Bojkot upozorenja 2013

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Goci,pošto si upoznat sa hijerajhijskom podelom naših voda i elementima koji odlučuju,pojasni malo o čemu se ovde radi.Počeo sam da čitam ovaj dokument,ali mi je ubrzo zaličio na nekakav politički pamflet, pa sam se brzo pogubio u šarenilu polučinjenica,navoda,špekulacija poznatih vrlo malom broju ljudi...
Ovde se više ne zna koji su njihovi,a koji naši :doh:
21. vek je,a mi doživljavamo neke pseudosamoupravne polemike po forumima.Pustinja realnosti,što rekoše Lorens Fišburn i S. Basara.

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Ja cu da ti iznesem podatak za Krusevac. Kod nas je dozvola 6700 din (moze na 10 rata) a prodato je 13% vise nego li u istom periodu prosle godine

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Po ovom saopštenju nekako "fantomske" organizacije SSRS, ja jedino kapiram da je jahanje i dalje izvesno,
jedino se bore Kurta protiv Murte... pa ko nadjača, da zajaše sirotinju raju... :hammer:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Zvezdane, u najkraćim crtama:

Radna grupa pri ministarstvu piše novi zakon.
Rešavaju i pitanje toga ko će od 2014. gazdovati vodama. Jedna od ideja im je da više privatne firme na gazduju vodama, već jedna državna, ali ne nalik sadašnjim Srbijašumama, gde imaš virtuelne ribočuvara, već firma koja se isključivo bavi gazdovanjem vodama, zapošljava isključivo ribočuvare.
To je načelno dobra ideja, bila bi rešena kontrola novca i ne bi imali slućaj da neki vlasnik privatne firme završi godinu sa ogromnom zaradom, a sa navodnim radom jedva u plus, zbog lažiranja troškova.
Bojazan su loša iskustva sa trenutnim javnim preduzećima, ali dobismo garancije da će ova biti nešto potpuno novo, bolje rešenje od svih dosadašnjih.
Takođe bi se rešio problem čuvanja zabačenih delova Srbije, gde se proda malo dozvola, jer bi sada sve pare išle na jedan račun i od njega bi se plaćali ribočuvari koji pokrivaju celu Srbiju, nezavisno od toga gde se koliko proda dovzola.
Plus to javno preduzeće mi građani možemo lakše da kontrolišemo ako smo složni, dok privatnoj firmi ne možemo da solimo pamet kako da radi - ona je privatna.
Zbog te ideje ministarstva neki korisnici ribarskih područja su održali sastanak i krenuli u kontraofanzivu, žele da se to preduzeće ne oformi, a oni sačuvaju vode. Napisali su jedan dokument i pozvali su udruženja da ih u tome podrže tako što će da potpišu taj dokument.
Sada se ovim saopštenjem javio SSRS i kazao da ne podržava korisnike i da poziva svoje članice da to ne potpisiju.

Eto, najkraće...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
MarkoTimokRiver je napisao(la):
Goci da li imas podatak koliko je dozvola dosad prodato na teritoriji Srbije i da li je manje nego u istom periodu prosle godine?
Ne, niti nas to zanima. Ovaj bojkot je mnogo više od toga. Cilj je bio prodrmati malo ribolovce, udruženja, ministarstva, pa i sam vrh vlasti Srbije i motivisati ih da reše nagomilane probleme u ovoj oblasti. U tome smo uspeli preko svih očekivanja, a sama prodaje dozvola je potpuno nebitna. Pa nije naš cilj da se ne prodaju dozvole, već da se sredi stanje na vodama.

Što se ovog "prodrmavanja" tiče, tu nismo ni blizu do kraja...  8)

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
...ispada da smo "Bojkotom" otvorili oci drzavi.. :doh: ..."valjda ce i na nasu ulicu da se izvrne kamion pun bonbona"...(ruska poslovica) ... :'(
...BOJKOT DOZVOLA!!!!!SRBIJA DO BOJKOTA!!!!!

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Jel istina da se predlaže da se uvedu polugodišnje dozvole ili je to tralala priča?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Mi jesno to predložili, ali oni to neće usvojiti.

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Kako to da niko nije objavio da je 'bojkot' obustavljen?

