Vidim da ste ćaskali predhodnih dana o tome kako će možda ljudi iskoristiti ovaj bojkot da pecaju bez dozvole. Sinoć se setih rešenja tog problema, koje ujedno može da donese veliku medijsku pažnju ovom bojkotu. Napisao sam na varaličar forumu, pa samo kopiram ovde:
---------------------------------------------------
Sinoć mi je sinulo kako bi bojkot 2014. - koji se neće zvati bojkot upozorenja - mogao da izgleda. Dakle, ukoliko sve ovo ne da željene rezultate do leta (recimo ne rezultira jednim sastankom ribolovaca, korisnika ribarskih područja i ministarstva, gde će se razmotriti interesi sve tri strane i gde će ministarstvo dati garancije da će se usvojiti zahtevi), već tada će započeti organizacija bojkota 2014.
Ovaj sadašnji je lepo nazvan bojkot upozorenja, dakle poziv nadležnima da tokom 2013. nešto urade i pokušaju da spreče pravi bojkot 2014.
Ako se to ipak ne desi, ja lično ću uraditi sledeće i pozvati još mnogo ribolovca da učine isto. Pronaćiću neku dečiju bolnicu kojoj je potrebna novčana pomoć. Uplatiću njima tačnu sumu koliko košta dozvola u mom gradu (ove godine 6900 dinara) i sa kopijom uplatnice ću pecati cele godine. Zamislite da to uradi 10.000 ribolovaca. I na račun dečijih bolnica se slije 650.000 evra! To bi prenele sve TV stanice, ne samo domaće nego iz celog sveta.
Zamislite tek komediju - i bruku države - kada krenu vesti o tome kako ribolovci idu kod sudije za prekršaje i pokazuju mu uplatnicu iz banke gde su novac za ribolovačku dozvolu dali dečijoj bolnici, jer nisu želeli da daju za nerad nadležnih službi koje bi trebalo da čuvaju vode.
Ove godine neću pecati na našim vodama gde je potrebna dozvola, ali ću sledeće, ako do toga dođe, pecati sa ovom uplatnicom iz banke. Pa nek me zovu kod sudije za prekršaje, rado ću otići svaki put, ali dinar od mene neće dobiti za kaznu!
Ko zna, možda već na leto ove godine kupim ovakvu "ribolovačku dozvolu".
----------------------------------------------------
Eto, ovime se rešava problem onih imaju jedini interes da ne plate dozvolu, ujedno i skreće medijska pažnja na problem ribokrađe u Srbiji.