Bojkot upozorenja 2013

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Pa sa kim da nas poredim,valjda bi treba na njih da se ugledamo.Jasno je meni da ovde nikad nece biti kao tamo ali moglo bi bar nesto da se iskopira od onog sto oni rade jer ocigledno da ovde nema sposobnih da pokrenu stvar sa mrtve tacke.

Eto neka uzmu Gradac za primer pa neka primene i na drugim vodama,naravno koliko je to moguce.Pa nije normalno da ja sutra odem na neka udarna mesta i da tamo njih 15 grebe ribu u zimovniku.Ljudi ja ne znam kako je kod vas ali ovde pocele male trokrake da se prodaju vise nego obicne udice....ovo je otislo predaleko,sramota bre ljudi.Poceli su bez problema da kace slike ulova koji 30x prelaze dozvoljenu kolicinu a sigurno nije ulovljeno regularno...cist bezobrazluk!!!

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Nisam video grabuljasa,ne pamtim,a nekada nije moglo mesto da se zauzme od njih. 7 dana zatvora je za grabuljanje popio jedan Paracinac

pre par godina  ;)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Kod nas na Drini trenutno rade dvije udice sve po zakonu!
Svaka riba izlazi iz vode naglavačke!
Ne kriju ne smeta ima da ih snimate jer im to zakon (ribočuvari) dozvoljavaju!
Ja gdje gdo  sa mušičarcem se pojavim blijedo me gledaju i daju mi neke savjete da mi se to ne isplati i da se latim plovka,a za lipljena crv i to živ da se mrda!
Ovo sam ljetos doživo i to mi je ribočuvar savjetovao,plus da ponesem kog kući-valja se!

Ja sam za kontrole na vodi jer ne mogu sa budalama da se više svađam.Da platim i da imam normalan aranžman!

Ali previše je onih na "državnim jaslama" koji ništa ne rade i samo troše naše novce!Njih treba protresti iz gaća!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Crni ne mozes da se poredis sa Amerima jer nismo Ameri. Vrlo prosto, ne mozemo da se poredimo ni u jednom segmentu pa ni u ocuvanju reka i zivotne sredine. Bogata i uredjena zamlja kakva mi vrlo verovatno nikada necemo biti.

Da uzmu i prepisu model Gradca od svojih 14km, pa onda bi drzavna dozvola trebala da kosta jedno 300-500e. I onda bi opet neko rekao "a kako Ameri mogu da pecaju za 20$".

Ovo su jako komplikovane stvari kao i situacija sa Zvezdom i Partizanom, nemoguce je resiti bez debele pomoci drzave. Zvezdi i Partizanu da rese svoje probleme sa imovinom, izgrade nove stadione sa stambeno poslovnim kompleksom i na taj nacin pocnu sami da se izdrzavaju. A nama da pomognu tako sto ce za jedinstvenu drzavnu dozvolu da imaju jedinstveno preduzece koje ce o tome da vodi racuna. Ja ne vidim drugi nacin osim nekakve vladine agencije za ribarstvo i sportsko-rekreativni ribolov. Ovaj model sa podrucjima ocigledno ne stima jer je stanje sve gore i gore. Tu i tamo poneki svetao primer, ali ne nazire se svetlost na kraju tunela. Mora da postoji jedno telo koje ce da se stara o svim vodama i da se prema njima odnosi sasvim ravnopravno, a ne da se cuvaju vode koje donose prihod upravljacu a za ostale im se jebe. E tada ce svaka pastrmska reka da bude kao Gradac.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
tommylee je napisao(la):
Kod nas na Drini trenutno rade dvije udice sve po zakonu!
Svaka riba izlazi iz vode naglavačke!
Ne kriju ne smeta ima da ih snimate jer im to zakon (ribočuvari) dozvoljavaju!
Ja gdje gdo  sa mušičarcem se pojavim blijedo me gledaju i daju mi neke savjete da mi se to ne isplati i da se latim plovka,a za lipljena crv i to živ da se mrda!
Ovo sam ljetos doživo i to mi je ribočuvar savjetovao,plus da ponesem kog kući-valja se!

