Bojkot upozorenja 2013

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
I mozete o meni da mislite sta hocete, dozvola treba da kosta duplo vise nego sada. Neka se omoguci placanje na 12 rata pa svakog meseca 1000 dinara. Neka se pojaca kontrola maksimalno pa da vidite kako ce da se oporavi riblji fond kada na rekama bude pecala trecina sadasnjih ribolovaca-dusebriznika za riblji fond.

pa i ja se slazem sa ovim ali opet ne bi bilo nikakvog pomaka oko ribljeg fonda to potpisujem..ipak zivimo u srbiji gde korupcija preovladava nad zdravim razumom...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
tommylee je napisao(la):
Simpsone zašto po našim leđima?
Zašto mi da finasiramo oporavak voda?

Pa valjda zato sto ih mi najvise i koristimo?

tommylee je napisao(la):
Meni je logično da kazne budu astronomske pa kod koga nađu đžak pun riba neka koriste matematičke forumule za izračunavanje kazne.
Par krivolovaca kada bi se razapelo brzo bi se red uspostavio.

Zakon je u tom delu sasvim dobar i kazne su jako visoke. Cudi me da komentarises to a ne poznajes detalje?

tommylee je napisao(la):
No najlakše je nama dizati namete i uvoditi kojekakve doplatne jer mi oštećujemo riblji fond pa čak i kada se primjenjuje C&R.

Ovo je apsolutna neistina jer debelo osecujemo riblji fond a C&R je smesan koliko ne postoji. Primenjuje se samo tamo gde mora da se primenjuje. Ti kao da si pao sa Marsa jebote, kakvi crni musicari i C&R gde si ti i ovde na forumu video neko znacajno vracanje riba iz voda koje nisu reviri?

tommylee je napisao(la):
I koliko god da bude godišnja-dnevna biće isti broj krivolovaca sve dok se njima rat ne objavi!

Objavi se rat narko dilerima pa ih i dalje ima tako da tesko mozes objavom rata da resis pitanje krivolova.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Pa gdje je taj zakon?
Sve postoji a ništa se ne dešava?
Kod nas  riba strada u tonama i niko se ni ne počeše!
Za riblji fond najbolje je da niko ne prilazi vodama!
Pa šta je poenta da će nam biti bolje da sve dozvole poskupe?
Ajde onda neka budu po 300e da vidimo hoće li stanje na vodama biti bolje,ja znam da neće!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Cekaj, jal pametno prepisati sve iz nekog uspesnog modela? Evo recimo Gradac, ima ribe, cuvari uvek na vodi, kradja ribe ima ali svedena na prihvatljiv minimum. Svi srecni i zadovoljni. Cena godisnje dozvole 10.000+6000 drzavna dozvola, cena dnevne 1500 din.
Jel dokazano opstaje takav model?

Pojeftini dozvolu na Gradcu za 70%, pusti da se nose 3 ribe i za jednu sezonu bice to prazna reka.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Cekaj, jal pametno prepisati sve iz nekog uspesnog modela? Evo recimo Gradac, ima ribe, cuvari uvek na vodi, kradja ribe ima ali svedena na prihvatljiv minimum. Svi srecni i zadovoljni. Cena godisnje dozvole 10.000+6000 drzavna dozvola, cena dnevne 1500 din.
Jel dokazano opstaje takav model?

Pojeftini dozvolu na Gradcu za 70%, pusti da se nose 3 ribe i za jednu sezonu bice to prazna reka.

Potpis !!!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ne treba biti banalan,kakvo 70% sniženje neka bude oko 50e godišnja i dnevna 5-10e.To je nešto što bi trebalo da bude normalno.
Nema vode na kojoj se riba ne može ukrasti!
Krade se i na revirima!
Ali konstatnim podizanjem cjena a ne pojačavanjem kontrola i uveđenjem reda ništa se neće promjeniti!

Puno ima problema u državama (ex-yu) da bi sve to leglo na svoje mjesto.

m.milijanovic

Junior member
Učlanjen(a)
23.06.2011.
Broj reagovanja
0
Revir Gradac,ce za koju godinu,biti nedodirljiv za obicnog ribolovca zbog cene godisnje i dnevne dozvole.Ispade da je to mesto na kojem pecaju samo oni sa dubljim dzepom...Uvesti kontrole,ali takve,da kontrolor dodje iz valjeva u lajkovac,a ovaj obrnuto,primer...Da ne vaze rodbinske i komsijske veze,tipa,znam te-znas me...Cena nek ostane ista,na god.nivou,dnevna takodje...ograniciti nosenje ribe-kontrolama...Znate li kad ce to da zazivi----NIKAD...Takav smo narod...Cast izuzecima...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
m.milijanovic je napisao(la):
Revir Gradac,ce za koju godinu,biti nedodirljiv za obicnog ribolovca zbog cene godisnje i dnevne dozvole.Ispade da je to mesto na kojem pecaju samo oni sa dubljim dzepom...

