Bojkot upozorenja 2013

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Normalno cu da sacekam i onako dozvolu ne kupujem pre Marta. Ali je neozbiljno pozivati na bojkot bilo cega ako ne vidimo jasno iza koga treba da stanemo. Iza ovakve ideje ce svako da stane jer se radi o bojkotu placanja, znaci sasvim je normalno da bi svi voleli da nikad ne plate dozvolu.

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Normalno cu da sacekam i onako dozvolu ne kupujem pre Marta. Ali je neozbiljno pozivati na bojkot bilo cega ako ne vidimo jasno iza koga treba da stanemo. Iza ovakve ideje ce svako da stane jer se radi o bojkotu placanja, znaci sasvim je normalno da bi svi voleli da nikad ne plate dozvolu.
Polako...normalno da ce da se pojavi neko,ko stoji iza ove ideje....ovo vec traje nekoliko meseci,samo sto je kulminiralo tek sad...
A,iza ovakve ideje ne treba da stane svako,jer se radi o bojkotu placanja,jer bi svi voleli da nikad ne plate dozvolu,vec da bi se promenila situacija na vodi!!!Da bude mnogo vise kontrole na vodi,da vec kad platimo za dozvolu,imamo sta i da upecamo!!!A ne da na 20m od nas sede "grabuljasi" i grebu,a da to nema ko da sankcionise!!!
A sto se tice same ideje "bojkota" je da se i ne peca,jer nemamo dozvole!!!Jer to vec nije bojkot ako pecamo bez dozvola-vec krivolov!!!A do aprila meseca vec ce nesto da se pomeri sa mrtve tacke!!Tako da,ko je kupio dozvole,bistro na vodi!!!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bato ti to meni nesto objasnjavas? A sta sa korisnicima voda koji dobro rade svoj posao, znaci oni koji tamo kupuju dozvole ne treba da stanu iza bojkota. Oni su nepotrebni ovakvoj akciji? I sam redosled ovih tacaka nije bas najprimereniji, osnova je da dozvola treba da bude bojkotovana zbog odnosa kvalitet-cena. Ovako se samo bespotrebno razvodnjava cela stvar oko dozvola.

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
Upravo to,odnos kvalitet-cena!!!A korisnici koji dobro rade svoj posao,zasto bih brinuli,dozvole ce i dalje da se kupuju kod njih...normalno ako su tamosnji ribolovci zadovoljni,sto bi i trebalo!!Ali takvih korisnika je malo,ima ih,ali nazalost u malom procentu....A to da ja (koji sam tek dosao na forum)-vama sa tolikim br.postova,nesto objasnjavam,ne pada mi na pamet!!!Samo izlazem sa moje tacke gledista....kupujem dozvole poslednjih 7 god.od kad sam u Srbiji,a kupovao sam dozvolu i pre nego sto sam odputovao,ali ovo je vec previse!!Mislim na to sto ste rekli "odnos kvalitet-cena"...Bistro!!

milantaa

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
0
Kvalitet za cenu od 6000 din u Srbiji NE POSTOJI. Amin, Tacka, Kraj price...Da je dozvola i 6 dinara ne bi vredelo dati i tih 6 dinara. Zasto je to tako, o tome mozemo u beskonacnost da razglabamo i svi cemo biti u pravu.

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Meni je smesan naslov teme "Bojkot upozorenja 2013",kako neko moze da bojkotuje upozorenje hehehe,u stvari moze,Vlada ce da bojkotuje ovo upozorenje  :D
I'am so smart  :p

Licno me ne zanima previse jer ne planiram da vadim dozvolu makar bila i 1 dinar.
Zalazem se da cena bude kao u Rusiji-besplatno.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Totalno ne podrzavam ni jednu akciju pokrenutu iz anonimnih izvora.
Ovaj dokument je plod rada i razgovora 20-30 ljudi. Svi su ribolovci, a neki su po struci pravnici, neki ihtiolozi, neki se bave distribucijom ribolovnog pribora i imaju lični interes da se stanje na vodama popravi kako bi prodali više pribora, neki se čak korisnici ribarskih područja koji žele da se stanje popravi kako bi prodali više dozvola. Ja, Goran Tokić, i Miloš Elek, nekima poznatiji kao Kockar, smo pomogli koliko je u našoj moći, malo pogurali da se ovo napiše, sve ideje stave na jedno mesto, osmisli akcija...

Saznali smo da je trenutno pri ministarstvu formirana radna grupa koja treba da predloži izmene zakona o održivom korišćenju ribljeg... koje će za mesec-dva na javnu debatu, gde svako može da učestvuje, ali će najglasniji biti lobi korisnika nekih ribarskih područja koji će muvati da prođu samo one izmene koje njima odgovaraju. Nažalost, većina ne odgovara prosečnom ribolovcu, čak ni korisniku ribarskog područja koji pošteno i krvavo radi posao. Ova akcija treba da motiviše tu radnu grupu da valjano odradi posao. Ljudi koji su pokrenuli ovu akciju nemaju nikakve pretenzije da im se mešaju u posao, ali mogu da im ponude pomoć i neke sugestije, kao što može bilo koji drugi ribolovac Srbije.

Ovo je, između ostalog, akcija koja treba ribolovcima da vrati pravo odlučivanja o bitnim pitanjima, za razliku od trenutnog stanja gde se pecaroš ništa ne pita, već se gledaju samo interesi države i korisnika ribasrkih područja.

