Kad ces da shvatis da se ti nista ne pitas
Ljudi nije drzava stvorila reke, one pripadaju narodu....
To je pod jedan od toga se polazi.
A sada sto je drzava uzela reke pod svoje to je pod dva.... I tu svi problemi pocinju...
Drzava je to lepo uredila, na papiru je sve idealno kao i na ovom papiru koji nisam hteo da citam jer pretpostavljam sta u njemu pise cim sam na kraju video da pise "Odnisi s javnoscu"
Problem je sto se sve zavrsava na tom papiru na vecini nasuh voda....
Drzava kao sto je odredila da ribolovci placaju dozvolu tako je odredila neke propise i zabrane koji vaze na vodama....
Glavni problem je sto su se sve aktivnosti drzave usmerile na to da se ribolovcima proda sto vise dozvola a ne na brigu o rekama!
Ima mnogo primera, setite se da je na Drini do skoro bilo dozvoljeno loviti vaser kuglom i tirolcem samo iz razloga da bi sto vise dozvola bilo prodato, to je jedan primer da je drzava svesno donela zakon ili omogucila donosenje propisa koji je poguban za riblji fond samo da bi sto vise dozvola prodala...
Tome mora da dodje kraj, drzava u ovom slucaju mora da se ponasa domacinski da se na rekama oseti prisustvo drzave koje ce zastititi reke na nacin koji je propisan zakonom....
Akcenat treba da bude na toj stvari a ne dali neko peca bez dozvole, preistoriski ljudi nisu imali dozvolu za lov ali su ipak lovili...
E ako drzava hoce da svuda bude umesana onda mora da pokaze da se konkretno u ovom slucaju prvo brine o rekama pa tek onda da svi ribolovci placaju dozvolu....
Ja cenim coveka koji nece da kupi dozvolu koja ce da mu stoji u dzepu i koja mu nije potrebna iz razloga jer nema kome da je pokaze, jer je takvo ponasanje prirodno i ljudsko...
Propisano je zakonom da ulica ne sme da se prelazi sam na pesackim prelazima, po nekima ovde ljudima koji to ne postuju treba zabraniti da idu ulicom....