Ja sam za kontrole na vodi jer ne mogu sa budalama da se više svađam.Da platim i da imam normalan aranžman!

Ali previše je onih na "državnim jaslama" koji ništa ne rade i samo troše naše novce!Njih treba protresti iz gaća!

Nije ti kriv zakon nego cuvari, lipljan se ne peca na zive mamce. Znaci na pogresnu adresu se obracas. Zasto nisi prijavio takvog ribocuvara zvanicnom prijavom pa i dopisom ministarstvu?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Moj Simpsone pa jel misliš da bi neko odgovarao za takve stvari?
Šta sve čujem i vidim,kakav kriminal se dešava,da se neko trzne za pecanje na crva.Smijali bi mi se jedno pola sata i pitali bi me da li sam normalan.
Banana država!
Ako nisi sa njima onda si protiv njih a ako si protiv njih nema te nigdje!

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Ja ne vidim drugi nacin osim nekakve vladine agencije za ribarstvo i sportsko-rekreativni ribolov.
ovo bi bila jos samo jedna u nizu uspesnih  :D :D

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
mene muci jedno pitanje...da li smo mi kao narod toliko mentalno zaostali da ne mozemo sami po sebi da uvidimo da ribe evidentno sve manje ima u nasim rekama ili je sve to posledica ekonomske i materijalne situacije samih nas????
slusao sam price od mog caleta koje datiraju iz ne tako dalekog doba(pre oko 40) da je ribe bilo kao suta u savi ,bara zasavica prepuna bila ,drina,dunav,ma svuda gde je odlazio donosio je puuuuunooooooo ribe..znam sad cete reci eto ti ga cale krivolovio je,slazem se da jeste i ne podrzavam to cak sam i ja nebrojeno puta bio sa njim ali nazalost kao klinac nisam imao tu svest da ga podsetim da nam toliko rbe ne treba ali.....
meni licno su se otvorile oci kada sam kao tinejdzer doneo kuci tri prelepe stuke koje su bile oko 500g i stavio ih u kofu sa vodom,gledajuci ih tako bio sam svestan da na tim ribama nema sta da se pojede i da se necemo bas najesti od njih....bilo je kasno da ih vratim u savu ali od tada sam pazljivo odmeravao sta nosim kuci a sta ne..i sve tako unazad 5god ali tada sam ciljno isao na da upecam 2 smudja za suprugu da proba recnu ribu..
jbg,nasara ovde sve isvasta od sabajle..ali kao sto simpson rece ovo su jako komplikovane stvari i ja licno ne vidim da ce biti nekog pomaka u narednih 10god..voleo bih da nisam u pravu ali.....
aj,odoh malo da igram tenis da ne mislim o ovom...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Jedinu pozitivnu  vjest koju sam čuo je da će se konačno udariti porez na plastične kese.Za početak je i ovo dobro!
Cegeri će ponovo biti u modi  :yeswink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Za stanje sa ribljim fondom najvise su krivi Kinezi :D

Brate pristojan komplet stap i masina moze da se uzme za 3-4000 dinara a da ne pominjem najeftiniji. Ako uz to dodamo visoku nezaposlenost i previse dzabalebarenja kao i mizernu svest o posledicama prekomernog izlova, dolazimo do rezultata koje imamo sada.

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
tommylee je napisao(la):
Jedinu pozitivnu  vjest koju sam čuo je da će se konačno udariti porez na plastične kese.Za početak je i ovo dobro!
Cegeri će ponovo biti u modi  :yeswink:
Ја би само на ово додао да треба да уведу и порез на силехсове канте од полудисперзије. У томе нам однесоше тоне рибе :D :D :D

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Markovic je napisao(la):
Ја би само на ово додао да треба да уведу и порез на силехсове канте од полудисперзије. У томе нам однесоше тоне рибе :D :D :D

Ahaaaaaaaaaaa, znaci tajkuni postoje i u nasim redovima  :hammer: :smoke: ???

Vrh Dno