Ja lično želim da odem 50-100 godišnje na pecanje na razne vode Srbije, od Pirota do Perućca i od Vranja do Sombora i da za to platim 50-100 evra (uključujući i pecanje na vodama gde treba doplatna dozvola), da svuda i uvek zateknem red, da povremeno, recimo na svaka 5-10 izlaska sretnem ribočuvara, da ne srećem svakodnevno lopove, da kada neka firma ubije reku bude za to kažnjena, a ne da joj država gleda kroz prste...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Goci ja licno mislim da su pobrkani neki loncici.

Prvo, svi korisnici ce da se sloze oko krivolova, unistavanju stanista, neangazovanju policije, ilegalnoj prodaji ribe i svim ostalim tackama iz ovoga napisanog. Nece se sloziti oko cena dozvola jer njima odgovara i ako moze bude jos veca. Zasto bi se oni protivili bilo kojoj tacki iz ovog predloga? Niti su se do sada protivili ovakvim stvarima. Znaci oni su vam partneri u projektu iako zvuci apsurdno da ce da podrze bojkot, ali ce da se sloze u dosta tacaka.
Ali ono sto je bitno, oni se nisu protivili ali ih je bolelo uvo da bilo sta od toga postuju. Svi ce da klimaju glavom i da rade i dalje po svom. I jebe im se kao i sto se drzavi jebe za stanje na vodama cim ih daje firmama na konkursu samo radi ubiranja dela sredstava za budzet. Da je drzava zainteresovana za vode preuzela bi brigu o njima ali je to onda sukob interesa jer drzava je zainteresovana za vode samo u smislu njene eksploatacije za elektro privredu. Dakle potpuno pogresan koncept oko bojkota. Na ciju je ovo adresu adresirano uopste? Ako je na korisnika onda ima smisla ali on ispada partner u projektu. Ako je na drzavu, valjda je jasno ja je drzava potpuno nezainteresovana inace bi osmislila drugaciji nacin gazdovanja. Meni je sve prilicno ishitreno i konfuzno.

Drugo, zasto je i dalje ovo anoniimna stvar? Cega ge plase tvorci ideje o bojkotu kada je sasvim legalna i legitimna stvar poziv na bojkot, cemu tajanstvenost oko celog projekta? Zar ne mislite da na taj nacin odbijate dosta ljudi?

Da ne pomislite da nesto miniram ili sam protiv ovakve stvari. Vec sam rekao da ce svako normalan da podrzi jednu ovakvu ideju jer je prirodna, da platis sto manje za sto vise uzivanja i pecanja. Ali nije samo ideja u pitanju, ja zelim da znam sa kim imam posla...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Boki, svaka akcija ima svoje sledbenike, protivnike, uzdržane, one koji su generalno za ali bi sve to malo drugačije... Tebi se ovde očigledno nešto ne sviđa, makar zato što ti sve nije predstavljeno do najsitnijih detalja. Ali tako je kako je, a tebi kao pojedincu na osnovu svega viđenog ostaje da odlučiš da li jednostavnim gestom nekupovine dozvole želiš da skreneš pažnju nadležnima da nešto ne valjda i da nešto treba menjati ili to ne želiš da uradiš. Prilično jednostavno.

Ja znam odgovore na neka od tvojih mnogobrojnih pitanja iz predhodnog posta i dobićeš odgovore narednih dana. Pri čemu sebe ne smatram promoterom ove akcije, već samo jednim od 50.000 nezadovljnih ribolovaca.

dragant

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2012.
Broj reagovanja
0
Гоци,
та твоја акција је политичка акција. Политика се води политичким и неким другим методама.  Свако изјашњавање за или  против, на које ти позиваш,  је политичко изјашњавање. У овом случају о нашај држави као...
Шта ће политика на овом форуму? Да подсетим: "Sajt www.musicarenje.org je internet zajednica sportsih ribolovaca mušičara koji žele da na miru i u normalnoj, zdravoj,  atmosferi diskutuju o mušičarenju."

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Goci je napisao(la):
Boki, svaka akcija ima svoje sledbenike, protivnike, uzdržane, one koji su generalno za ali bi sve to malo drugačije... Tebi se ovde očigledno nešto ne sviđa, makar zato što ti sve nije predstavljeno do najsitnijih detalja. Ali tako je kako je, a tebi kao pojedincu na osnovu svega viđenog ostaje da odlučiš da li jednostavnim gestom nekupovine dozvole želiš da skreneš pažnju nadležnima da nešto ne valjda i da nešto treba menjati ili to ne želiš da uradiš. Prilično jednostavno.

Ja znam odgovore na neka od tvojih mnogobrojnih pitanja iz predhodnog posta i dobićeš odgovore narednih dana. Pri čemu sebe ne smatram promoterom ove akcije, već samo jednim od 50.000 nezadovljnih ribolovaca.

Goci meni se jedino ne svidja sto je potpuno nejasno iza cijeg programa mi treba da stanemo. Program kao program je sasvim normalan ono sto zeli svaki ribolovac na planeti ali sve je to uopsteno. Nigde ne pise kako doci do ciljeva sto j realno jedino vazno. A kada znamo kako onda treba da znamo i ko ce to da zastupa. Ovako izgleda kao pitanje "zelite li da imate puno para" a meni je to skroz neozbiljno.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
jedini put koji moze doneti rezultat je da udruzenja ribolovaca donesu odluku o bojkotu i pozovu clanove na isti. ovo zamlacivanje sa anonimnim i neorganizovanim internet pozivom na bojkot je totalno smesno .
mora da se pojavi organizacije koja ce pozvati i na ciji se poziv moze ocekivati masovni odziv

Vrh Dno