Verovao ti ili ne prihod od dozvola nije dovoljan za organizovanje ribočuvarske službe... 2 čuvara, plata + porezi + benzin... Izračunaj koliko to košta na godišnjem nivou!!! Nažalost kvalitetno pecanje košta...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
tommylee je napisao(la):
Ne treba biti banalan,kakvo 70% sniženje neka bude oko 50e godišnja i dnevna 5-10e.To je nešto što bi trebalo da bude normalno.
Nema vode na kojoj se riba ne može ukrasti!
Krade se i na revirima!
Ali konstatnim podizanjem cjena a ne pojačavanjem kontrola i uveđenjem reda ništa se neće promjeniti!

Puno ima problema u državama (ex-yu) da bi sve to leglo na svoje mjesto.
Pa sada  ti je  cena takva, 50e godisnja i manje od 10e dnevna. I ocigledno stanje nije dobro. Snizavanjem cene sigurno nece biti bolje. Ovo pricam za godisnju republicku dozvolu.
Sto se tice Gradca, cena dozvole je konstantna i ne povecava se, pogotovo ne neopravdano i bez osnova.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ovo je veoma komplikovana situacija i resenje ove situacije nikako ne moze da se trazi na forumima, moraju ozbiljni ljudi kojima je posao i koji imaju iskustva u resavanju i organizovanju ovakvih "problema" da se ozbiljno pozabave ovim pitanjem.... Samo tako moze da se dodje do trajnog i prihvatljivog resenja..... Jer da se dovedu nase reke u red nije jeftin proces, promenila bi se situacija na vodi ali bi se i cena povecala...
  Samo ti ozbiljni ljudi koji trebaju da se bave ovim pitanjem nece nista da preuzimaju jer im ovakva situacija najvise odgovara, minimalni su rashodi a zadovoljni su prihodima od prodatih dozvola, malo su poostrili kazne da bi ljudi bili uplaseni i dalje kupovali dozvole, tako je nastavljen priliv novca i dok je tako nista nece da se promeni...
  Zato je ovaj pokusaj bojkota kupovine dozvola bio pravi put za postizanje nasih interesa i da se ti ljudi prakticno nateraju da bolje rade svoj posao....  Samo pre svega toga treba da se desi nesto je prakticno nemoguce da se desi, a to je da se mi slozimo....

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
cekaj bre milane , sta bi ti u stvari hteo? evo usaglasila se vecina da na cenu od 50e nema sredstava da se kvalitetnije cuva reka a ti hoces da bojkotujes cenu i da je smanjis?

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Gde si ti video da ja hocu da "bojkotujem cenu i da je smanjim"?
Ja hocu da bojkot zazivi i da se posalje signal ljudima koji vode reke da nisamo zadovoljni stanjem na rekama i da smo spremni i skuplje da platimo dozvolu ali pre toga da se uvede red na vodama... To valjda svi hocemo....

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
Verovao ti ili ne prihod od dozvola nije dovoljan za organizovanje ribočuvarske službe... 2 čuvara, plata + porezi + benzin... Izračunaj koliko to košta na godišnjem nivou!!! Nažalost kvalitetno pecanje košta...

Kako je dovoljno u drugim zemljama?!Kako u drugim zemljama sve funkcionise?! Nikad mi nece biti jasno kako to u ovoj Srbiji koliki god da je budzet uvek je malo,neisplativo,uvek se radi u minusu...!!!

Ako im je malo neka se zapitaja zasto je tako....

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Bio sam u avgustu u Austriji, Gornja Austrija, Salzburg. Tamo je na salmonidnim vodama najniza cena dnevne dozvole za nas musicare 23e i to na reci Salzah koja ja non-stop "bela". Na drugim salmonidnim vodama cena dnevne dozvole je od 50 do 100 e, u zavisnosti od kolicine i velicine riba u rekama. Cena vazi za sve tj. za domace i za strance musicare

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
crni je napisao(la):
Kako je dovoljno u drugim zemljama?!Kako u drugim zemljama sve funkcionise?! Nikad mi nece biti jasno kako to u ovoj Srbiji koliki god da je budzet uvek je malo,neisplativo,uvek se radi u minusu...!!!

Ako im je malo neka se zapitaja zasto je tako....

U kojim drugim zemljama? Nemoj samo da nas poredis sanajvecim, najbogatijim i najuredjenijim molim te. Najboje da komentarisemo u fazonu "kako moze u USA".

Vrh Dno