Saopstenje sa FB-a, od utorka:

Bojkot, kao svojevrsni protest naroda, je dobro odjekuo i pokrenuo mnoge stvari uz dugogodišnjeg mrtvila. Ispunjen je prioritetni cilj, skretanje pažnje javnosti na probleme koji muče većinu ribolovaca u Srbiji.Analizirajući postignuto i imajući u vidu da će do usvajanja novog zakona proći još najmanje nekoliko meseci, odlučili smo da zvanično prekinemo bojkot. Smatramo da je dovoljno postignuto, a dalje prolongiranje ove akcije ne bi bilo fer prema ribolovcima.
Naravno, ovo nikako neće biti prekid svih aktivnosti. Treba se pripremiti za javnu debatu koja će uslediti nakon što radna grupa pri ministarstvu završi izradu predloga zakona. U ovoj fazi građani će moći da ukažu na sve eventuane nedostatke predloženih rešenja, ali i da iznesu svoja rešenja i sugestije. U cilju efikasnosti, pozivamo ribolovce na organizovano delovanje putem zvaničnih ribolovačkih udruženja, sekcija u udruženjima i njihovim savezima.
Ovime zvanično završavamo akciju koju smo nazvali “Bojkot upozorenja”. Oni koji su trebali da čuju ovo upozorenje su ga i čuli. Da li će ono biti dovoljno, zavisi pre svega od nadležnih, njihove volje, želje i stručnosti da reše ukazane probleme, ali i njihovog sluha za sugestije i konstruktivne kritike od strane građana.

Organizatori bojkota

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Goci,nas dvojica smo se videli u subotu i malo popričali an neku drugu temu,ali sam te kasnije video u društvu predsednika Saveza spor.ribol. Srbije.
Koja je i kolika njegova uloga u celoj priči?Ima li koji predlog i na šta se odnosi?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Da, napokon sam upoznao Boška. Nismo pričali dugo jer je bio u žurbi, ali za tih 15-20 minuta razgovora sam se uverio da je on dobar i pametan čovek, dobro upućen u celu problematiku, dakle pravi čovek za to mesto. Problem je što ja država njega i ceo Savez potpuno sklonila u stranu i ne pita ih ništa...

Mi ribolovci bi morali da se borimo da se to promeni, neko mora da zastupa interese ribolovaca, a to ne treba da bude neki pojedinac, već neka organizacija ribolovaca, trenutno nema bolje od Saveza.

Inače će predlog novog zakona uskoro biti završen, a loša vest je da se u njemu baš nigde ne spominje ribolovačko udruženje.

Dakle daj pare, pecaj i ćuti, jer i nemaš kome da se požališ, nema ko da zastupa tvoje interese, a i ako ih zastupa - mala je šansa da će to uroditi plodom.

Tako bi bilo ako bismo ćutali kao ovce. Zato neće da ćutimo kao ovce...

Bojkot je zvanično prekinut, ali to ne menja gotovo ništa: borba za bolje sutra se nastavlja, nema odstupanja od zadatog kursa, samo ima i pecanja. S obzirom da se tek završava pisanje predloga zakona, pa ide 45 dana javna debata, pa usvajanje, pa primena... proći će cela godina dok ne vidimo neki rezultat, pa smo odlučili da nije fer prema ribolovcima da od njih tražimo da svo to vreme ne pecaju.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Izvini Goci ali ovo sto si napisao veze nema sa zivotom!!!

Mi ribolovci da se borimo za Boska, a sta je on makar pokusao da se izbori za organizaciju u kojoj radi? Ne nego mu je savrseno odgovaralo da digne ruke od svega jer lova kaplje te kaplje a nikakve odgovornosti nema. I sada kada je konacno ta organizacija postala potpuno besmislena, treba ribolovci da se bore za nju. Ma 'ajde...

I hvala kurca da vise nece biti ni udruzenja i kad se zalis dzabe se zalis udruzenju jer i njih zabole da se posvete ribolovcu. Samo mrse muda uz par zaista casnih izuzetaka. Ovo ce otvoriti prostor za formiranje jednog sireg fronta i nacina udruzivanja na mnogo zdravijim osnovama ali status nekoga ko bi trebalo da se pita ce morati da se zasluzi radom i angazovanjem.

Vrh Dno