta smo uradili i ako mu pokazemo uplatnicu mozda cemo da mu budemo i simpaticni ali sudija ima zakon koji kaze da je kazna toliko i toliko ukoliko nas ribocuvar zatekne na pecanju bez odgovarajuce dozvole i tu se zavrsava nasa nada da cemo proci ne kaznjeno....
I  sta smo uradili uradili smo jedno veliko plemenito delo ali smo zaradili i kaznu od 10 000 din ili koliko vec koja je otisla opet nasim neprijateljima i plus sto nismo postigli nas primarni cilj da dovedemo nase reke u red....

Znaci ovo je totalno pogresna politika, Goci nemoj vise da razmisljas  :D nego se posveti da ovoj bojkot dodje do sto veceg broja ribolovaca i da ga sto veci broj ribolovaca prihvati....  Za dalje cemo polako....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
schok je napisao(la):
ljudi pogresno rezonuju,zahtevaju savrsenstvo na vodama,a da im dozvola ima tendenciju pada vrednosti.dovodjenjem voda do savrsenog stanja ima za tendenciju porasta vrednosti dozvole.

Ehehehe sad ce svi da ti kazu "kako je u USA jeftina dozvola a ribe ima koliko hoces". To ti je tipican nas rezon da se tako odgovori. Imas ovde na org u nekoj temi kada sam tvrdio da dozvola mora da kosta 100e minimum da bude koliko toliko ekonomski odrzivo za normalnije gazdovanje. Ali na zalost ribolov od nas spada u socijalnu kategoriju pa se njime bave i Kurta i Murta.

Neko je pomenuo da je cuo pricu od starog ribolovca kako je nekada dozvola bila super jeftina, tipa cena par kilograma ribe. I niko ne ulazi u sustinu zasto je to tako. Pa evo prostog objasnjenja koje ujedno pojasnjava i kakva malverzacija je napravljena sto se vise ovaj nas hobi ne zove sportski ribolov vec rekreativni ribolov. Naime nekada je savez bio kao i sportsko drustvo pa je i drzava imala obavezu prema savezu kao i prema svakom sportskom drustvu, Zvezdi, Partizanu, padobrancima, kuglasima, atleticarima, jedrilicarima,... Pare su se slivale iz budzeta, cuvari bili drzavni sluzbenici.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Milan VB je napisao(la):
Znaci ovo je totalno pogresna politika, Goci nemoj vise da razmisljas  :D nego se posveti da ovoj bojkot dodje do sto veceg broja ribolovaca i da ga sto veci broj ribolovaca prihvati....  Za dalje cemo polako....
Slažem se, zaboravite priču o idejama šta ako do jeseni bojkot ne urodi plodom. O tome ćemo - na jesen. Mada mislim da nećemo, bar sudeći po razvoju događaja u prvih 9 dana... Ovo se sasvim lepo kotrlja, danas čak priča o bojkotu bila na jednoj TV stanici, sutra će biti u listu ZOV, u sredu u novini Ribolov. Ok su to rezultati za svega 9 dana.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
svi imate nesto protiv gocija i osporavate sta ce on da ucini..meni se licno njegova ideja dopada i ja bih  isto uradio da sam u srbiji ali na zalost nisam..drugo,dajte da cujemo jos neku ideju osim njegove.. drage volje bih otisao u zatvor da odlezim 10dana jer bih rekao da nemam para da platim kaznu....u ostalom zivimo u srbiji pa i ne ocekujem da budemo slozni i svi za jednog....

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
Milan VB je napisao(la):
Dobra je i veoma humana ideja ovo vezano za uplacivanje novca u dobrotvorne svrhe

ovo je humana ideja ali ako nas cuvar uhvati i ako nas predmet stigne do sudije za prekrsaje on ce blagonaklono da gleda na nas kada mu objasnimo sta smo uradili i ako mu pokazemo uplatnicu mozda cemo da mu budemo i simpaticni ali sudija ima zakon
ovo nema veza sa nikakvom humanoscu,ovo je bedan i mizeran potez.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Pre je bedno je, moj Šoče, to da gledaš kako ti neko uništava prirodu domovine i ne radiš ništa po tom pitanju.

Mada ja ni to ne bih nazvao "bednim", već bih tu pojavu pokušao da razumem i recimo objasnim kolektivnom apatijom u koju je ovo društvo zapalo.

Vrh Dno